Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dobrý den, mám problém rozvádím se!!! na 21.5. mám předvolání k soudu. Ale co mě nejvíc trápí je pas pro dítě a moje občanka!!! první týden v červenci pojedu se sestrou do chorvatska a nevím jak to všechno stihnu udelat.
@petrulinka pas pro dítě můžeš udělat už teď, ne? A na občanku se zeptej u vás na úřadě, tam ti poradí nejlépe. Svůj pas máš? Klidně bych v červenci jela na něj, i když budeš rozvedená, to se z pasu nikdo nedozví
A jses si jista, ze te rozvedou na prvni stani? ![]()
Diteti udelej pas uz ted, to se prece bude jmenovat porad stejne, jak ma uvedeno v rodnem liste.
Ty muzes jet na svuj pas se zatim nezmenenym jmenem.
Pokud chces hned menit doklady, tak si staci priplatit a mas to behem par dnu prece hotove…
No v pasu pro dite se rozvodem nic nemeni ne? ten klidne vyrid hned.
a mas vubec jistotu, ze prave ten den rozvedou? plus jeste nejakou dobu trva nez to nabyde platnosti, ne?
Kdyz se rozvedes, pas budes mit stejny, pokud teda nehodlas menit jmeno. A ta obcanka taky muze chvili pockat..
Pas pro dítě udělej už teď, máš nejvyšší čas, pokud pak nechceš platit příplaky za rychlé vyřízení. A občanka tě taky tak rychle trápit nemusí. Tu jednak k vycestování nepotřebuješ, tvůj pas se ti rozvodem nezmění. A i kdyby vás rozvedli na první státní a i kdybyste se na místě vzdali odvolání, tak pak stejně ještě trvá, než rozsudek sepíšou a pošlou vám ho. Ale jestli máš obavy a jestli si po rozvodu nebudeš chtít změnit změnit příjmení, tak si klidně nech občanku vyměnit už teď, v těch nových nemusíš uvádět, jestli jsi vdaná nebo rozvedená.
Manžel má jinou a oba chceme rozvod tak uvidím!!!Pas mám ještě na staré jméno. A uvažuji že po rozvodu si zase vrátím svoje jméno. je fakt že na rosudek o dítěti jsem čekala víc jak měsíc… já těch starostí mám fakt málo!!!