Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
ja bych se s nim snazila promluvit a vsechno mu vysvetlit, alespon jak to vidis z tve stranky, pak bych ho nechala at rekne sve argumenty…urcite se to nezmeni ze dne na den, ale mlcenim se nic nevyresi ![]()
A ty p té svatbě toužíš? Vždyť jste šťastní, máte se rádi, tak na něj netlač. Řekni mu třeba, že rozvodu se bát nemusí, protože s ním počítáš až do konce života, ale jestli svatbu teď nechce, můžete počkat až vám povyroste družička ![]()
Tak porad jeste muzete sepsat predmanzelskou smlouvu, pokud se tak boji ![]()
Ahoj, podle toho co si napsala se mi zdá, že má strach z další „možné“ bolesti. Asi ten první rozvod hodně těžce nesl a teď má strach, že by se to mohlo všechno opakovat. Prostě to psychicky nedává. Navíc má asi podle tvých vlastních slov strach, že ho časem vyměníš za mladšího..jinými slovy si nevěří.
Zpanikařil, totálně. Určitě bych se to snažila co nejvíce probrat ze všech stran. Pokusit se ho uklidnit (ikdyž to nebude jednoduché). Držím moc palce! nerozmyslel si to proto že by tě neměl rád (aspoń se mi to tak jeví) ale prostě ze strachu, že by mohl v budoucnu zažít další bolest.
Osobně si myslím, že to měl vědět už dřív, ale to už tak holt v životě chodí.
Potřebuje se vyrovnat s prvním rozchodem, aby se přestal bát dalšího zranění.
Držím palce!!!! ![]()
Hlavne bych ho nikam netlacila, oni to chlapi nemaji moc radi:) ja to mam doma stejne jako ty!!! Ale uplne:)
Já ho celkem chápu. 100% prevence rozvodovosti je neženit se
Spíš se zeptám, proč ti to tak vadí, že si to rozmyslel, jak píšeš, stejně už jste spojeni na věky věků tím děckem a hypotékou
tak k čemu svatba?
A nepomohla by předmanželská smlouva? Měl by vše ošetřené předem a měli by jste ve všem jasno, vše by se vymezilo a měli by jste klid… ![]()
tak me by taky vadilo, ze si to rozmyslel, brala bych to, jako ze si nechava otevreny zadni vratka. sice pak moc nevydim rozdil, jestli se rozchazet nebo rozvadet, bolestive to bude tak nebo tak, majetek a deti se budou resit v obou pripadech
Příspěvek upraven 28.11.11 v 18:56
Tak mu navrhni předmanželskou smlouvu
, možná by ho to uklidnilo. Taky jsem jednou rozvedená a tak to i trochu chápu ![]()
asi se lekl, ale vždyť se můžete rozejít i tak, tak čeho se bojí? Že by neviděl dítě? Kvůli penězům? o to vše může přijít i když nebudete svoji. Zkus mu to říct a pak mu taky zkus říct, že ho miluješ, že chceš být s ním… A dokud se nevezmete, nech dítěti dát svoje příjmení, co kdyby se lekl prozměnu dítěte a za rok odešel on. Toho se můžeš zase bát ty. ![]()
Prvně jsem psala a pak četla příspěvky
s tou smlouvou to napadlo skoro každého ![]()
Já ho chápu - rozvod je prostě obecně takový životní krach i když je vinna jinde..
A podle mě mu nejde ani tak o to praktično jako o to ten cejch - si představ jak by se cítil s titulem „dvakrát rozvedený“ - prostě outsider ![]()
Dej mu možná více času - možná ho společný potomek vzpruží a začne věřit tomu, že se mu již nic takového nemůže stát..
Předmanželská smlouva…zkus mu ji navrhnout. Na obsahu se potom dohodněte.
ja bych to z jeho strany brala jako podvod,slibi svatbu,ty s nim otehotnis a on si to rozmysli,podle me je to podraz ,ja jsem teda prudka povaha a tak bych mu rekla od plic co si myslim
pokud svatbu nechtel,tak to mel rict hned,je to krivarna
Ahoj,
píšu s poměrně zvláštním dotazem, prostě nevím co dál
Tak ve zkratce, s přítelem jsme spolu delší dobu, máme mezi sebou sice velký věkový rozdíl (a on je již jednou rozveden) ale milujeme se, je nám krásně a počáteční zamilovanost nás dosud neopustila, je to vše krásné.
Shodli jsme se na tom že chceme svatbu a miminko. O ruku jsem byla požádána v létě (z jeho vlastní iniciativy) ,vypsaná žádost na svatbu (kterou sám donesl) už tu je nějaký pátek a miminko se také povedlo - čekáme ho každým dnem.
Včera jsme opět oživili téma svatby a z chlapa vypadlo že nad tím celou dobu přemýšlel a že mu to nepřijde jako dobrý nápad, že se pak nechce rozvádět až si najdu někoho ve svém věku a na něj se vy*eru
Prostě vzít se chce, maličké miluje, moc se těší, vše je fajn ale má neskutečný strach z ,,dalšího,, rozvodu jelikož ten minulý mu zničil úplně vše a přišel totálně o vše, od dětí až po peníze a hmotné věci.
Poradíte někdo co s tím? Stějně spolu čekáme mimi, stejně si budeme brát hypotéku tak nechápu v čem by byla ta svatba tak ,,závazná,, stejně když se rozejdem tak tam bude to řešení věcí, peněz, dítěte a všeho a bude to totéž jako rozvod, tak nechápu čeho se tak strašně bojí
Co myslíte, zkusit to s ním probrat nebo se tvářit že je mi to jedno a počkat až s tím přijde sám?