zadni ryma

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
5891
21.6.06 23:04

zadni ryma

chtela jsem se zeptat : Mate nekdo zkusenost se zadni rymou,jak nejlepe se ji rychle zbavit ?

a je nejaka souvislost mezi zadni rymou a odsavani pomoci vysavace ?

dekuji vsem D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1026
21.6.06 23:53

Na rýmu se obecně doporučuje: hodně zvlhčovat vzduch, podložit postýlku, odsávat pravidelně apod. My všechno dodržujeme, navíc pravidelně stříkáme Stérimarem, po důkladném odsátí dáváme kapky Nasivin Baby a stejně má malý rýmu víc než 14 dní 8O

Taky jsem zvědavá na nějaké zaručené recepty :wink:
 Petta

PS: Myslím, že žádná souvislost mezi zadní rýmou a vysavačem není, vždyť i v nemocnice se používá elektrická odsávačka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
22.6.06 00:34

zadní rýma

na rýmu odsávat odsávat odsávat
bohužel měli jsme také jedno období kdy jsem měla pocit že jsme měli rýmu snad pořád
koupila jsem originál odsávačku na vysavač a musím říct že veškeré do té doby odsávání nebylo nic proti odsávání touhle odsávačkou.občas jsem koukala na množství které se může v tom maličkatém nosíku a dutinách utvořit.
mám u ní pocit že vždy krásně tu rýmu ze zadu vytáhne.cca 10 minut před prokápnu kapičkami a pak rychle odsát.
náš mrňous měl první rýmu v šesti dnech jelikož manžel byl nachlazenej a hned jsme se nakazili

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
764
22.6.06 07:44

My mame bohuzel zadni rymu uz z porodnice.Nic na to nezabira :cry: Odsavame pres vysavac,pouzivame Sterimar a Vincentku ve spreji a ryma je porad.Mala v noci chrci jako blazen budi ji to a nevyspime se ani jedna.
Ted jak se udelalo horko,tak bych rekla,ze ta ryma trosku povolila a ja odsavam kazdou chvili hutnou zelenou rymu.
Tak uz je to snad na dobre ceste

Lucici a Emicka 12 tydnu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5891
22.6.06 07:58

Presne Lucici,
zkousela jsem Sterimar s medi - na infekcni rymu, s manganem na alerg.rymu,Vincentku davam kazde rano a vecer, meli jsme Nasivin…pauza pak Otrivin…koupila jsem i origos odsavacku na vysavac, trapeni je mnohem kratsi pri odsavani, ted se udelalo pekne a my konecne bez rymy-teda sem tam susinek… :oops: a ja onemocnela,malej taky zacal kaslat a vcera jsme byli u doktorky a pry zadni ryma …

mrzi me ze nas v porodnici furt strasili SIDS,takze spani na boku ci na zadech…kdyby spaval na brisku,myslim si,ze by mu ryma odtekla ven a byla by kratsi doba lecby…ale je to jen muj nazor.

jo zvlhcovac mame.
uklidnovala jsem se ze ryma u dospeleho trva tyden, u ditka 14 dni,ale u nas je to sakramentsky dlouhych 14 dni-spis mesice..

Pry nekteri doktori prave odrzauji od odsavani pomoci vysavace ze pry pak vznika zadni ryma,toz by me zajimalo,jestli jste to taky nekdo slyseli…
 D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.6.06 08:53

Ahojky,
tak my míváme s rýmou „štěstí“. Obvykle to začne večer a to jí jenom tak trochu teče z nosu, takže putuje k nám do postele. Já se sice moc nevyspím, ale je třea nos utírat a udržet hlavičku podloženou. Naštěstí to 1. den hlavně teče, pak se k tomu přidá ještě pčikání (kýchání), klidně i pár vteřin za sebou. To sice nedělám celý den nic jiného, jenom utírám nos, ale většina jde pryč. Horší je to, když dlouho spí, to pak i dalších několik dní má v nose takový tužší hlen, který jde hůře ven, ale to trvá tak další 3 dny. Naštěstí malá nějak „tuší“ že nemá posmrkávat a vtahovat to do sebe a utíkat za mnou, abych jí to utřela. Zatím se nám podařilo se z toho nejhoršího dostat tak do 4 dnů, úplně vyléčená byla vždycky tak do těch 8 dnů.
Odsávačku používám málo, někdy ty první 2 dny dáváme Nasivin, Vincentka se nám neosvědčila, přijde mi „slabá“ na naše potřeby.

