Rozpraskané dlaně do masa

Napsat příspěvek
Velikost písma:
35366
8.8.15 12:18

Mne ho predepsali prave v tehotenstvi, mela jsem to nejhorsi. Pry se to casto stava a je lepsi vyresit problem co nejrychleji, nez nechat matku dlouhodobe trpet. Ale asi zalezi i v jake fazi tehotenstvi jsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1287
8.8.15 12:57

@mroe Spletla sem krabicky, mazu BACTROBANEM, o nem nemas info, zda ho mohou tehotny? Zabral rychle. Uz to ani nehnisa, zatahlo se to a nesvedi me cela noha ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35366
8.8.15 16:10

Tak to nevim, Bactroban se na atopak jaksi nedava. Precti si pribalovy letak. Ale podle me pokud si to jen mazes, zas tak moc to nic neovlivni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1287
8.8.15 16:32

@mroe Tohle mam ciste bolak, odreninu, hnisavou, zacervenalou :-/ snad to zabere ;) dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2584
1.2.16 08:07

Kolega v práci měl podobné problémy, rozpraskanou kůži na rukách, hnisavé záněty, loupání kůže z dlaní. 3 roky chodil na kořní a byl to jen pokus a omyl. Pak vyhledal homeopata a po půli roce se začaly dostavovat výsledky, po roce je bez problémů. Já měl ekzémy na nohou, údajně od křečových žil, hnisavé, dlouho se to nehojilo, na kožním pokus omyl, mastičky s kortikoidy. Nakonec mi doktorka řekla, naučte se s tím žít. Tak jsem také navštívil homeopata, po roční léčbě nejsem sice bez ekzémů, avšak průběh je jen lehký, nezánětlivý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3703
14.9.16 21:18

Ahoj holky, oživuji diskusi. Můj manžel má totiž tento problém a neví co s tím. Začala se mu loupat kůže na dlaních, praskat. Byl několikrát u doktora, i u kožního, ale nic nezabírá. Spíš se to zhoršuje, má ty praskliny hluboké, bolestivé. I mu občas teče krev. Ruce pořád mastí. Z krve mu nic nenašli, tak nevíme, jestli to způsobuje problém orgánů (játra, střeva,…). Opravdu nevíme, co s tím. Bolí ho to a jsme bezradní. Za každou radu předem děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7215
14.9.16 21:30

@VeruBorůvka A není to prací, vlhkostí? Chlap má taky hrozný ruce, praskliny, ale on prostě pracuje rukama tak se to projevit musí. Případně praskliny jsou z vlhka a námahy, třeba dlouho v neprodyšných rukavicích.

Ale jinak pokud si dobře pamatuju tak kamarádka s atopickým ekzémem má podobný problém, loupe se jí kůže, dělají se ji praskliny a bolí to. Nesvědí ji to. Takže by měl určitě zajít i na kožní. To je pravděpodobnější než problém krve.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12550
14.9.16 21:33

@VeruBorůvkaTaky mě napadá atop. ekzém. Jsem atopik a ruce rozpraskané do krve mám skoro neustále už asi 15 let. K atopickému ekzému to patří. Jediné, co pomáhá, je pořád promašťovat a když je to horší, nosím bavlněné rukavice, nebo obvazy. Za mě je to hodně o střevech, tedy o správné životosprávě. Čím lépe jím (a samozřejmě nejím alergeny), tím mám lepší ekzém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3703
14.9.16 21:37

@Aletheia no, ono mu to začalo po práci v dílně, lakoval, dělal s barvama. Ale potom si ruce šetřil, mazal, ale zhoršovalo se to. Při práci teď nosí pod pracovní rukavice ještě ty slabé, bavlněné. Ale ani to promašťování nepomáhá. Tak jen jestli nemáš typ na nějaký krěm?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3703
14.9.16 21:38

@majki.r taky mě ta střeva napadla. Tak zkusíme odlehčit jídlo. A jaká jídla ti dělají dobře? A co pomáhá na ten ekzém? Díky ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12550
14.9.16 21:43

@VeruBorůvka Jestli je manžel alergik, pak je třeba vypozorovat alergeny, co mu to spouštějí, ty může mít každý jiné. Já třeba hodně reaguji na cokoli z mléka, rajčat, na česnek, hodně ostrá jídla, na čokoládu atd. Ale tvůj muž může reagovat třeba na lepek. Zkusila bych to tak, že bych na měsíc vysadila třeba tři základní potraviny (i ten lepek) a počkala bych na výsledek, postupně bych vyzkoušela všechny nejsilnější alergeny. A zařadit zdravou stravu taky neuškodí :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12550
14.9.16 21:45

@VeruBorůvka Co se krémů týče, vyzkoušela jsem jich hoooodně. A nejvíc se mi osvědčila modrá indulona. Mnohem víc, než drahé spešl masti přímo pro atopiky atd. A pak ještě Bepanthen care mast :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3703
14.9.16 21:45

@majki.r moc děkuji. Zkusíme to. Opravdu už trpím s ním, udělám cokoliv, co povede ke zlepšení. Hezký večer :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
67
14.9.16 21:46

Měla jsem to samé bezmála cca 10 let, pak jsem po dlouhém léčení a zkoumání přišla na to, že to mám z levných tekutých mýdel, co se dávají do dávkovače!!! Nesmí obsahovat žádné parabeny, nebo jak se tomu říká. Od té doby mám klida jsem nesmírně šťastná, měla jsem ruce bolavé a škaredé jak stará bába, tak třeba rada někomu pomůže. ted nakupuji lepší mýdla a líp čtu složení!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3703
14.9.16 21:48

@Leenour zajímavý typ, díky. Mám doma v koupelně tekuté mýdlo na ruce, střídám značky. A není lepší tedy tuhé dětské mýdlo? To mě teď napadlo. Tak i to zkusím vyměnit. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí