Rozumíte někdo úvěru?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
26.9.17 16:44

Rozumíte někdo úvěru?

Rozumíte někdo úvěru? Byl mi nabídnut úvěr na 2% na pět let. Prý neuvěřitelně výhodná nabídka. Nikdy jsem s úvěrem do styku nepřišla. Kdybych si půjčila např. 1 milion korun, tak za pět let vrátím kolik? A máte pocit, že je to bezkonkurenční nabídka? Tím, jak o tom nic nevím, tak si nejsem vůbec jistá. Při googlování jsem našla úvěry s vyššími procenty. Tak nevím. Děkuji za názory.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
56278
26.9.17 16:58
@Anonymní píše:
Rozumíte někdo úvěru? Byl mi nabídnut úvěr na 2% na pět let. Prý neuvěřitelně výhodná nabídka. Nikdy jsem s úvěrem do styku nepřišla. Kdybych si půjčila např. 1 milion korun, tak za pět let vrátím kolik? A máte pocit, že je to bezkonkurenční nabídka? Tím, jak o tom nic nevím, tak si nejsem vůbec jistá. Při googlování jsem našla úvěry s vyššími procenty. Tak nevím. Děkuji za názory.

klíčová jsou ty dvě písmenka za číslem s úrokovou sazbou…
p. a., p. q., p. m.. něco z toho tam bude.
Musíš vědět, za jaké období jsou ty 2 %
popř. ideálně i jaké je rpsn
co poradím, studuj :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11559
26.9.17 17:04
@Anonymní píše:
Rozumíte někdo úvěru? Byl mi nabídnut úvěr na 2% na pět let. Prý neuvěřitelně výhodná nabídka.

Jednoduše: vy chcete/ potřebujete úvěr? Kdyby nebylo této nabídky, pomýšlela byste na to?

• kdo to nabízí?
  • ta sazba je 2% za jak dlouho? p. a. (roční), p. m. (měsíční)…?
  • nemyslím, že úvěr 1 mega bude nezajištěný- čím budete ručit?
  • jak jste k té nabídce přišla?
  • poplatečky?

Na první dobrou bych to viděl- zapomeňte na to. Ale it depenedes…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5425
26.9.17 17:08
@Anonymní píše:

I kdyby to byla sebevíc bezkonkurenční nabídka, furt je to dluh ;) Pokud nemusíš, neber to :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11559
26.9.17 17:12

1 mega na 5 let a při 2% p. a. (je to nějaké nízké na spotřebák) je splátka 17.500,– měsíčně. Úrok je cca. 51.700,– o tolik zaplatíte navíc.
Zakl. jestli máte problém spočítat měsíční splátku, je skoro na pováženou si brát úvěr, natož 1 mega… Nic ve zlém, je to myšleno dobře.

Příspěvek upraven 26.09.17 v 17:17

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19787
26.9.17 17:15

Souhlasím s @Moise a @Ivan PPZ a doplňuju: Kolik je RPSN?

A ještě jednou: Na co ten úvěr potřebujete?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11559
26.9.17 17:24

@eumedon RPSN třeba 26,82% při použití p. m… (bez poplatečků)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1459
26.9.17 17:25

To je hypoteční úvěr? Na spotřební úvěr mi to přijde strašně malý úrok, to jsem ještě nikde neviděla. Kolik máte to RPSN, kolik přesně si půjčujete a na jakou dobu? Ideálně bych kontaktovala finančního poradce, který Vám porovná nabídky ze všech bank.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11559
26.9.17 17:28

@LennyL1 Všechny úvěry jsou spotřebáky, i hypo. Ale hypo to nebude- na 5 let- to je krátké.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.9.17 17:38

Oni to právě nerozlišují a je možné ten úvěr uplatnit na cokoliv. Takže jsem řešila možnost bydlení. Bylo řečeno, že to jde. Je to od zahraniční firmy, řekl mi o tom známý. Nejedná se o podvod, majitelé jsou šejkové, chtějí v ČR investovat, obchodovat,… Děkuji za vysvětlení.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.9.17 17:39

Podmínkou je právě těch 5 let.

• Citovat
  • Upravit
35753
26.9.17 17:40
@Anonymní píše:
Oni to právě nerozlišují a je možné ten úvěr uplatnit na cokoliv. Takže jsem řešila možnost bydlení. Bylo řečeno, že to jde. Je to od zahraniční firmy, řekl mi o tom známý. Nejedná se o podvod, majitelé jsou šejkové, chtějí v ČR investovat, obchodovat,… Děkuji za vysvětlení.

A napsali mu to na FB, ne? :mrgreen: Co o o nich vůbec víš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.9.17 17:44

@pikola pracuje pro ně už přes dva roky s nadstandardní výplatou. Ale neuzavírá úvěry. Řídí jim tu strojírenskou divizi. Teď se rozhodli přejít na další dvě odvětví. Jedním z nich jsou ty úvěry.

• Citovat
  • Upravit
19787
26.9.17 18:06
@Anonymní píše:
@pikola pracuje pro ně už přes dva roky s nadstandardní výplatou. Ale neuzavírá úvěry. Řídí jim tu strojírenskou divizi. Teď se rozhodli přejít na další dvě odvětví. Jedním z nich jsou ty úvěry.

Tak šejkové, aha. Ono je to totiž tak, že korán jim snad zakazuje poskytovat úvěry na úrok, takže i ty 2 % p. a. úroku je moc na to, že jde o muslimy. Tak odměně (ať je formulována jakkoliv) za poskytnutí úvěru říkají prostě jinak, než úrok.

Takže znova: Kolik činí RPSN?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4367
26.9.17 18:08

Takhle to zni velice hezky. Ale asi jen do doby, nez uvidite smlouvu=veskere podminky. Neumim si predstavit „investici“, ktera by mi vynesla za 5 let 50t. To je 10/rok. To bych ani nenazvala investici…
Jen pro zajimavost by me zajimalo, co za tim opravdu vezi..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová