Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Oni to právě nerozlišují a je možné ten úvěr uplatnit na cokoliv. Takže jsem řešila možnost bydlení. Bylo řečeno, že to jde. Je to od zahraniční firmy, řekl mi o tom známý. Nejedná se o podvod, majitelé jsou šejkové, chtějí v ČR investovat, obchodovat,… Děkuji za vysvětlení.
Neodpovídáte na většinu otázek, které tady padly. Skoro čekám, že se z toho vyklube nějaký druh nabídky… Úvěr na cokoli jistě možný je, je to prostě druh spotřebáku. Sazba úroku se primárně odvíjí od sazeb ČNB a ty jsou nízké. Druhým kritériem je riziko. Úvěr na cokoli je prostě rizikový a v takovéto výši (1 mega Kč) za 2% je nemyslitelné, že by to bylo bez zástavy nemovitostí. Nebo to bude 1 mega bez zástavy, ale zase to „nemůže“ být za 2% p. a. - a je trochu jedno, že jen na 5 let.
A že je firma úspěšná ve strojírenství neznamená, že má i licenci od ČNB na poskytování úvěrů. S těmi informacemi, co tu máme jde o nonsenc.
Příspěvek upraven 26.09.17 v 18:37
To bude islámské bankovnictví podle práva šaría, počítám. Zakladatelka se měla zeptat, kdo rozumí úvěru podle práva šaría.
@Ivan PPZ píše:že by velbloudíšek?
To tedy nebude s poplatečkem, ale s dáreškem.
@Ivan PPZ píše:
Dvojitý vembloud?
kurňa, nepruď. Už teď je chaos mezi dromedárem a velbloudem ![]()
Zakladatelko, vygůgli se „Islámské bankovnictví“. O islámském bankovnictví podle práva šaría máš něco zde .
A teď k tomu „dárešku“:
Specifikou islámského bankovnictví je to, že právo šaría považuje jakýkoliv úrok za lichvu, která je zakázaná. To banky obchází tím, že například v případě hypoték samy nemovitost koupí a za vyšší cenu jí na splátky prodají klientovi.
Takže jak vidíš, je to tak, jak jsem psal: I ten 2 % úrok je lichvářský, aby na tom neprodělali, musejí to udělat jinak.
Z výše úroku v případě šejků nemůžeš nic vyvozovat.
Příspěvek upraven 26.09.17 v 21:20
@eumedon píše:
To bude islámské bankovnictví podle práva šaría, počítám. Zakladatelka se měla zeptat, kdo rozumí úvěru podle práva šaría.
Zakladatelko, tohle smrdí… nešla bych do toho ani omylem…tam budou někde schované pěkně mastné poplatky.
@Burj Chalifa píše:
hezká pohádka
Neřekl bych. Připusťme, že zakladatelka nekecá. Jen napsala příliš málo informací, aby mohl kdokoliv posoudit, zda je nabídka výhodná, či nikoliv. To by musel odborník prostudovat celou smlouvu (ne jen znát výši úroku), a to i v případě, že by nešlo o šaría-úvěr. Zakladatelka dosud ani nebyla schopna uvést výši RPSN, přičemž to je podle našeho práva obligátní údaj, který musí zákazník znát před podpisem jakékoliv úvěrové smlouvy.
@eumedon RPSN jsou 4% + pojištění. Kolik to dělá se dozvím během pár dní. Zatím ještě nic nepodepisuji.
Na něco podobnýho jsem taky narazila. Bylo to ověřeno Credit bankou a poskytovala to finanční skupina, která na účtě měla stovky milionů dolarů. Tenkrát chtěli hlavně investice právě v těch stovkách milionů korun a úvěr byl na deset let za 4%. Peníze měly původ v SAE a v Rusku. Člověk, co to zprostředkovával, tak z toho měl 2%. Pamatuju si, jak mluvil o tom, že poskytl úvěr za 300 mio a další půl rok má prázdniny, může užívat. Služeb jsem nevyužila. Co si matně pamatuju, tak se ručilo tím, co se nakoupilo nebo postavilo. Žádný další závazek tam nebyl. Úvěr byl pojištěný. Jak moc je to výhodný, to nedokážu říct, já do toho nešla. Že úvěr fakticky dali jsme si ověřila v jedné z referenčních firem. Dělala tam švagrová.