Rozmražené filé

Napsat příspěvek
Velikost písma:
53190
14.3.24 13:32
@Pudloslava píše: Více

No je to logické - jak dlouho ti vydrží ryba v lednici? Pár dní, v lepším případě týden. Jak dlouho trvá dopravit do Čech na pult rybky od výlovu někde ve Skandinávii? :nevim: Proto jsou kvalitní čerstvé ryby tak drahé. Já když už čerstvou, tak raději českou rybu 8) I když tomu lososovi často taky neodolám, ale nedělám si iluze, že je kvalitnější, než ten zamražený.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21841
14.3.24 15:22

File nebo filety nechám vždy jen povolit, nerozmrazuji, protože pak je z toho bláto.
Já tedy mám zažito, že citron odbourává pach ryby, že i brání tomu blatění, to čtu prvně, ale dobrý, člověk se furt učí něco nového.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
369
14.3.24 21:24
@smile_xxx píše: Více

To o tom zpevnění je asi pravda, nedávno jsem o tom četla, myslím že u Cuketky. Bylo tam, že kousky lososa pokapeme citrónovou šťávou a ony se zpevní. A já na to samozřejmě zapomněla :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44196
14.3.24 23:44

Tento druh filé rozmrazuju a používám na zapékaní. Milujeme filé zapečené se smetanou a sýrem nebo s bešamelem, případně ještě zeleninou dole. Je tam minimum kostí. Uvolněná voda nevadí.

Kupuji v rybárně i filety s kůží nebo i celé ryby, to máme hodně rádi taky. Ale tyto ryby peču, případně obaluju(tady filet bez kůže). Nepouští vodu a mají pevnější strukturu. Nicméně k vůli kostem bych je nezapékala. A my to máme rádi, i děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí