Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
A jakej důvod uvedeš, že se nechceš rozvést? A víš jak hrozné pak to soužití bude? Nevím jestli se tím teda něco vyřeší
Muz nas nechce zabezpecit a mela jsem jen jednu podminku je to u nas hodne slozite, ale on i presto souhlasit nechce s podminkou vim jak hrozne to bude, ale ma tu take on dve deti ne jen ja a jako ma om stejna prava, tak i povinnosti.Sama nevim co uvedu jako duvod. ![]()
@PaníBovaryová píše:
Jaké jsou ty podmínky?
Podminky, ze v byte jeho rodicu smim byt do 3 let male a on si mysli, ze jak mala dovrsi 3 let hned budu zamestnana a budu mit kam jit on vi, ze ne, ale je mu to jedno sam rekl, ze je mu ukradedne jestli jeho deti budou na ulici ma jedina podminka byla abyzch tam mohla byt do 4 let a za ten rok se snazila na vlastni nohy.
No pokud řekneš, že se nechceš nechat rozvést, musíš udat důvod, že chceš obnovit vaše manželství, kvůli penězům ti to nevyjde. Ale stojí ti to za to?
Co tvoje hrdost a tvoje čest. To je víc než peníze. Bude ti platit alimenty a pokud má vysoké příjmy, tak se děti na jeho úrovni mají blížit. Já bych se nikdy kvůli zabezpečení nedokázala až tak ponížit ![]()
@monika32 píše:
No pokud řekneš, že se nechceš nechat rozvést, musíš udat důvod, že chceš obnovit vaše manželství, kvůli penězům ti to nevyjde. Ale stojí ti to za to?![]()
Co tvoje hrdost a tvoje čest. To je víc než peníze. Bude ti platit alimenty a pokud má vysoké příjmy, tak se děti na jeho úrovni mají blížit. Já bych se nikdy kvůli zabezpečení nedokázala až tak ponížit
Bohuzel oni maji vlastni firmu kde pracuje a sam mi rekl, ze si necha od ucetni napsat plat aby moc neplatil a tak ucinil…na me neplati vubec nestoji mi to za to, ale on nas opustil co me, ale sve deti.
Bohuzel nikde nic takoveho psano neni, pokud je od Vanoc pryc, rozvedou vas hned.Ale predtim se bude resit pece o deti, vyzivne, bez toho se k rozvodu nepristoupi. Holka, okamzite jdi taky do pravnika
@Anonymní píše:
Bohuzel oni maji vlastni firmu kde pracuje a sam mi rekl, ze si necha od ucetni napsat plat aby moc neplatil a tak ucinil…na me neplati vubec nestoji mi to za to, ale on nas opustil co me, ale sve deti.
Tak to prostě chodí. Někteří jsou prostě hovada, ale co na tom změníš… Nic. Stejně vás rozvedou, ale on tě pokoří. Ještě si to rozmysli, opravdu…
@Anonymní píše:
u soudu rekni, ze nesouhlasis s vysi jeho prijmu, muzou si vyzadat od FU danove priznani za uplynule roky a urcit vysi vyzivneho dle „predpokladaneho“ prijmu…znam z cerstve vlastni zkusenosti, muz to zkusil pozastavenim zivnosti, soudkyne rekla, ze to bylo ucelove a vzala danova priznani za uplynule dva roky, stanovila predpokladany plat /vydelek a vyzivne pak z toho…
jinak, rozvod muze byt nesouhlasny, pak bych u soudu rekla, ze pozadujes to, co pozadujes…a zalezi na soudci…
@tini píše:
Bohuzel nikde nic takoveho psano neni, pokud je od Vanoc pryc, rozvedou vas hned.Ale predtim se bude resit pece o deti, vyzivne, bez toho se k rozvodu nepristoupi. Holka, okamzite jdi taky do pravnika
Pravnika mam sice ne tak dobreho, ale mam a ten mi rekl, ze pokud nebudu souhalsit jsem v zakonne chranena do 3 let male deti a vyyivne mame vyreseno automaticky mi je sveril do pece a nema zajem.
@Anonymní píše:
u soudu rekni, ze nesouhlasis s vysi jeho prijmu, muzou si vyzadat od FU danove priznani za uplynule roky a urcit vysi vyzivneho dle „predpokladaneho“ prijmu…znam z cerstve vlastni zkusenosti, muz to zkusil pozastavenim zivnosti, soudkyne rekla, ze to bylo ucelove a vzala danova priznani za uplynule dva roky, stanovila predpokladany plat /vydelek a vyzivne pak z toho…jinak, rozvod muze byt nesouhlasny, pak bych u soudu rekla, ze pozadujes to, co pozadujes…a zalezi na soudci…
Ano to mi bylo receno, ze mam rici, ze pozaduji tyto podminky abych souhlasila a pak uz zalezi na soudkyni.
@Anonymní píše:
Podminky, ze v byte jeho rodicu smim byt do 3 let male a on si mysli, ze jak mala dovrsi 3 let hned budu zamestnana a budu mit kam jit on vi, ze ne, ale je mu to jedno sam rekl, ze je mu ukradedne jestli jeho deti budou na ulici ma jedina podminka byla abyzch tam mohla byt do 4 let a za ten rok se snazila na vlastni nohy.
Tak to je blbéí, je to byt jeho rodičů, ne jeho, takže podmínky si klást nemůžeš. Oni tě můžou kdykoliv vyhodit.
A co se týče alimentů, soud bývá na straně matek, opravdu matek, ne dětí. Problém je, že pokud je ve firmě opravdu jen zaměstnanec a ne nějaký spolupodílník, tak ten plat mu mohou dát jakýkoliv a soud nemá právo po jeho rodičích chtít nějaké zisky. Nejčastěj ise to dělá tak, že se oficiálně píše minimální mzda a zbytek dostává zaměstnanec na ruku načerno. ![]()
Tady budeš muset apleovat an jejich morální svědomí, jiné páky asi nemáš ![]()
Ty už jsi tady diskuzi jednou psala, viď?? Taky anonymně, ale poznávám tě dle věku dětí a jak jste byly s mužem spolu dlouho
co poradit?? chlap je vážně sv. ně, když nechce platit ani na děti. Na tebe má taky po dobu 3-let (po dobu RD) povinnost platit… ale kolik nevím.
Přeji ať to dopadne pro tebe i děti co nejlépe!!! Asi bych zkusila, jak radí holky výše, nechat si na FÚ zjistit jeho plat, za dobu cca 2posledních let!!
Maminky, muz podal zadost k rozvodu po te co od nas 24.12.2011 odesel mame dve deti syn 11 let a dcera 16 mesicu.Jsme manzele dva roky spolecne souziti bylo 12 let.Muz si vzal dobreho pravnika a chce jeste k rozvpdu ziskat podminky pro sebe, ale ja s nima nemohu souhlasit, protoze musim zabezpecit sve dve deti o ktere on nema vubec zajem. Nemam pry tedy davat souhlas k rozvodu mi bylo receno, ze je zakon o rodine kde nas do 3 let male nerozvedou, ale mam stejne strach co me ceká