Rozpočet na jídlo

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
3.10.20 12:03

Rozpočet na jídlo

Ahoj holky, dámy, ženy :kytka:
Většina si asi teď bude klepat na hlavu, ale vážně potřebuji pomoct, poradit.
Dolehla na nás covid krize a do února máme značně omezené finance. Bohužel do teď jsme je řešit moc nemuseli.
Každopádně já teď zjistila, že vůbec nevím jak nakupovat abych vyšla s tím co mám.
Věřím, že mi hodně pomůžete Vaší radou a klidně i nákupem na celý týden.
Rozpočet máme 2000 Kč na týden. Jsme dva dospělý a dvě děti (13 a 11)
Z těch 2000 Kč musím zaplatit 150 Kč týdne cestovné. Zbytek je na svačiny pro děti, obědy a večeře.
Na účtu máme zálohu na úplný výpadek příjmů na cca 6 měsíců, ale nechceme do něj teď vůbec sahat.
Prosím anonym nebo diskuzi smazat tato situace pro mě není příjemná.
Moc děkuji za pro mě VELIKOU pomoc. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2424
3.10.20 12:14

Tak my jsme teda taky 4 člená rodina a týdně necháme v obchodě za nákup tak 2500,– a to ještě občas dojdu v týdnu do obchodu pro čerstvé pečivo a nejaky jogurt apod. Možná by se to dalo všechno nakoupit za míň kdyby člověk třeba kupoval ty jejich značky např Clever (Billa ) Pilos (Lidl) apod :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
3.10.20 12:17

Obědy vaříš pro všechny nebo děti chodí do školní jídelny a vy dospělí máte „závodní“ jídelnu?

2000×4 = to je 8 000 na měsíc

z toho 1 000 jídelna pro obě děti?

To je 7 000 na měsíc a to se mi zdá že by šlo, vařit ze základních surovin, vypracovat jídelníček a nakupovat na jeho uvaření, dokupovat pečivo - pokud nepečeš doma.
Sladké pořeší taky domácí pečení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1028
3.10.20 12:18

Chod do Lidlu, kdyz srovnam, co tam zaplatim za beznej nakup a co dam za ten samej treba v Kaufaci, tak je to aspon o 1/3 min a prijde mi kvalita fajn…
taky bych se nebala varit z levnejsiho masa typu klizka, je z toho po 3-4 hodinach vareni vyborny ragu…
ja zatim vydaje na jidlo nehlidam, ale myslim si, ze s varenim se da za 2k tak nejak vyjit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12865
3.10.20 12:18

Chodí někdo na obědy a pokud ano, za kolik?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6860
3.10.20 12:19

Já bych si udělala jídelníček na celý týden. Podle něj seznam na nákup. Co se týká nákupu tak třeba lepší koupit kuřata celá a naporcovat než kupovat zvlášť prsa, nohy, křídla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24992
3.10.20 12:20
@lalouch píše:
Chod do Lidlu, kdyz srovnam, co tam zaplatim za beznej nakup a co dam za ten samej treba v Kaufaci, tak je to aspon o 1/3 min a prijde mi kvalita fajn…
taky bych se nebala varit z levnejsiho masa typu klizka, je z toho po 3-4 hodinach vareni vyborny ragu…
ja zatim vydaje na jidlo nehlidam, ale myslim si, ze s varenim se da za 2k tak nejak vyjit…

ja mam lidl ráda a hodně tam chodím, ale s penezma to mám naopak, co v lidlu nakoupim za 2 litry a to v kaufu nechám o pár stovek míň :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
3.10.20 12:26

@debra.morgan ja si myslím, že tohle je otázka toho, jak je člověk naučený nekupovat drobnosti okolo. Já třeba v Kaufu za téměř stejný nákup taky utratím víc, ale je to většinou proto, že tam odsud nesu pár drobností, které v Lidlu nejsou. A ty pak udělají ten rozdíl. Kdyby se člověk podíval na skutečné ceny jednotlivých výrobků, bude to téměř totožné. Jen za mě tedy v Lidlu o 100% lepší kvalita a složení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24992
3.10.20 12:28

Vařit, vařit, vařit.

hodně polívky, zasytí a hlavního jídla se tolik nesní. luštěninový, zeleninový, vývar, zelňačku, bramboračku, nebo takový ty úplně lowcost jíškovou, vločkovou, kmínku, česnečku.

pomazánky na svačiny jsou super, nejlip z tvarohu

nekupovat sladkosti, ale péct hrnkový buchty na plech, bábovky

na ovoce koukni, jestli nemáte někde jablečný sad, my ted koupili jabka na zimu 25kč/kilo.

dýně a cukety jsou ještě pořád v kurzu, koukni.

na hlavní jídlo, nevím co jste zvyklí, ale vařila bych na objem ne na šéfkuchaře. Obyčejný jídla, pečený kuře, zapečený brambory/těstoviny, sekaná, rizoto, šunkafleky, fleky se zelím, omáčky, svíčkovou, znojemskou, koprovka, křenová, kuře na paprice…prostě klasika, kde je hora jídla za přiměřený peníze…

nevyhazovat! dojídat! plánovat + bych si nechala z těch 2000 na týden i třeba 300 na nákup na víkend a fakt se snažit ten rozpočet dodržet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1028
3.10.20 12:29

@debra.morgan ono to asi bude tim, ze v Kaufu kupuju zakladni veci mimo jejich privatni znacku, kdezto v Lidlu ne.. v kaufu necham za litr mlika 30 kc, pac vezmu Kunin, ale v Lidlu vezmu jejich mliko za 16…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24992
3.10.20 12:31

Jo a teplá večeře vyjde levnějí než namazaný chleba s uzeninou/sýrem. I to je třeba zvážit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
3.10.20 12:31

Najít a sepsat recepty na levná jídla, která tvoje rodina ráda jí. A podle nich rozvrhnout jídelníček třeba na celý měsíc. Když koupíš pytlík čočky, můžeš ji uvařit na dva dny, ale také třeba 2× v měsíci. Večeře řešit hustými polévkami, kašemi. Dětem bych možná zaplatila obědy ve škole a s manželem už to nějak zvládnete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37125
3.10.20 12:36
@lalouch píše:
ja zatim vydaje na jidlo nehlidam, ale myslim si, ze s varenim se da za 2k tak nejak vyjit…

Tak to mam uplne naopak, v lidlu a bille necham vzdycky mnohem vic nez v tom kaufu, za me nejdražší kramy, plus me tam vzdycky zlaka neco navic z te nabidky co maji kazdy tyden jinak. Jinak to chce plánovat predem, varit ze zakladnich surovin, kotel omacky, lusteniny, ja delam treba i domaci pečivo a lucinu, toho deti sni tuny a dost na tom ušetřím :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
590
3.10.20 12:36

Rozhodně doporučuji napsat seznam co budu vařit na celý týden a řídit se pouze podle toho. Rovnou nakoupit rohlíky na celý týden a dát do mrazáku. Když budete chodit ještě pro maličkosti do obchodu, tak si většinou vzpomenete, že ještě potřebujete tohle a tamto. Takže 1. týdne velký nákup a už do obchodu nechodím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.10.20 12:42
@Sany80s píše:
Chodí někdo na obědy a pokud ano, za kolik?

Na obědy už nechodí jelikož stejně hned jak přišli domů snědli klasický oběd doma.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný