Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@jancik.1500 píše:
Ahoj holky,
Mojí dceři je rok a půl, odmítá mi jídlo, pořád brečí, nechce chodit, pořád říká jen mnam mnam a bonbonky, porad rika au au abych jí litovala, mlátí mě a vůbec neposlouchá, nereaguje, když jí neco zakazuju tak se mi smeje do ksichtu…
reknete mi..je to v tomhle veku normální nebo je fakt tak rozmazlená?
je velmi neobvyklé už to, že ví v 1,5 roce co jsou to bonbonky. Takže to asi trochu je
Záleží na tom, jak dlouho to dělá. Pokud pár dní, a ty na to nereaguješ, tak rozmazlená není, jen testuje, co si může dovolit, pokud neuspěje, tak brzo přestane. POkud to dělá delší dobu, a ty jí to baštíš i s navijákem, dáváš jí bonbonky, na její mlácení nereaguješ, a při vzteklým křiku ji utěšuješ, tak rozmazlená je.
@jancik.1500 moje dcera v 1,5 roce ani nevěděla co to jsou bonbony
a když mě zkusila plácnout tak jsem dvakrát řekla že se to nedělá a když to udělala znova tak jsem jí plácla taky stačilo trochu a protože věděla že jsem jí plácla tak si to víckrát nedovolila
řekla bych že rozmazlená je já bych tohle netolerovala
Příspěvek upraven 08.07.13 v 19:39
Bonbonky jí dávám jen kdyz se vycura do nocnicku, ona dobre vi, ze jindy prostě nedostane, dlouho to netrva to ne..kdyz me bouchne, hned ji vynadam a dam ji jednu pres ruku…nevim proc to dela, nevim v cem je chyba, doufám že ne ve mě..
Jo a jeste rika na lidi čau
ale to asi jeste nechápe, ze se to na cizi lidi nerika ![]()
Mě to teda přijde naprosto normální
Bonbóny syn sice nedostával ale zase byl „závislák“ na křupkách a kolem toho roku - roku a půl byl fakt na zabití.
@jancik.1500 píše:
Jo a jeste rika na lidi čauale to asi jeste nechápe, ze se to na cizi lidi nerika
Tak tohle je normální ![]()
Ale asi bych přitvrdila ve výchově
![]()
Ona taková nebyla, byla hodná, celý den jsem o ní nevedela, ale za posledních 14 dní je fakt na dělo..
@RyBANA mě teda nepřijde normální, že mlátí mámu..jééé to by bylo něco na mě! ![]()
Jako malej se třeba vzteká, ale aby mě mlátil nebo chtěl litovat, to bych ho asi přerazila ![]()
@miru29 píše:
Tak tohle je normální
Ale asi bych přitvrdila ve výchově![]()
Já asi taky, ale nechci bejt ta zlá :-/
Ahoj holky,
Mojí dceři je rok a půl, odmítá mi jídlo, pořád brečí, nechce chodit, pořád říká jen mnam mnam a bonbonky, porad rika au au abych jí litovala, mlátí mě a vůbec neposlouchá, nereaguje, když jí neco zakazuju tak se mi smeje do ksichtu…
reknete mi..je to v tomhle veku normální nebo je fakt tak rozmazlená?