Rozvod a usnesení péče o dítě

Anonymní
6.5.22 11:04

Rozvod a usnesení péče o dítě

Dobrý den, máme rozvod formou dohody, jednání ohl. péče o dítě jsme měly již před týdnem a je to uzavřené. Ale mohl by mi prosim někdo vysvětlit, co chtěl básník vlastně říct tímto usnesením? Přišlo to společně s vyzváním k soudu. Předem moc díky.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
6.5.22 11:06

Zde foto

• Citovat
  • Upravit
3761
6.5.22 11:39

No chápu to tak, že tvé nezletilé dceři byl jmenován opatrovníkem Ospod, než se nevyřeší rozvod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3912
6.5.22 18:21
@Anonymní píše:
Dobrý den, máme rozvod formou dohody, jednání ohl. péče o dítě jsme měly již před týdnem a je to uzavřené. Ale mohl by mi prosim někdo vysvětlit, co chtěl básník vlastně říct tímto usnesením? Přišlo to společně s vyzváním k soudu. Předem moc díky.

Kde jste jednali a o čem jste jednali? Podle toho papíru soud teprve rozhodl o tom, kdo bude zastupovat před soudem děti. Takže uzavřené nejspíš nemáte vůbec nic. :nevim:

Nebo jste dali na soud návrh rovnou i s dohodou na všechno?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2982
6.5.22 18:22
@Anonymní píše:
Zde foto

To je usnesení, jímž se v podstatě říká, že nejste v případě možné kolize zájmu zastupovat vlastní dítě, a musí se toho chopit stát, resp. město jako opatrovník. Pokud jste s otcem dohodnutí, pak se můžete odvolat a navrhnout dítěti jiného opatrovníka, na kterém se shodnete, aby vám do toho stát kecal co nejméně, ovšem prodlouží to řešení o 1-5 měsíců nejčastěji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.5.22 18:39

@K2 8611
Bylo soudni jednani ohledne svěření do péče. Vše jsem podala najednou, dohodou. Toto mi přišlo společně s pozváním právě k tomu soudu, ovšem mate mě pojem „na dobu po rozvodu“ prijde mi to spíš že to je myšleno až po rozvodu. Nebo už mám z toho všeho jen vymletý mozek :lol: a je to tak jak tady píšou, že je to jen do doby než bude uzavřený rozvod.

• Citovat
  • Upravit
3912
6.5.22 19:46
@Anonymní píše:
@K2 8611
Bylo soudni jednani ohledne svěření do péče. Vše jsem podala najednou, dohodou. Toto mi přišlo společně s pozváním právě k tomu soudu, ovšem mate mě pojem „na dobu po rozvodu“ prijde mi to spíš že to je myšleno až po rozvodu. Nebo už mám z toho všeho jen vymletý mozek :lol: a je to tak jak tady píšou, že je to jen do doby než bude uzavřený rozvod.

Možná jste tam měli napsat i na dobu do rozvodu, ale teď už je to asi jedno. Vzhledem k tomu, že jste se dokázali dohodnout na tom, jak to budete mít po rozvodu, jistě se shodnete i na tom, jak to budete mít do rozvodu.
Soud bere přesně to, co si tam napíšete.
Mně to psal kdysi právník a bylo tam do rozvodu a po rozvodu, takže zahrnul celou tu dobu.

Podle mě tedy u soudu řešíte péči a výživu dětí po rozvodu. A do rozvodu si to budete muset nějak pytlíkovat sami. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1196
6.5.22 22:25

Dali jste návrh na úpravu poměrů dcery pro dobu po rozvodu. Takže pro toto řízení, tj. na úpravu poměrů pro dobu po rozvodu, byl dceři ustanoven opatrovník. Nejde tedy o to, že by dcera měla mít opatrovníka po rozvodu, ale jen byl označen název / předmět soudního řízení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2982
7.5.22 08:38
@Anonymní píše:
@K2 8611

je to jak píše @Enitka. Jen doplním, že právní mocí rozhodnutí končí i role opatrovníka, tedy je to jen po dobu běhu řízení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.5.22 08:40

Všem moc děkuji za odpovědi, už je mi to jasnější ☺️️🌺

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat