Rok nemyté vlásky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6263
7.7.13 12:33

@Jitka1976 hele po peti letech s detma a u compu ti vysurfim cokoliv :lol:.
Ale je fakt, ze z te Ciny ti asi bezproblemu poslou, z UK jak kdo a stoji to vic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7661
7.7.13 12:34

U nás bývalo mytí vlásků s řevem cca od 1,5 do 2,5 let. Zkoušeli jsme toho hodně, včetně toho slavného kšilu (to byly vyhozené peníze, nechala si ho nasadit jedinkrát, pak pochopila že kšilt = mytí vlasů, takže potom už řičela hned, jak ho uviděla).
Pomohla až žínka přes oči.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jitka1976
7.7.13 12:37
@Gladys píše:
jak prosté milý Watsone :P

Ještě že Vás mám, můj drahý příteli… :D

• Citovat
  • Upravit
Jitka1976
7.7.13 12:38
@teredes píše:
@Jitka1976 hele po peti letech s detma a u compu ti vysurfim cokoliv :lol:.
Ale je fakt, ze z te Ciny ti asi bezproblemu poslou, z UK jak kdo a stoji to vic.

Ha…konečně vím na koho se mám obrátit, až zase budu nadávat, že něco nemůžu najít… :jazyk: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
6263
7.7.13 12:41

@Jitka1976 tak za zkousku nic nedas :lol: a vic hlav, vic vi ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5638
7.7.13 12:45

A to ještě neměla třeba vši? co budou dělat pak? a že ve školkách stále vši jsou poměrně často! hm, jestli více maminek když děti řvou u mytí vlásků je nechá rok nemyté, tak už se ani nedivím… naše má hysterák při splachování vlásků, no tak si zanadává a po chvilce je klid, nedá se nic dělat… a čím víc jsme okolo toho mleli, tím to bylo horší, jen se z toho vytváří „problém“… ve 4 letech by se teda na dítě mohlo už i rozumově proč je třeba vlásky umýt…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9847
7.7.13 12:58

Tak já měla hysteráky při mytí hlavy asi do 10 let :oops: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: mamka drapla a hlavu umyla… vypadá to, že malá bude po mně :think: taky to přehysterčí, ale za minutu už o tom neví :mrgreen: jo, ale když jdeme do bazénu, tak se potápí a skáče do vody, jezdí ze skluzavky, že je skoro až na dně a to jí nevadí :nevim: asi chce být zajímavá :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Ale tedy to jste měli vidět ty hysteráky při koupání když byla miminko, to se nedalo, jsme pak koupali jen 1× do týdne a otírali žínkou, pak jsme začali koupat v kyblíku a byl klid 8o asi jí vadil ten velký prostor kolem :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
becky87
7.7.13 13:01

Tak to ja bych ji pustila na videu jak vypadaji, vši, blechy, nevim co vsechno a rekla ji at si vybere, ze to ma ve vlasech a je nutne se umejt. A pokud by to nezabralo, chytla bych ji a proste ji ty vlasy osprchovala.To mi hlava nebere, ze se najdou rodic e, kteri takhle libaji detem prdele :roll:

• Citovat
  • Upravit
4397
7.7.13 13:06

@KriJona

tak naše dcera - rok a půl - dostala hysterick záchvat, když jsme ji umyli hlavu pod sprchou. na sprchování jako takové si celkem zvykla, tak jsme zkusili i takhle umýt hlavu.. hysterák jak hrom, a to pak každý večer před koupáním - a to se koupala a koupe ráda! tak jsme začali aplikovat metodu z plavání (jak se nacvičuje potápění) postupně jsme na heslo,, Aduš, mejeme hlavu,, polévali hlavu větším a větším množstvím vody, tedy nejdřív jen tak, aby ji to neešlo do očí, pak i přes, nakonec jsme přidali šampon a už v pohodě, srovnala se.. :nevim:
ale je fakt, že sprchou ji hlavu nemyjeme a tam byl asi u nás kámen úrazu..
ale třeba by něco takového,,postupného,, mohlo holčičce pomoci. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2787
7.7.13 13:11

