Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky, chci vás moc poprosit, jestli nemáte zkušenosti. Nevíte , jestli se dají zjistit ženské hormony v těle?
Pořád mi to vrtá hlavou.Byla jsem u doktora imunologa kvůli padání vlasů. Z krve mi zjistil, že mám malé množství tohoto hormonu. Řekl mi, že to může být klidně příčina a že bych radši neměla brát antikoncepci. Řekla jsem to gynekologovi a ještě se ptala dalších odborníků přes internet, a ti se všichni shodli, že je to nesmysl, že by mi to zjistil z jednoho odběru krve, že jsou hormony vylučovány v pulzech a taky zrovna záleží, jestli jsem zrovna ve stresu nebo v pohodě. Antikoncepce to prý v žádném případě nemůže způsobovat, protože má zajišťovat optimální hladinu hormonů.
Je mi ale divné, že nby ty ženské hormony tedy nešly pořádně zjistit?
Předem moc děkuji za rady.
lendulko,
mam zkusenosti s odbery krve na zjistovani hormonalniho profilu. je pravda, ze se delaji nekolikrat a to pred menstruaci a po menstruaci. mne je nabirali tri krat, nez se shodli na diagnoze.
snad jsem ti trosku pomohla,
marka
A to ti nabírali na doporučení gynekologa? On mě na to nechce poslat a pořád mi to vymlouvá. Že když budu brát antikoncepci, není co řešit.
Co ti prosím zjistili za diagnózu? Měla jsi ten samý problém, málo ženských hormonů?
Díky. Lenka