Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Přeji hezký den..mám dotaz, mám kamarádku a strašně ráda bych jí pomohla, je už bezradná. kamarádka má holčinu, v září jí budou 4 roky. holčička má takové hysteráky při vodě na hlavě, že se párkrát div ve vaně neutopila. kamarádka je už bezradná, hlavu jí tudíž raději nemyje..jen opláchne konečky. kupodivu holčička nemá hlavu mastnou, špinavou, vlásky vypadají pěkně i kůže..zkoušela vše možné, nenapadá vás nějakej fakt super fígl? nebo drapnout a nekompromisně holčičce vlasy umýt?? ![]()
Tak u nás je taky hysterák taky, ale já je drapnu a osprchuju.Jako nemýt dítěti rok hlavu, si dost dobře nedokážu představit
. At si řvou, prostě hlava se umýt musí. Hotovo.
A co venku někde na koupališti nebo u cizích? V9m zní to divně, ale třeba jen ta představa doma. Nebo viděla že si myje hlavu i někdo jinej?! Mám na mysli, jako jak děti vidí, že to dělají ostatní…
@ncc1701 píše:
Ja chci taky krasny vlasy bez myti
Vid. Já když si je neumeju do dvou dnů, můžu stáčet olej. Taky bych brala takový vlásky ![]()
My myjeme nekompromisně. Opravdu dřív to míval tak, že se sbíhal celý barák (jako naši atd.), jeslti ho náhodou nevraždíme
Co pobral trochu rozumu, drží si před obličejem ručním a je to lepší, neječí tolik, nemá ten vyloženě hysterák. Ale řve i tak. Taky jsou prý nějaké mechovkové kšilty, aby netekla voda do obličeje.
A musím říct, že teď se stalo, že jsem mu myla hlavu za dva dny, protože si ji zaprášil a při tom druhém mytí hořekoval mnohem míň. Až jsmě říkali, že si ji bude mýt obden a pak už mu to ani nepřijde ![]()
@Brooucinda píše:
Vid. Já když si je neumeju do dvou dnů, můžu stáčet olej. Taky bych brala takový vlásky
To máš ještě dobrý, já musím každý ráno
A bez fénu, tužidel a kulatých kartáčů vypadám jak vypelichanej smeták.
Když jsem tam byla s klukama na návštěvě a cákali jsme se v bazénu, můj starší jí pocákal jen trochu na obličej, holčička začla brečet
její maminka si s ní sedla do vany a hlavu si před ní myla..jen vztáhla ruku směrem k ní, holčička vstává a chce utíkat
pak začíná hysterie ![]()
@Brooucinda píše:
A co venku někde na koupališti nebo u cizích? V9m zní to divně, ale třeba jen ta představa doma. Nebo viděla že si myje hlavu i někdo jinej?! Mám na mysli, jako jak děti vidí, že to dělají ostatní…
To jsem kdysi zkusila na malého, když měl tak 2 roky, že umyjeme hlavu medvídkovi. Takový řev jsi nezažila, jak s medvídkem soucítil
![]()
Nebo ségře, té poleje hlavu bez skrupulí a má z toho srandu, ale běda, když se to stane jemu. Ho to moc nezajímá, kdo si co a jak myje, důlez¨žité je, že na sobě to nesnese ![]()
Taky hysterčí, ale já ho drapnu a hlavu umyju… Není to ideální, ale prostě se to udělat musí a hotovo
Co mladší začal chodit, tak se mi do vany neposadil - takže koupání probíhalo ve stoje a taky hysteráky při umývání hlavy - ale prostě jsem říkala, ať zakloní hlavičku ať mu to nejde do očí nebo jsem ho prostě násilím položila a hlavu mu opláchla…ve třech letech se sám do vany posadil a teď už si hlavu taky nechá umýt, jen mu to nesmí do očí!…teda milion řečí, ale jde to ![]()
Mám tříletého syna, a taky si nechce mýt vlásky, vody se bojí šíleně, přitom loni se i potápěl a byl vodomil
Musíme ho držet ve sprše s manželem, jsme jak vodníci, a chudák strašně brečí, že pak brečím i já, ale hrozně se potí, tak mu jednou týdně tu hlavinku umýt musím, je to fakt peklo ![]()
Příspěvek upraven 07.07.13 v 11:49
@KriJona já jsem matka kruťanda. Čapla bych a umyla, řev neřev. Jako fakt mě zaráží jak moc jsou někdy dospělí schopni ustoupit ze základních hyg. návyků protože jejich „chuďerka pláče“.Je to ostuda. Ostuda rodičů jak s nimi malá cvičí ![]()
@ncc1701 píše:
To máš ještě dobrý, já musím každý ránoA bez fénu, tužidel a kulatých kartáčů vypadám jak vypelichanej smeták.
Jééé na mě přijít s fénem tak neprojdu dveřma ![]()