Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Obnovuji diskuzi. dceři je 5,5 roku a dost se jí třepí nehty na rukou. co vám nakonec zabralo?
Syn dva roky ma nehtiky roztrepene taky.. vapniku ma dost, jestli to bude tim vit. B tak ani nevim, v cem mu jej podavat. co je popsano vyse, tak vseho ma dostatek ![]()
Příspěvek upraven 28.01.15 v 21:20
Nám doporučil doktor žloutek a játra. Prý je tam dostatek vitamínu H, o kterém jsem slyšela poprvé. Mám pocit, že se mu to zlepšilo.
@nataluska žloutek teda v pohodě a na játra se až tak netvářil, ale když se šikovně zakamuflujou (rozmixujou), tak to sní.
Vit. H je jiny nazev pro vit. B7, takze zase Becko.. je ale mozny, ze se proste trepi bez priciny? kdyz je ostiham, tak jsou v pohode, alê jak trochu dorostou, tak uz se loupou. a taky ne vsechny, ale hlavne palecky a ukazovacky ![]()
Mě teď na kožním doktorka doporučila gumový medvídky a nehty promazávat linolou… syn má stejný problém už od narození. Pořád se mu ty nehtíky třepí a lámou.
Oživuji, někde jsem vyčetla, že se mají nehty zastřihnout a nalakovat. Řešili jste někdo takto? Dcera - 5let, když jí trochu porostou nehty, roztřepí se. Přidáme do stravy vše co se doporučuje. Jen by mě zajímalo, jestli to pomůže
@nataluska a nějaké výživné laky na nehty a pod. zkoušela jsi? nebo to jsou vyhozené peníze?
Tak na preventivce vyfasovala Emma biosil. Znáte někdo? Máte vyzkoušeno?