Já to zažívám s oběma, dceři je 5 a naštěstí se už srovnala aspoň tak, že ve vaně (kterou nemáme a myje si tak hlavu nejraději u mojí mámy), se sama položí na záda a já jí vlasy myju, už mi důvěřuje, že jí do očí voda nejde. Doma je to horší, ale zvládáme, dává si přes oči ručník nebo pevně tlačí ruce na oči a já rychle myju. Pomáhá, když u toho zpíváme.
Se synem je to horší, jsou mu 2 a kousek a nechápe, že když se zakloní, voda mu nikam nesteče, naštěstí on má vlasy krátké, tak stačí mýt 1-2× za 14 dní. Nejde to ale jinak než nekompromisně držet a prostě mýt, musíme na to být s manželem dva, jeden držet druhý rychle mýt. Hysteráky to jsou taové, že jít někdo okolo koupelny, tak na nás zavolá sociálku, to je fakt šílené, koupelna celá mokrá, jak se snaží zdrhnout, pak mám strach, aby neupadl na mokré dlažbě a ještě neměl díru v hlavě…
Ale rok nemýt hlavu, to tedy nechápu. Jinak prodávají takový kšiltík, já ho tedy nepořídila, ale už jsem na něj myslela, je to pro mimina, aby jim netekla voda do očí. Třeba by to pomohlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17014
7.7.13 13:13

8o 8o 8o Náš dělá taky scény, fakt děsný, ale nezájem, prostě mu je umyju. Občas, ale jen výjimečně zabere, že slíbím bombon, to si je nechá s malým řevem namočit a pak stejně zdrhá. Jinak řve, jen se mu k vlasům blížím. Ale fakt nezájem a to na něj hodně dám a snažím se ho respektovat, ale nemýt mu hlavu 8o? Ne, prostě na sílu, já ho přeperu :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1998
7.7.13 13:15

Holky a vyzkousela jste nektera suche sampony?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1943
7.7.13 13:17

Podle dotazu: Ta holcicka se asi boji, aby ji voda nestekala do obliceje. Urcite neprestane rvat ze dne na den, ale pri myti vlasu 100% zamezit, aby se ji ani kapka nedostala do obliceje ( ona si postupem vybuduje duveru)
A ve 4.letech je uz dost velka, aby chapala. Takze nazorne vysvetlit, ukazat na obrazkach, co se stane, kdyz se vlasky nebudou umyvat( nejake osklive obrazky se na netu najdou..vsi, zacuchane, vypadane vlasy…)
Podle mne se jen boji vody. Ja se bala taky. Moje starsi dcera taky rvala, kdyz ji voda kapla na oblicej- jako by to byla kyselina 8). Ale vedela, ze kdyz ji myju vlasy, voda ji tam nestece, ani z ruky neukapne kapka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2787
7.7.13 13:17
@Angua píše:
A neni to ten problem? Ze ji drzi? Nas maly to nesnese, aby ho nekdo drzel pri cemkoli, to pak jeci spis kvuli tomu :lol: Proto ma ten rucnik, ten si drzi sam.Holcicka je rozumna dost, sla bych na ni v klidu a s domluvou. Rekla bych ji, ze jestli chce mit dlouhe vlasky, tak ty se proste musi umyvat. Jinak je ostrihame na kratko a nebude moct nosit sponecky, culicky atd. Klidne bych i rekla, ze ji tam budou zit cervici a broucci a nasla bych video z Ceske sody o Richardovi, ktery si myje jen polovinu hlavy :mrgreen: A zkusila bych v klidu zjistit, co ji vlastne na tom vadi (voda v obliceji?) a pak zajistila, aby se ji to nedelo nebo jen minimalne, pridala treba ten rucnik, ktery si bude drzet ona sama. A za to, ze si necha umyt hlavu bych klidne slibila, ze si muze vybrat nejakou drobnou ozdubku do vlasu, kdyz je ma tak krasne. My pak furt chodime a chvalime, jak mu hezky voni vlasky. A on uz ted chodi i sam a musime si cuchat :lol:

Tak nám ještě pomohlo u dcery názorný příklad její stejně staré kamarádky, když jsme byli u nich doma na pár dní, holky se spolu koupali, její kamarádka si nechala v pohodě umýt hlavu, tak to naše zkusila stejně, ve vaně zaklonit, od té doby se tohohle nebojí, viděla to u kamarádky, tak přeci nebude ořezávátko. Tak zkusit najít nějakou holčičku, co by se s ní vykoupala. Já jsem dceru ani nedávala na plavání, ona by se zbláznila, vloni jsem to ale zkusila a jak jsem byla překvapená, když mi pak líčila, jak se potápěla!! A proč? Protože se potápěly všechny děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
7.7.13 13:18

Jako 4letého dítěte bych se fakt ptala :lol: :lol:
to když si nebude chtít čistit zuby, brát léky, chodit čurat na záchod a podobné základní věci tak taky nemusí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí