Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj,
potřebuju poradit. Jsem tři roky vdaná a máme 14 měsíční dítě, ale v poslední době, trvá to asi rok, je náš vztah neúnosný, vlastně ani nevím proč, ale šíleně se hádáme a jsou to opravdu scény. Nemůžu manžela ani vystát. Nespíme spolu vůbec, já se ho i štítím. Jiného partnera nemám a ani ted nechci. Manželovi jsem navrhovala rozvod už několikrát, chci se dohodnout jako člověk s člověkem, ale s ním není řeč, rozvádět se prostě nechce. Všechno dává za vinu mě, navíc když jsem byla těhotná, tak se ke mně choval fakt šíleně, jako ke kusu hadru. Myslím, že moje těhotenství byl asi ten zlom, kdy jsem ho začala nenávidět. Naši dceru velmi miluje, což je v pořádku. Ale my dva prostě spolu nemůžeme být.
Prosím má někdo podobnou zkušenost? Popřípadě, kdo mi poradí, jak se postupuje se žádostí o rozvod
Ahojky,
jestli Ti muzu poradit ne z vlastni zkusenosti, ale ze znalosti praxe, tak si najmi mediatory, kteri by vam pomohli jednak dojit k rozvodu dohodou, a jednak Tvemu manzelovi pochopit, ze se chces rozvadet a co Te k tomu vedet. Nejhorsi je, pokud on se nebude chtit rozvadet a dostanete se pred soud - vzhledem k tomu, ze spolu po zbytek zivota musite vychazet jako rodice, mela bys udelat maximum pro to ukoncit vase manzelstvi v kamaradadskem duchu. U rozvodu vytahate v ramci emoci takove veci, ze se tezko pak budete mit radi jako rodice jednoho ditete..S mediaci mam osobni zkusenost, neuveritelne to funguje
.Info najdes na http://www.amcr.cz/
Drzim palce!
Ahoj alino,
já jsem se taky rozvedla a nebylo to nic jednoduchého,snad nejhorší je to rozhodnutí.Jestli s ním opravdu nechceš být, rozved´se.Bude to sice těžké,ale pořád lepší než současná situace.Taky nezapomeň, že máš dítě a to by trpělo nejvíc. S těmi mediátory zkušenost nemám,možná bych se došla poradit na Sociální a právní ochranu dětí,tam by Ti měli pomoct.Nenech se odradit,manžel Ti bude dělat peklo a je dost na nervy,ale vydrž to.Zkus rozvod dohodou,určitě si najdi právníka,ten Ti to sepíše a pomůže. Držím palečky a přeji hodně vytrvalosti a kdyžtak zase napiš. vykyna