Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ano, právě že viděli a popisuje to jak jsem psala, jako setkání po několika letech, jakoby se znali strašně moc let
už jsem si i myslela, aby mu napsala pravdu, jak to je, jen ona mu prostě nechce ublížit, jen že to udělá tak či tak ![]()
No, pokud jí ta lež trápí, jak píšeš, tak nejlepší je s pravdou ven. Čím později řekne pravdu, tím to bude horší. Proč sebe zbytečně trápit.
Za mne, bych mu řekla, že žiju v nefunkčním vztahu, a nerozvedli jsme se jen kvůli třeba pohodlnosti, jinak si žijeme svůj život, děti nemáme, a pokud by se mnou chtěl být, postarám se o to abych byla volná. Lhát se myslím, nevyplatí. Jestli o ní stojí, myslím, že to pochopí.
@Baruska2011 taky si myslím, jen jsem nenapsala, že to takto funguje už tuším tři roky. ![]()
K tématu - souhlas s @boball, lhát nemá smysl. V téhle situaci už se musí spolehnout na to, že ji pochopí. Což může a nemusí. Ale tohle je neudržitelné.
@Anonymní píše:
@Baruska2011 taky si myslím, jen jsem nenapsala, že to takto funguje už tuším tři roky.
no, tak tos mě dostala
. A ty tři roky jí nestačily, aby zjistla, se kterým chce žít?
@Anonymní píše:
@Baruska2011 taky si myslím, jen jsem nenapsala, že to takto funguje už tuším tři roky.
Tri roky?!? Tak jestli mu tají pravdu tak dlouhou dobu, tak to asi není šance, že by to vzal nějak v pohodě. To už mu ublíží v každým případě, ať už mu řekne pravdu nebo to s ním skončí bez vysvětlování. Moc jiných řešení nevidím.
Nevím, co si myslela, nebo nemyslela, těžko soudit. Nechápu to, možná chtěla mít jen spřízněnou duši na psaní, nebo fakt nevím. Prostě nevím, co k tomu říct ![]()
Anebo se v tichosti rozvést, a neříkat mu vůbec nic, jestli nejsou ze stejného místa. I když to je dost ošemetné ![]()
Mě se to prostě všechno nelíbí, myslím, že si musí uvědomit, co chce, ale stejně mu ublíží
Kamarádku nikdo z nás nezná a narovinu - každý, kdo vypadá, že zahne, protože se objevil nějaký přítel/přítelkyně, který dotyčnému rozumí, má ho rád… tak v tu chvíli každý řekne, že to v manželství není ono, není tam šťastný a další řeči…Nikdo nepřizná, že po x letech manželství se růžové brýle ztratí, že jsou dny stejné, že něco na tom druhém ho štve - i když je to normální. Tohle si bude muset srovnat kamarádka sama a rozhodnout se. O tom ten život je - o rozhodnutích - špatných i dobrých…
No já nechápu, proč to za kamarádku řešíš ty. Opravdu bych byla velmi nerada, kdyby mě takhle někdo probíral na internetu. Tohle je zcela na ní, bohužel.
Ahoj všem a předem se o mlouvám za anonymitu, ale mám k tomu vážný důvod. Jedná se o mojí nejlepší kamarádku a už se prostě nemůžu dívat, jak se trápí, i když si za to může sama. Neví si rady, nespí, zhubla, jde to s ní z kopce. Teď napíšu, o co se jedná a prosím, nestojím o kritiku a podobně, jen bych chtěla znát váš názor.
on si právě myslí, že je volná a nenápadně jakoby ji dává najevo, že o ní stojí, chce mít děti, bydlení atd. Co vy na to? 
Děkuji všem
Tak že k věci. S manželem žije něco přes 10 let, bohužel jsou teda bez dětí. Jejich manželství bylo všelijaké, to je zase na dlouhé povídání, ale prostě to ustáli. Nehádají se, mají vše, on by ji snesl modré z nebe, je to takové dalo by se říci pohodové manželství. Ona ho má ráda, ale vnímá to jako spíše sourozenecké soužití. Po tolika letech vášeň vyprchala atd. O co jde. Prostě ona nežije, ale spíš přežívá, je vnitřně nespokojená a nešťastná. Nevím, jestli tomu osud chtěl, ale jednou prostě na netu potkala muže. Popisovala mi to všechno slovy, že je to takové celé zvláštní, jakoby ji to k němu přitahovalo nějakou zvláštní silou, prostě si rozumí, je tam pochopení atd. Jejich setkání bylo jako setkání přátel po letech, prostě jakoby se znali dlouhou dobu. Prý byla u kartářky a ta ji řekla, že je to karmické atd. No problém je ale v tom, že on neví, že je vdaná. Prý když si chtěla povídat a našla zpřízněnou duši, nečekala z toho nic víc a nechtěla hned o svém stavu psát, protože jak to bývá, většinou pokud nejde o záměr o sex, tak se s vdanou nechtějí bavit, protože o čem taky, o dětech, nákupech atd?? jistě rozumíte. Prostě našla u něj to, co hledala, pochopení atd. Ví, že dělá špatně a že lže. Chce z toho ven, jen teď neví jak, protože mu nechce ublížit, nechce, aby ji měl za podvodnici atd. Ona je to strašně hodná duše a tohle opravdu neudělala schválně. Ví, že na lži se zakládat nedá, ale teď si neví rady. Já už opravdu nevím, co s ní a úplně se mění před očima, jak se trápí