Roztrojený nehet na noze

Anonymní
25.8.19 10:26

Roztrojený nehet na noze

Prosím o anonym.
Od mala mi rodiče stříhali nehty do kulata na všech prstech, ne jen že moje nohy vypadají jak křemílkovy prsty, ale nehet na malíčku zakrňuje a roztrujuje se. Takže obléct ponožky je horor, furt zachytávám a bolest jak blázen, chodit v sandálách nehrozí nebo bosky, asi vím víc dávám pozor tím víc těma malíčkama o něco zavadím a zase bolest jako blázen. Chodidla mám jak miminko o nohy se starám ale s nehty jsem bezradná. Už jsem přemýšlela že zajdu do nemocnice ať mi je vyškubou a nechám nárůst nové které už budu stříhat rovně tak jak se má. Nevím co s tím, na pedikúře jsem nikdy nebyla, bohužel jak mi někdo cizí sáhne na nohu tak by asi přišel o zuby :roll: co s tím :,(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
42182
25.8.19 10:33

Začít zastříhávat rovně? Používat spíš pilník než nůžky. To roztrojení asi stříháním dokulata nebude. Nějaké nehtové sérum? Žádný doktor ti jen tak nevytrhá nehty (teda Mengele apod. ano). Navíc nikdo nezaručí, že narostou správně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5926
25.8.19 10:45
@Anonymní píše:
Prosím o anonym.
Od mala mi rodiče stříhali nehty do kulata na všech prstech, ne jen že moje nohy vypadají jak křemílkovy prsty, ale nehet na malíčku zakrňuje a roztrujuje se. Takže obléct ponožky je horor, furt zachytávám a bolest jak blázen, chodit v sandálách nehrozí nebo bosky, asi vím víc dávám pozor tím víc těma malíčkama o něco zavadím a zase bolest jako blázen. Chodidla mám jak miminko o nohy se starám ale s nehty jsem bezradná. Už jsem přemýšlela že zajdu do nemocnice ať mi je vyškubou a nechám nárůst nové které už budu stříhat rovně tak jak se má. Nevím co s tím, na pedikúře jsem nikdy nebyla, bohužel jak mi někdo cizí sáhne na nohu tak by asi přišel o zuby :roll: co s tím :,(

A už si zažila vytrhávání nehtů? Aby o zuby nepřišel doktor až ti do nohy zabodne inijekci na umrtvení. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
25.8.19 10:54

Ono stačí ten nehet nechat přerůst a stříhat rovně, ne? Vytržení na to opravdu nepomůže a rodiče za tvar tvých nehtů fakt nemůžou. Někomu se prostě nehty ma malíčku deformují. Mám to taky. Nech si na to udělat gelový nehet a máš po problému.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.8.19 10:58

Když je nechám růst delší okamžitě se kroutí směrem dolů a zarůstají do prstu. Neříkám že rodiče můžou za ty malíčky ale jen nehty do kukata. Nohy jsem si odmočila, vyčistila a nehty namazala jenamazol 2% :nevim: možná mám plíseň, těžko říct. Každopádně nevím proč se to půlí a jako tomu předejít… Obuv nosím sportovní bez zúžené špičky takže na prsty mi nic netlačí, doma dřeváky

• Citovat
  • Upravit
53518
25.8.19 11:02
@Anonymní píše:
Když je nechám růst delší okamžitě se kroutí směrem dolů a zarůstají do prstu. Neříkám že rodiče můžou za ty malíčky ale jen nehty do kukata. Nohy jsem si odmočila, vyčistila a nehty namazala jenamazol 2% :nevim: možná mám plíseň, těžko říct. Každopádně nevím proč se to půlí a jako tomu předejít… Obuv nosím sportovní bez zúžené špičky takže na prsty mi nic netlačí, doma dřeváky

Tak si do sandálu nehet přelep. Nebo při mokré pedikúře stříhej. Nejspíš je poničené lůžko nehtu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
25.8.19 11:31

Doporučuju najít si odborníka - podologa.
mně zarostly nehty po těhotenství, neřešila jsem to, nakonec mi je ve špitále vystříhali až do masa…
podoložka mi moc pomohla, dávala mi nehty dokupy asi rok, kdybych k ní šla hned, ušetřila bych si dost problémů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K92
2035
25.8.19 11:46

Tak mně se odjakživa nehty na malíčcích u nohou rozdvojují, mám to geneticky v rodině. Pomáhá zastřihávat co nejvíc na krátko a mít nehty neustále nalakované. Ostatní nehty mám jinak krásné. Nevím co víc na rok řešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.8.19 16:23

@foxsay pedolog???

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.8.19 16:24

@foxsay pardon. Blbě jsem četla

• Citovat