Míša

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
22.6.06 09:21

U většího dítka bych zkusila spíš učit smrkat než odsávat, to bych nechala, pokud je opravdu dost zahleněné.
Jinak malá měla zadní rýmu sotva měsíc po narození a doktor mi řekl, že to je ze suchého vzduchu. Takže doma hlídáme teplotu, musí být vlhko akorát, nos zvlhčovat (sterimar), hodně pít, jako malá měla podloženo, teď už spí na plštářku. Odsávám jen když je opravdu moc špatně. Na větší rýmu, takovou tu hustou, dávám Sterimar s mědí (mě tuhle samotné pomohl za noc) a když ani to, teprv pak dávám Nasivin.
Jiné rady asi moc nejsou…snad je ntrpělivost. Ale pokud by to bylo dlouhodébho charakteru a nic nepomáhalo, asi by to chtělo radši nějaké vyšetření, aby se něco nezanedbalo (nějaký zánět, alergie apod).
 GaB

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
22.6.06 10:10

Ryma z koupani

ja zas mam dotaz - dcera je u babicky a v tomhle pocasi nalozena v bazenu. Samozrejme, ze chytla paradni rymu, funi a nastesti smrka a tim, ze se koupe, tak se ji dutiny pekne proplachnou…Tak nevim, jestli ji mam jeste nejak dokuryrovat nebo to nechat dolecit na prirode. Zas si rikam abych neco nezanedbala a z rymy pak nemela neco horsiho…

• Citovat
  • Upravit
6545
22.6.06 10:23

Já bych to nechala, pokud jí jinak nic není. Kdyby se to po pár dnech nelepšilo, tak pak to řešit. Ale tím koupáním sep rávě pročistí. Nám se čistí nos oběma (ale za rýmu to nepovažuju) tím chlorem a vodou, neřešim to

G

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
406
22.6.06 10:57

Souhlasím se vším co jste psali, ta zadní rýma je pěkná potvora. Já odsávám hadičkama, ale je jasný, že až dozadu to nejde. Jinak stříkáme Mar a máme zvedlý rošt, takže je malej trošku výš a samozřejmě zvlhčujeme. A ještě něco, když má malý rýmu, tak mu nosánek promažu borovou vodičkou, někde jsem to četla, že je to dobrý a má to dezinfekční účinky, takže tak.A když jsme u toho,většinou má pak malý takovej suchej kašel, štěkavej. Co vám na to pomáhá? Díky Evel

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
22.6.06 11:05

Evel štěkavej kašel? Slyšela to dr? Já jen, že by z toho klidně mohla být laryngitida, ale nechci strašit. Jinak já na takový věci hodně piju, má se inhalovat slaná voda, nebo je dobrá na pit íVincentka, jitrocelový sirup. Hlavně to pití…
 G

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5891
22.6.06 11:12

stekavej kasel ma nas malej taky, dr.rekla,ze to je prave ze tam stece hlen a ono ho to nuti zakaslat…me teda taky prijde spis jak suchej kasel. kazdopadne aby se ditko vyspalo,neruseno kaslem, muze se dat na noc Tussin- zabranuje nuceni ke kasli,ale nekombinovat s Mucosolvanem a spol.nebo davat Mucosolvan, Ambrobene,Halixol… pres den na vykaslani+ hodne pit , posledni davka nejpozdejc v 16h a na noc Tussin, Ditustat, Sinecod, Silomat…

D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
406
22.6.06 13:42

Děkuji za rady. U laryngitidy se ale děti skoro kašlem dusí, Adam v noci nezakašle, až ráno, když vstane a během dne trošku. Spíš si myslím, že bude na něco alergickej. Protože nastydlý není a zrovna kvetou lípy. No uvidím, jak se to bude vyvíjet. Partner je alergik, tak má šanci to mít po něm.Zkusím mu zvlhčovat vzduch na spaní a v bytě vůbec, je tam dost sucho. Evel

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4628
7.12.15 16:52

Chci se zeptat, ohledne zadnicrymy- snazim se vlhcovat vzduch jak se da, vedle postylky susim cely susak mokrych plen, ale stejne vlhkost stoupne max o sest cisel.

Napadlo me treba parkrat za den na par minut odvezt postylku do koupelny pote co se osprchuji. Mohlo bby to hwezky ty dutiny protahnout. Samozrejme ne na dlouho a s otevrenymi dvermi…co vy na to?

Nebo to na tak kratkou dobu nema cenu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4628
7.12.15 17:15
@laura píše:
nám zadní rýmu vyléčilo to, že byl maličkej dlouho s tátou ve vaně, kdy bylo v koupelně jako v „sauně“ a to mu jí spustilo-od té doby se neukázala a když tak jen obyčejná rýma,která zmizla za pár dní sama-ted už smrkáme,ale ta zadní se nás držela hodně dlouho.Ještě nám poradil dr.namočit předloktí do co nejvíc teplé vody,jak jen to dítě vydrží,pak to taky povolí,ale řekněte batoleti,at drží ručičky pod vodou,takže šel na dlouho do vany…
laura

A kolik malemu bylo? Snasel to dobre? Jak dlouho jste ho v koupelne nechavali?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová