Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@Pudloslava píše: Více
No je to logické - jak dlouho ti vydrží ryba v lednici? Pár dní, v lepším případě týden. Jak dlouho trvá dopravit do Čech na pult rybky od výlovu někde ve Skandinávii?
Proto jsou kvalitní čerstvé ryby tak drahé. Já když už čerstvou, tak raději českou rybu
I když tomu lososovi často taky neodolám, ale nedělám si iluze, že je kvalitnější, než ten zamražený.
File nebo filety nechám vždy jen povolit, nerozmrazuji, protože pak je z toho bláto.
Já tedy mám zažito, že citron odbourává pach ryby, že i brání tomu blatění, to čtu prvně, ale dobrý, člověk se furt učí něco nového.
@smile_xxx píše: Více
To o tom zpevnění je asi pravda, nedávno jsem o tom četla, myslím že u Cuketky. Bylo tam, že kousky lososa pokapeme citrónovou šťávou a ony se zpevní. A já na to samozřejmě zapomněla ![]()
Tento druh filé rozmrazuju a používám na zapékaní. Milujeme filé zapečené se smetanou a sýrem nebo s bešamelem, případně ještě zeleninou dole. Je tam minimum kostí. Uvolněná voda nevadí.
Kupuji v rybárně i filety s kůží nebo i celé ryby, to máme hodně rádi taky. Ale tyto ryby peču, případně obaluju(tady filet bez kůže). Nepouští vodu a mají pevnější strukturu. Nicméně k vůli kostem bych je nezapékala. A my to máme rádi, i děti.