Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Je to maras, exekutorovi zaplať a počkej, jak se k tomu páneček postaví. Pro mě byl to byl nepřekonatelný průšvih
Stát se může cokoliv, ale jeho postoj k dané věci, by byl pro mne důvod k rozvodu…minimálně formálně, protože bych chtěla ošetřit svůj majetek
,když se chová takto
Exekuce je průšvih, ale dluh není hrozný aby se nedal vyřešit. Co bych ale nepřekousla je jeho chování.
Ahoj to je mi lito
nechapu takovehle blbe reci sakra ma rodinnu tal at se podle toho chova to je snad prednejsi a cenejsi a ne ze sebe delat kr… a nic nedelat. Vzdycky to odnesou ty deti
a chce to nejak vubec vyresit? Da se snim vubec mluvit? Pokud ne kopni ho do zadku nema cenu s takovym blbem byt akorat kdo je chudak jsou pa ty deti ![]()
Ja bych se bala do budoucna, ze treba priste to muze byt misto osmdesati tisic treba pul milion…
Což to já na něj taky hulákala ať si to zaplatí, samozřejmě, ale není čas čekat. Musím to zaplatit hned, a on ihned odblokuje zástavu bytu. Naneštěstí si myslím, že exe poznal po telefonu že jsem na mrtvici a opravdu se mi snažil pomoct, dle hlasu mladej chlap.
Opravdu netuším, co s tím. Muž se od toho úplně distancuje.
Vše mi řekli, poslali do emailu, jedná se o nějakou půjčku Rerum Finance, nějací ty krátkodobí zloději, co jsem našla na googlu.
Tak to by me vytocilo. A vis kvuli cemu ten dluh je? Jako mas stesti, ze 80 tacu neni tak velika suma, nejsou to miliony jako mnohdy zde v diskuzich. kvuli tomu o barak neprijdes, ale chapu te, me by manzel taky vytocil neskutecne.
Bohužel v tomhle systému se jako manželka o těchto věceh dozvíte až jako poslední. Důvod k tozvodu by byl způsob, jakým to manžel bere, že se vlastně nic neděje, však ono se to nějak zaplatí.
Hodně rychle bych ho poslala do háje a rozvedla se. Tohle není chování dospělého člověka. Můžu se zeptat, z čeho je ten dluh? Přeju hodně štěstí a pamatuj, že vše zlé, je k něčemu dobré…
Za prvé. Je vidět, že jsi chytrá a racionální ženská, co se o sebe umí postarat. Na dluhy jsi přišla brzo, všechno si obvolala, zjistila a vyřešíš to, protože máš nějakou finanční rezervu. To ti můžeme každá závidět.
Máš nezodpovědnýho manžela, má dluhy a hlavně neřešil to a nechal to dojít daleko. Je to obrovské narušení důvěry, už nikdy mu nebudeš věřit. Ono to vychládne, ale já si myslím, že ten váš vztah nebyl v pořádku. Ty jsi zodpovědná a šetříš, to ho musí štvát… vy jste manželé a vy se neshodnete ve financích, to je časovaná bomba.
Tohle bude bolet, on tě zradil, ohrozil tvoje děti a tvoje dědictví. Bude tě to dlouho bolet. Ale tohle je život, tohle se děje. Nemáš se za co stydět. Všechno zkontroluj a nevěř mu…
![]()
Mno, aby to také bylo všechno
Ten exekutor je empatičtejší než Tvůj manžel, promiň
Jedno pozitivum - buď ráda, že jsi to zjistila!
Hele i kvůli osmdesáti bych přišla. Je tam jasně uvedeno, že až nabyde právní moci, vyplatí můj podíl v družstvu exekutorovi a zbytek pujde do dražby. Je to družstevní byt.
Není to už sranda.
Píše mi nesmysly, ať schovám věci do sklepa, apod. Už to že by mi sem jako přišel? Co řeknu dceři? Vůbec mu to nevadí
![]()
Tohle snad není možný. Je mi akorát zle od žaludku, celá na nervy ![]()
Ahoj,
počítám s odsouzením, počítám se vším možným, ale musím se někde svěřit, jinak se zblázním!!

Bulím tu jak malá holka, vedle mi spí mimino a pětiletá.. a já jsem tu zralá se oběsit.
Jsme manžele rok, předtím x let. Finančně jsme nikdy nestrádali, nebo jsem si aspoň myslela, že jsme v pohodě.
Je toho tolik, že nevím kde začít, aby to dávalo hlavu a patu.. promiňte.
Dělám účetní a jsem na RD, muž dělá vedoucího - dohromady dáme kolem 60.tis. Žádná hypo ani dluhy, až dodnes!
Našla jsem ve schránce, že MŮJ byt darem od rodičů k osmnáctinám jde do dražby, pokud neuhradím exekuci tomu a tomu.
Zbělala jsem už ve výtahu!
Dluh od nějakého exekutora na 80.000,– a drobný.
Vše jsem obvolala, všude mi vše řekli jako manželce, bulela jsem jim do tel, no ostuda. Řekl mi, že ve ST má akorát cestu k nám, je to poslední štace a bere věci. Byl moc milej, slíbil že to vyřídíme ve ST, samozřejmě mu celou částku dám hotově.
Na manžela jsem uhodila, je do Čt v práci, telefonem, je to ale vážně debil!!!
Jeho reakce? Neví, co je to. Prostě neví.
Ale já vím, mě vše řekli. Manžel totiž zásadně nešetří, žije ted a tady… já jak se narodily holky, šetřím, posílám jim na spořící účty, mám vždy rezervu, čemuž on se směje, že jsem jak důchodci, apod.
Je to pro mě velice vážný důvod k rozvodu, toto.
I jsem muži řekla.
Od té doby mi píše sms typu: Už balíš?
Ať dám exekutorovi auto, ne?
Apod. Podotýkám, že vše je mé, z movitých věcí. Každý jsme z jiné rodiny, což jsme nikdy nějak neřešili, ani se o tom nahlas nebavili, úplně otevřeně.
Opravdu zmateně napsáno, ale dopr***** holky, já jsem úplně v háji.. co je tohleto za tátu od rodiny?
To ho sem mám jako pustit, aby před dětmi vše sebral? Aby dal můj byt do dražby?
Je mu to jedno…
Potřebovala jsem se vypovídat a asi zjistit co a jak.. kdyby tybláho reagoval jakože fakt průser, co uděláme apod. ale takováhle reakce?
No…