Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj maminky, tak nejak uz nevim, jak na toho naseho rostaka. Mame 15m a prijde me, ze je cim dalsi vztekloun a zlobidlo. S hrackama si nechce klasicky hrat, jen s nima hazi o zem. I kdyz si hraje sam, i kdyz si hrajeme s nim a vysvetlujeme, jak si s cim hrat a stokrat zduraznime, ze ne, ze se s tim nehazi. V postylce, ohradce i cestovni postylce si stoupne, chytne se a zacne s celou postylkou silene lomcovat a ma z toho strasnou prcu. Uz tak zdemoloval dve cestovni postylky. Dalsi vec-porad jeci
asi se snazi mluvit, vydavat zvuky, upozornovat na sebe, ale fiskus jeci takto od rana do vecera. Jidlo-do roka papkal vse a krasne. Ted nechce skoro nic, u jidla neposedi a kdyz ho dam do jidelni zidlicky, tak bud si da ruce na oblicej nebo zacne jecak a brek a jist se proste nebude. Posledni vec-kocar a autosedacka. Do roka pohoda, nemel namitky, i si krasne usnul. Zhruba od roka je v kocare cirkus a v autosedacce jakbysmet. Delsi trasu, jak pul hodiny by bez histerie proste nedal. Podotykam, ze jeste nechodi. Kde delame chybu? Je to nejaka rozmazlenost? Spurt? Diky za kazdy nazor. P. s. V unoru se mu narodi sestricka, tak bych ho chtela do te doby trosku zklidnit a usmernit ![]()
Syn má 15 měsíců a taky skoro pořád řve
on teda teď tlačil stoličky takže jsem to chápala ale jinak se vzteká pořád - že nemůže otevřít to kam nesmí, že nesmí chodit na schody, že musí ven z vany, že na něj mluvím když on nechce
prostě je to takové malé období vzdoru kdy si začíná uvědomovat své JÁ
a chce ho prosazovat
k jídlu neporadím, bohužel
kočár - to stejné jsme měli v 8 měsících! přesně jak píšeš - vztekal se a nemohla jsem nikam jezdit - ALE SPRAVILO SE TO JAK ZAČAL CHODIT! takže jsem si jistá že až se ti rozchodí tak ho to přejde. Syn začal chodit v 10 měsících a od té doby klid, ale co se dělo předtím v kočáře to byla hrůza ![]()
Mame to same jizda v aute je horor…krmime ji v houpacce u televize…vsecchny ovladace rozlamane..padl i muj novy telefon…ta nase do toho vseho lita, takze je to brutalni, ale co muzes delat zabit to nemuzes ![]()
@Aletheia nebo se kocar nespravi vubec, protoze bude chtit jenom chodit, kdyz uz prisla na to, k cemu ty nohy ma ![]()
Obecně takhle velké dítě může být rozmazlené, ale tohle není ten případ.
Malá se mi taky začala hodně vztekat
Když jí něco vezmu, když jí něco nejde, no prostě skoro furt
Myslím, že je to takové období a snad to brzy přejde (má necelých 15 měsíců).
@1.zizi píše:
@Aletheia nebo se kocar nespravi vubec, protoze bude chtit jenom chodit, kdyz uz prisla na to, k cemu ty nohy ma
@adam75 píše:ááá, odborník přes výchovu. Kolik dětí že jsi to vychoval?
Obecně takhle velké dítě může být rozmazlené, ale tohle není ten případ.
@Aletheia zvidim ti tveho ted uz hodneho syna…ja bych musela mit misto kocaru klec ![]()
@1.zizi píše:
@Aletheia zvidim ti tveho ted uz hodneho syna…ja bych musela mit misto kocaru klec
@adam75 píše:
@Aletheia dvě. A jsem holka. Je to můj názor, nic víc.
hele a nechceš si změnit nick, tohle dost mate ![]()