Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Normálně mu řekněte, že to jsou peníze Vás obou, o které přichází, když jste manželé a pohrozte mu rozvodem. Tohle je přece na léčení už…
Zdravím.
Tohodle se přesně bojím i u nás.
Na začátku to bylo pro radost za 20 Kč, přesně tak jak píšete vy. Teď si tam neustále mění hesla, abych se tam náhodou nedostala.
Já jsem si občas někdy vsadila max. třeba za 100 Kč, vyhrála jsem i nějaký částky, který mi někdy pomohli do rozpočtu, ale od tý doby co máme půlroční dcerku tak jsem nic nesázela nebo málokdy. Přítelovi jsem i radila na co má dát. Byla jsem totiž fotbalový fanoušek, četla jsem sport a měla jsem přehled.
Víte co je paradox největší, že jsem dělala ve Fortuně a tu kartičku jsem mu zakládala já. Byl nemocný tak jsem mu chtěla zvednout náladu, protože byl strašně mrzutý, že nikam nemuže a vložila jsem mu tam i něco aby si to mohl zkusit.
Fakt jsem úplná kráva.
Nevím holky… podle mě by to chtělo přerozdělit finance v domácnosti.
Protože pokud je ten chlap bude mít, tak je prostě prosází.
Přítel (nyní manžel) sází na sport co se známe - nikdy mi to výrazně nevadilo, občas se poštěstilo a pěkné částky nám pomohly s aktuálními výdaji.
Ale jsem si vědomá, že chlapi tam tu hranici nevidí - to je na tom asi to nejhorší - protože představit si za těmi čísly opravdové peníze není samozřejmé, a pokud pak ty finance proudí jen z účtu na sázky a naopak, tak je to jen nějaký abstraktní pojem…
Takže s manželem si sednout a domluvit rozdělení rodinných financí (tak, aby jste měli dost na život, ale zároveň aby mu zbylo na jeho koníčky a koneckonců na to sázení). Pokud je jen trochu soudný, tak to uzná jako dobrý kompromis.
Zakladatelko, můžu se zeptat, jak to všechno dopadlo? Bohužel teď řeším podobný problém ![]()
Pokud se na to člověk úplně nevykašle, bude vždycky dlouhodobě v mínusu, otázka jak velkým. Štěstí je jedna věc, ale dlouhodobost se zvyšujícím se množstvím sázek je vždy proti sázkaři. Samozřejmě dá se tím i živit, ale to je úplně jinej level a člověk pak nedělá nic jinýho (obojí jsem zkoušel).
@Anonymní píše:
Jsem v pěkném srabu, dnes jsem zjistila, že můj muž prohrává na netu poměrně vysoké částkyKdyž jsme se brali, tak si sázel pro radost tak 20,– denně a teď?
Za tento měsíc prohrál už 26.000,– Proboha a to mi pořád říká, jak máme málo peněz. Já jsem věčně bez koruny, protože o nákupy a tak se stará on a já se domnívala, že jich máme fakt málo, tak jsem na sebe nedbala. Je to asi tím, že je dlouhodobě nemocný a nudí se. no jo, ale sakra máme 2 děti a on prohrává více než polovinu svého nynějšího příjmu. Jenže jak se mu o toto téma jenom otřu je zle, tak se strašně bojím, něco mu říci, ale musím. Jak to mám hergot udělat?
Vypadá to na gamblera, to je závislost horší než alkohol, ml by se jít léčit a pokud ne tak ti zbývá jen rozchod. Vám, že to zní tvrdě, ale podívej se po internetu kolik ženských to řeší a zjistíš, že s gamblerem, který se nechce léčit se žít nedá.
Jedna paní z mého okolí na tomto typu sázení prohrála 3 mil. Manžel to zjistil až ve chvíli, kdy přišli fotit barák do dražby ![]()
@napresdrzku píše:
Pokud se na to člověk úplně nevykašle, bude vždycky dlouhodobě v mínusu, otázka jak velkým. Štěstí je jedna věc, ale dlouhodobost se zvyšujícím se množstvím sázek je vždy proti sázkaři. Samozřejmě dá se tím i živit, ale to je úplně jinej level a člověk pak nedělá nic jinýho (obojí jsem zkoušel).
A jak se ti podařilo s tím skončit? Teď už nesázíš vůbec?
Znáte někdo nějaký případ, že se závislý na internetovém sázení vyléčil? Jde to vůbec??
] @Adel81 píše:
Napresdrzku:
Nesázím. Nějak mi došly peníze a těch co mám jsem si začal mnohem víc vážit..
@napresdrzku píše:Nesázím. Nějak mi došly peníze a těch co mám jsem si začal mnohem víc vážit..
] @Adel81 píše:
Napresdrzku:A jak se ti podařilo s tím skončit? Teď už nesázíš vůbec?
Tak to gratuluji, patříš asi mezi výjimky… každý jiný závislý by si asi právě začal půjčovat
, tak jak to bohužel pokračuje u mého manžela ![]()
@Adel81 píše:
Tak to gratuluji, patříš asi mezi výjimky… každý jiný závislý by si asi právě začal půjčovat, tak jak to bohužel pokračuje u mého manžela
Tak já si nemyslím, že bych byl závislý, prostě jsem to jen zkoušel, jako spoustu jiných věcí ve svém životě
Nevyšlo, škoda, ale jde se dál. Přeju ať to s manželem dobře dopadne.
@napresdrzku píše:
Tak já si nemyslím, že bych byl závislý, prostě jsem to jen zkoušel, jako spoustu jiných věcí ve svém životěNevyšlo, škoda, ale jde se dál. Přeju ať to s manželem dobře dopadne.
Tak tos tomu asi fakt nepropadl, když se ti podařilo jen tak přestat… Nebo nemáš moc velké sklony k závislostem… Popravdě nevěřím moc tomu, že to dobře dopadne, ale budu doufat, manžel je jinak skvělej člověk, byla by ho škoda ![]()
Jsem v pěkném srabu, dnes jsem zjistila, že můj muž prohrává na netu poměrně vysoké částky
Když jsme se brali, tak si sázel pro radost tak 20,– denně a teď?
Za tento měsíc prohrál už 26.000,– Proboha a to mi pořád říká, jak máme málo peněz. Já jsem věčně bez koruny, protože o nákupy a tak se stará on a já se domnívala, že jich máme fakt málo, tak jsem na sebe nedbala. Je to asi tím, že je dlouhodobě nemocný a nudí se. no jo, ale sakra máme 2 děti a on prohrává více než polovinu svého nynějšího příjmu. Jenže jak se mu o toto téma jenom otřu je zle, tak se strašně bojím, něco mu říci, ale musím. Jak to mám hergot udělat?