Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Tak kdyz vite, kolik je to schopno dat ten vrt, tak proc jej cucate uplne na doraz? A na co potrebujete za hodinu 650L vody??
Mate malo vody no, co ma pak jako tect, kdyz to vsechno vycerpate? Si to nechte jeste prohloubit, treba niz bude vody vic
tahanim pisku si akorat tak všechno oddelate ![]()
Tak logicky máte moc velkou spotřebu vody a voda nedotýká do vrtu tak rychle co jiného za tím chceš hledat?
@Cenarius píše:
Tak kdyz vite, kolik je to schopno dat ten vrt, tak proc jej cucate uplne na doraz? A na co potrebujete za hodinu 650L vody??
To mi taky vrtá hlavou… ![]()
Díky za ten překlep v názvu diskuze ![]()
Mezi „doporučenými“ mi díky tomu byla nabídnuta diskuze Vidí králík duchy? …je fakt bombová 🐰 💣
Máte možnost si na pozemku zakopat jímku kam vám bude čerpadlo z vrtu čerpat vodu a vy pak budete vodu spotřebovávat z jímky a eliminujete tak písek. Pozor, pokud opravdu čerpáte písek, čerpadlo se vám brzy rozbije, písek obrousí kola nebo stator u vřetene v čerpadle. Pračku, myčku a vše ostatní si také ničíte. Nejlevnější varianta je vrt nevyčerpávat „na doraz“. Další možnost je: dejte tam sondy, které vám budou hlídat minimální hladinu vody.
Zdravím, chci se zeptat. Máme 36 m hluboký vrt. Na první vytočení asi 350l pak každých 20 min 150l. Když potřebujeme větší odběr a vyberu vodu všechnu, pak nám doma teče docela dost písku z baterií, trvá to třeba týden, než se to zlepší. Budu dávat jemnější filtr aby to více zachytával, ale zajímá mě, proč se to děje?