Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Rozumíte někdo úvěru? Byl mi nabídnut úvěr na 2% na pět let. Prý neuvěřitelně výhodná nabídka. Nikdy jsem s úvěrem do styku nepřišla. Kdybych si půjčila např. 1 milion korun, tak za pět let vrátím kolik? A máte pocit, že je to bezkonkurenční nabídka? Tím, jak o tom nic nevím, tak si nejsem vůbec jistá. Při googlování jsem našla úvěry s vyššími procenty. Tak nevím. Děkuji za názory.
klíčová jsou ty dvě písmenka za číslem s úrokovou sazbou…
p. a., p. q., p. m.. něco z toho tam bude.
Musíš vědět, za jaké období jsou ty 2 %
popř. ideálně i jaké je rpsn
co poradím, studuj ![]()
@Anonymní píše:
Rozumíte někdo úvěru? Byl mi nabídnut úvěr na 2% na pět let. Prý neuvěřitelně výhodná nabídka.
Jednoduše: vy chcete/ potřebujete úvěr? Kdyby nebylo této nabídky, pomýšlela byste na to?
Na první dobrou bych to viděl- zapomeňte na to. Ale it depenedes…
@Anonymní píše:
Rozumíte někdo úvěru? Byl mi nabídnut úvěr na 2% na pět let. Prý neuvěřitelně výhodná nabídka. Nikdy jsem s úvěrem do styku nepřišla. Kdybych si půjčila např. 1 milion korun, tak za pět let vrátím kolik? A máte pocit, že je to bezkonkurenční nabídka? Tím, jak o tom nic nevím, tak si nejsem vůbec jistá. Při googlování jsem našla úvěry s vyššími procenty. Tak nevím. Děkuji za názory.
I kdyby to byla sebevíc bezkonkurenční nabídka, furt je to dluh
Pokud nemusíš, neber to ![]()
1 mega na 5 let a při 2% p. a. (je to nějaké nízké na spotřebák) je splátka 17.500,– měsíčně. Úrok je cca. 51.700,– o tolik zaplatíte navíc.
Zakl. jestli máte problém spočítat měsíční splátku, je skoro na pováženou si brát úvěr, natož 1 mega… Nic ve zlém, je to myšleno dobře.
Příspěvek upraven 26.09.17 v 17:17
Souhlasím s @Moise a @Ivan PPZ a doplňuju: Kolik je RPSN?
A ještě jednou: Na co ten úvěr potřebujete?
@eumedon RPSN třeba 26,82% při použití p. m… (bez poplatečků)
To je hypoteční úvěr? Na spotřební úvěr mi to přijde strašně malý úrok, to jsem ještě nikde neviděla. Kolik máte to RPSN, kolik přesně si půjčujete a na jakou dobu? Ideálně bych kontaktovala finančního poradce, který Vám porovná nabídky ze všech bank.
@LennyL1 Všechny úvěry jsou spotřebáky, i hypo. Ale hypo to nebude- na 5 let- to je krátké.
Oni to právě nerozlišují a je možné ten úvěr uplatnit na cokoliv. Takže jsem řešila možnost bydlení. Bylo řečeno, že to jde. Je to od zahraniční firmy, řekl mi o tom známý. Nejedná se o podvod, majitelé jsou šejkové, chtějí v ČR investovat, obchodovat,… Děkuji za vysvětlení.
@Anonymní píše:
Oni to právě nerozlišují a je možné ten úvěr uplatnit na cokoliv. Takže jsem řešila možnost bydlení. Bylo řečeno, že to jde. Je to od zahraniční firmy, řekl mi o tom známý. Nejedná se o podvod, majitelé jsou šejkové, chtějí v ČR investovat, obchodovat,… Děkuji za vysvětlení.
A napsali mu to na FB, ne?
Co o o nich vůbec víš?
@pikola pracuje pro ně už přes dva roky s nadstandardní výplatou. Ale neuzavírá úvěry. Řídí jim tu strojírenskou divizi. Teď se rozhodli přejít na další dvě odvětví. Jedním z nich jsou ty úvěry.
@Anonymní píše:
@pikola pracuje pro ně už přes dva roky s nadstandardní výplatou. Ale neuzavírá úvěry. Řídí jim tu strojírenskou divizi. Teď se rozhodli přejít na další dvě odvětví. Jedním z nich jsou ty úvěry.
Tak šejkové, aha. Ono je to totiž tak, že korán jim snad zakazuje poskytovat úvěry na úrok, takže i ty 2 % p. a. úroku je moc na to, že jde o muslimy. Tak odměně (ať je formulována jakkoliv) za poskytnutí úvěru říkají prostě jinak, než úrok.
Takže znova: Kolik činí RPSN?
Takhle to zni velice hezky. Ale asi jen do doby, nez uvidite smlouvu=veskere podminky. Neumim si predstavit „investici“, ktera by mi vynesla za 5 let 50t. To je 10/rok. To bych ani nenazvala investici…
Jen pro zajimavost by me zajimalo, co za tim opravdu vezi..