Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojky všem, chci jen tak pro zábavu zjistit, jestli navštěvujete kosmetičku a co nejčastěji si necháváte dělat. Já osobně jsem tam byla jen párkrát si nechat odstanit chlupy na nohách teplým voskem. Teď se mi udělalo na čele akné a na nose mám zanesené póry. Jaké máte zkušenosti s čištěním pleti?
ja na kosmetiku chodim pravidelne na depilaci celych nohou a bikin, ted na leto pridavam ruce a podpazi. Jednak mam klid na skoro tri tydny a jednak ty chlupy fakt rostou min. Jak uz tam chodim dele, tak mi obcas daji nejake slevy na ruzna osetreni, tak toho vyuziju. Jinak na cisteni obliceje pravidelne nechodim - plet mam tuk tuk dobrou. Kdyz uz jdu tak to beru jako relax, takze chodim tak maximalne 4× do roka - podle rocnich obdobi ![]()
Ahojky,
ja chodim takhle relaxovat pravidelne kazde 3-4 tydny. Mam vzdycky totez: depilace voskem (trisla, oboci, horni ret), cisteni pleti, masaz obliceje, osetreni laserem, masku (pokazde jinou podle potreby pleti), kdyz jsem nebyla tehu, tak mi daval i „lymfodrenaz“ na nohy.
Muzu jen doporucit ![]()
Mata
Ahoj Lendulko,
já chodím na kosmetiku každý měsíc, protože mám špatnou pleť a trochu mi na ni pomáhá pouze hloubkové čištění od dobré kosmetičky. Tu hodinu a půl tam doslova přetrpím:( Když už bych si měla odpočinout, tak u knížky nebo spánkem…
Opravdu ale záleží na tom, jak je kosmetička šikovná, protože byly i takové, po jejichž zákrocích jsem se ještě týden „léčila“…
Odchlupení řeším doma, barvit obočí nepotřebuji a barvení řas mi nedělá dobře na citlivé oči:(
Tož tak ve zkratce já a kosmetika.
Pleť jako mimi přeje Ch.
tak ja se musim priznat, ze jsem na kosmetice nebyla jeste ani jednou v zivote - no, vlastne jednou ano, ale to jsem byla jen doprovidt kamaradku, ktera se sama bala ![]()
Zajimalo by me to odchlupeni voskem, vite nekdo tak cca. ceny????
Beruschko, nejsi sama, taky jsem v životě na kosmetice nebyla
No ale my co jsme od přírody dost krásné, to ani nepotřebujem, ne?
![]()
Ahojky,
to je dobré téma,jelikož zrovna řeším zda se obědnat
Moje pleť to potřebuje jako sůl!!!! Celkem by mě také zajímaly ceny,přibližně,protože každá kosmetička má jiné.Tak alespoň pro informaci abych tam třeba nešla jenom s dvoustovkou
Zajímalo by mě jenom čištění pleti a masáž obličeje a nějaká ta maska. Díky,díky ![]()
Paulinka
Ahojky,
to je dobré téma,jelikož zrovna řeším zda se obědnat
Moje pleť to potřebuje jako sůl!!!! Celkem by mě také zajímaly ceny,přibližně,protože každá kosmetička má jiné.Tak alespoň pro informaci abych tam třeba nešla jenom s dvoustovkou
Zajímalo by mě jenom čištění pleti a masáž obličeje a nějaká ta maska. Díky,díky ![]()
Paulinka
Ahoj zjišťovatelko
,
taky chodím pravidelně co 1-2 měsíce, už od puberty. Pleť sice nemám extra v nepořádku, ale myslím si, že i zdánlivě dobrá pleť by se měla opečovávat.
Takže je to čištění, peeling, masáž, maska, obočí, popř. zábal na ruce.
Dle potřeby i jiné úkony - depilaci si provádím sama doma.
Chodila jsem i v těhu a bylo to hrozně fajn, jelikož mi vždycky kosmetička nezapoměla připomenout, že se pleť výrazně zlepšila a že vlastně nemá co čistit
… na to je těhu asi taky dobrý ![]()
Pa, Ha
Pra:,–(ko: od prirody krasne mozna, ale od prirody nohy chlupate zcela urcite
a me uz stve se kazdej druhej den holit ziletkou.
Koukam, ze taky bydlis v Nemecku a jsi tehu, tak jsem se te chtela zeptat, jak jsi to mela (nebo mas) s tema tripple testama. Ja bydlim v Ingolstadtu (cca. 80 km od Mnichova) a muj dr. mi je ani nenabidl, ptala jsem se na ne a on mi rekl, ze jsou zbytecne… tak nevim, co si o tom myslet?
Veronika
ježiš…to záleží…já chodím na malý město a platím za vše od 250 do 300 Kč cca, ale ve velkým městě to je i dvojnásobek, takže záleží od místa, salonu a pod.
Ahoj Veroniko,
já jsem triple test taky nepodstoupila, ale u mně je to trochu komplikovanější. Nejsem vdaná, jsme tu (doufám) jen dočasně a nejsem tady pojištěná. Takže jsem samoplátce a platím u Dr. za každou kontrolu cca. 50 euro. No a ona říkala, že mi ten test dělat nebude, že by to pro mně byl zbytečný výdaj, protože vzhledem k věku (35) musím stejně na amniocentézu, kde mi zjistí rovnou všechno. No a když mi konečně zjistila, kolik by mně tu stála amniocentéza, tak se mi protočily panenky a proto jedu příští týden domů a genetické vyšetření absolvuju tam - možná i ten TT a možná i amnio, protože doma jsem normálně pojištěná.
Ale mám tu dvě kámošky, které tu absolvovaly celé těhu, tak bych se jich případně mohla zeptat, jak to měly ony.
Jo a na chlupate nohy mam depilacni strojek, doporucuju, mam pokazde na 14 dni klid ![]()
ahoj, chodím 4× do roka, naposledy včera. Nechala jsem se překecat a půjdu za pár dní na depilaci třísel. Nechávám si vždy dělat vše-čištění, barvení řas, stržení chloupků pod nosem, vytrhání obočí, masáž, mikromasáž…
Spíš by mě zajímalo, kolik se má nechávat kosmetičce „dýžko“ ? já jsem vždy na rozpacích, zaokrouhlím to nahoru, včera jsem jí nechala 20,–Kč. Je to málo?
K.
To ti Kristain neporadím, já tam vůbec nikdy nebyla, já jsem krasavice od přírody
a nohy si depiluju strojkem
(jako Pra:,–(ko). Kdybych chodila ještě k holiči a na kosmetiku, už by ze mně lidem oči přecházely
![]()