Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, asi divný dotaz. Ale budu platit za děti v Brně v MHD, když pro ně nemám průkazku k prokázání věku? Jedno 11m v kočárku, druhé 5 let..
Myslím, že dřív to bylo tak, že pokud máš s sebou dítě do tří let, neplatíš ani ty. Ale nevím, jak je to teď. Pětileté taky neplatívalo, ale dlouho jsem už s tak malýma dětma necestovala.
U pětiletého si nejsem jistý (podívám se…), za dítě v kočárku se neplatí. A ty jako doprovod dítěte mladšího tří let máš jízdné v MHD zadarmo.
@Jura007 píše:
U pětiletého si nejsem jistý (podívám se…), za dítě v kočárku se neplatí. A ty jako doprovod dítěte mladšího tří let máš jízdné v MHD zadarmo.
Nemusíš k tomu náhodou mít nějakou průkazku?
Nj, ale to bych na to musela mít vyřízenou šalinkartu. Ale já nejsem z Brna, tohle bude jednorázová akce..
Do tří let věku jezdí dítě s osobou zdarma - musíš si ale vyřídit šalinkartu (prokazáním RL nebo kartičky pojišt)za starší dítě koupíš dětskou jízdenku
Jo ale koukám se, že na sebe bys musela mít průkazku, že máš to dítě, takže ty zaplatíš a děti zdarma, jinak byste to mohli mít grátis všichni…
@PetiteFillette mě si revizor vůbec nevšímal, když jsem tam byla s dítětem i bez kočárku, ale můžeš narazit i na blbce…tak kup dvě dětský jízdenky a je to
Ale v podmínkách je, že věk dítěte se prokazuje dopravcem vydanou kartou bez kolku.. A to já nemám ![]()
@anicka009 píše:
@PetiteFillette mě si revizor vůbec nevšímal, když jsem tam byla s dítětem i bez kočárku, ale můžeš narazit i na blbce…tak kup dvě dětský jízdenky a je to
Nejspíš radši jo ![]()
Tak dítě do 6 let cestuje zdarma. Jinak ceny jízdného i s vysvětlivkami si můžeš jako PDF soubor stáhnout TADY
Nebudeš platit ani za jedno dítě, budeš platit pouze za sebe ![]()
Budes platit jen za sebe. Urcite. Abys jela zdarma jako doprovod, musis mit vyrizenou prukazku pro mladsi dite.