Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Dobrý den, poznali byste někdo, co je to za broučka a jak se jich zbavit?
Sem tam se vyskytne 1-2 na záchodě a v koupelně a nějak nevím, co s nima.
Moc děkuju
@Neuz
Moc děkuju. To vypadá opravdu na ně. To jsem se trochu uklidnila.Tak jdu kouknout, jak na ně. ![]()
Dobre rano, poznate nekdo, co je to za broučka? Vcera vecer mi to lezlo po lince kde je drez (kus linky s dřezem mam jinde nez zbytek linky). Byly i v drezu, foceno pres makro. Kdyz jsem se je snazila unrouskem zneskodnit tak i jakoby poskocily.Ted rano jich bylo hodne ve drezu. Za linkou je vlhko a plisen. Jde o nejaky druh pisivek nebo neco horsiho? Dekuji.
Fotky nejsou moc kvalitní, ale možná to bude tesařík krovový.
Lepe to vyfotit neslo. Broucci maji par milimetru a ty uplne malicke byly světle sede
Ja bych spis resila tu plisen a vlhko, to by mohlo vyresit i broucky
Nemam jak to resit. Domaci to neresi. Musel by se vyhodit cely kus linky a to nedovoli, protoze je to po mamince…
Jine bydleni si teď nemuzu dovolit.
Nevím co to je, ale za chvíli je po sezóně. Létá nám to do bytu ještě s beruškama. Proleze to i odtokovými škvírami v oknech.
Stahují se do tepla při migraci. Takže tak týden, dva a je od nich pokoj.
@KeckaJ píše:
Nevím co to je, ale za chvíli je po sezóně. Létá nám to do bytu ještě s beruškama. Proleze to i odtokovými škvírami v oknech.Stahují se do tepla při migraci. Takže tak týden, dva a je od nich pokoj.
Taky me napadlo, jestli to nemuze byt i z venku, cely den mame otevrena okna a vecer vybijim i mouchy.
@alexxa S největší pravděpodobností je to z venku. Zvlášť pokud večer svítíš (i v jiné místnosti) a větráš. Na podzim je to fakt boj. U nás teda převládají berušky, ale občas i jiný brouček.
Myslím že to někdo fotil na FB do skupiny Určování bezobratlých a psali mu tam, že to jsou malí tesaříci, kteří létají do domu za světlem, prý neškodní.
@kubmaja02 píše:
Myslím že to někdo fotil na FB do skupiny Určování bezobratlých a psali mu tam, že to jsou malí tesaříci, kteří létají do domu za světlem, prý neškodní.
No ja nevím, ale vyskytuji se jen na kusu linky s drezem a ve drezu. Vypadaji jako cerne pisivky, ale skacou. Ale je fakt, ze pod nami jsou sklepy, jedtli to ma vliv..
Ženy, myslíte, ze muzu drez a okoli vystrikat BioKillem? 🤔 🤔