Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Byla jsem s endometriózou třikrát na operaci, taky mimo jiné v pobřišnici (tu strhávali). Celkem několik let na hormonech typu Visanne a Orgametril… Vrací se to, ale během užívání hormonů neboli.
Pry trosku pomaha hormonalni joga. Ale nevim zda v pripade, kdy je to takto rozjete. Zks vygooglit..
@mrazik6 A to jsi byla na laparoskopii nebo normální operaci? A jak dlouho probíhala rekonvalescence?
Kombinace obou. Měla jsem ji i v jizvě po císařském řezu, kde teda pekelně bolela, proto i klasický rez. Většinou ale stačí laparka. Po té se zahojis rychle, v řádu dnů bych řekla. Nejvíc bolestivý byl pro mě ten plyn z laparky.
@mrazik6 A zvládá se potom fyzicky náročnější práce, nebo je nějaké omezení?
V pracovni neschopnosti jsem byla cca měsíc, mám fyzicky náročnou práci..
@mrazik6 Já právě taky, zvedám těžké věci a 12h jsem na nohou, tak mě zajímalo, zda tu práci budu moct vykonávat dál.
@Anonymní píše:
Zdravím.Má někdo z vás zkušenost s endometriózou na obou vaječnících, vejcovodech, děloze a pobřišnici? Pokud ano, zajímalo by mě, jak probíhala léčba a jak dlouho trvalo, než jste se uzdravily. Již tři měsíce marodím s neustálými bolestmi břicha a až teď se přišlo na to, co za tím stojí…
Děkuji za odpovědi a vaše zkušenosti.
Tady je skupinka poradi
Zdravím.
Má někdo z vás zkušenost s endometriózou na obou vaječnících, vejcovodech, děloze a pobřišnici? Pokud ano, zajímalo by mě, jak probíhala léčba a jak dlouho trvalo, než jste se uzdravily. Již tři měsíce marodím s neustálými bolestmi břicha a až teď se přišlo na to, co za tím stojí…
Děkuji za odpovědi a vaše zkušenosti.