Písek ve vodě z vrtu

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
2.10.20 19:19

Písek ve vidě z vrtu

Zdravím, chci se zeptat. Máme 36 m hluboký vrt. Na první vytočení asi 350l pak každých 20 min 150l. Když potřebujeme větší odběr a vyberu vodu všechnu, pak nám doma teče docela dost písku z baterií, trvá to třeba týden, než se to zlepší. Budu dávat jemnější filtr aby to více zachytával, ale zajímá mě, proč se to děje? :(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20857
2.10.20 19:33

Tak kdyz vite, kolik je to schopno dat ten vrt, tak proc jej cucate uplne na doraz? A na co potrebujete za hodinu 650L vody??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37124
2.10.20 19:36

Mate malo vody no, co ma pak jako tect, kdyz to vsechno vycerpate? Si to nechte jeste prohloubit, treba niz bude vody vic :nevim: tahanim pisku si akorat tak všechno oddelate :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27589
2.10.20 19:37

Tak logicky máte moc velkou spotřebu vody a voda nedotýká do vrtu tak rychle co jiného za tím chceš hledat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4043
2.10.20 19:38
@Cenarius píše:
Tak kdyz vite, kolik je to schopno dat ten vrt, tak proc jej cucate uplne na doraz? A na co potrebujete za hodinu 650L vody??

To mi taky vrtá hlavou… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
2.10.20 23:00

..a bude hůř s vodou… 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4043
3.10.20 09:44

Díky za ten překlep v názvu diskuze ;)
Mezi „doporučenými“ mi díky tomu byla nabídnuta diskuze Vidí králík duchy? …je fakt bombová 🐰 💣

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.10.20 10:11

Máte možnost si na pozemku zakopat jímku kam vám bude čerpadlo z vrtu čerpat vodu a vy pak budete vodu spotřebovávat z jímky a eliminujete tak písek. Pozor, pokud opravdu čerpáte písek, čerpadlo se vám brzy rozbije, písek obrousí kola nebo stator u vřetene v čerpadle. Pračku, myčku a vše ostatní si také ničíte. Nejlevnější varianta je vrt nevyčerpávat „na doraz“. Další možnost je: dejte tam sondy, které vám budou hlídat minimální hladinu vody.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný