Rozvod - otec chce děti do péče

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5508
7.1.21 08:16
@Lama Lama píše:
Hele já myslím ty tatínky, co prostě mají děti rádi, uzijou si je na zábavu, jen jsou v některých ohledech pohodlí a hlavně zvyklí, že to zařídí žena. A takové lze popostrcit k tomu, že děti nejsou jen na zábavu o víkendech, ale jsou i nějaké méně zábavné činnosti, které je třeba udelat - odvézt na kroužky, do školy, vyzvednout, doktor, zubař, rovnátka, udělat svačinu, za covida oběd. Na všechny tyto činnosti, pokud by mi stát přidělil bezplatného spolehliveho sluhu (v očích otce tu matku, která má děti v péči), tak já bych tě služby také ráda využila a asi nejsem jedina.
No, takze jo, já jsem chlapa dotlacila do toho, že děti vozí denně do školy i po rozvodu. Kdybych ho netlačila, tak to s klidem hodí na mě. Ani se mu nedivím, taky bych se dobrovolně nehlasila, kdyby byl jiný dobrovolník na ráně. Děti nijak tím, že je vozí na základě mého dotlaceni netrpí, naopak, mohi být odpoledne v družině o hodinu a půl méně. Já je naopak každý den vyzvedávala, mohla jsem tím pádem dříve, protože jsem v práci na sedmou.

Jojo, o tom to je, ty rodiče, co se jim nechce z pohodlnosti, motivovat až dotlačit. A tím se posouvá vnímání i u těch zarytějších odpůrců péče a tento proces je třeba nastartovat, samozřejmě že nedává smysl hned všechny bez ohledu na míru odmítání nutit i vězením, to je skutečně utopie. Ale vytvořit společenský tlak nejen od lamy, ale i OSPODu a soudu, je zcela žádoucí a ve prospěch dětí, a koneckonců i matek. Jenže OSPODy a soudy tlačí přesně opačně, od péče odrazují a často jí aktivně brání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7375
7.1.21 12:08
@Lama Lama píše:
Na to jsem se ale neptala.

Jaktože ne? Přesně na to jsem odpověděla. Já jsem napsala nic o tom, že je špatně požádat o SP, ale že to moc mamin asi neudělá kvůli dětem. I když taky by to mohla být v některých případech dobrá pomsta :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81529
7.1.21 12:24
@Akinee píše:
Jaktože ne? Přesně na to jsem odpověděla. Já jsem napsala nic o tom, že je špatně požádat o SP, ale že to moc mamin asi neudělá kvůli dětem. I když taky by to mohla být v některých případech dobrá pomsta :)

tak ale ten otec je daný. Řeším, zda je porblém, když ho někdo dotlačí k tomu pečovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7375
7.1.21 13:12
@Lama Lama píše:
tak ale ten otec je daný. Řeším, zda je porblém, když ho někdo dotlačí k tomu pečovat.

A k čemu si došla?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81529
7.1.21 13:16
@Akinee píše:
A k čemu si došla?

Já? Že ne, že je to naopak žádoucí. přesně jak píše canaglia, nemluvím o extrémech, kde budeš nutit otce pečovat pod hrozbou vězení.
Co na mnou uvedené případy říkáš ty?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5752
7.1.21 13:54
@canaglia píše:
To je právě projev vadné práce soudu, kdy dítě bere pouze jako objekt a nikoliv subjekt práva a nositele práv, jako plnohodnotného účastníka řízení. A tím právě vytváří ty společenské stereotypy odchylující se od smyslu zákonné úpravy.

Jo, to je průšvih. A pak se to odráží i na celospolečenském vnímání té situace a morálnosti toho chování rodiče vůči tomu dítěti. Prostě není vnímáno jako těžce nemorální, že se rodič nepodílí na výchově svého dítěte a soud většinou ještě tomu rodiči, co má dítě v péči řekne něco v tom stylu, aby byl rád, že ten druhý rodič styk nebo SP nevyžaduje tak vehementně jako jiní rodiče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7375
7.1.21 16:57
@Lama Lama píše:
Já? Že ne, že je to naopak žádoucí. přesně jak píše canaglia, nemluvím o extrémech, kde budeš nutit otce pečovat pod hrozbou vězení.
Co na mnou uvedené případy říkáš ty?

Které případy myslíš? Nechce se mi to prohledavat zpátky. O tobě vím už z dřívějších diskuzí, že máš SP na tvůj popud a to si myslím, že je super. Akorát jsem netušila, žes do toho musela vic potlačit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81529
7.1.21 17:19
@Akinee píše:
Které případy myslíš? Nechce se mi to prohledavat zpátky. O tobě vím už z dřívějších diskuzí, že máš SP na tvůj popud a to si myslím, že je super. Akorát jsem netušila, žes do toho musela vic potlačit.

No tak potlačit jsem to musela hlavně v době manželství. Pak už jsem jen trvala na tom, aby to tak zůstalo tak, jak to je.
Případy myslím to, kdy matka( nebo jiná autorita) dotaci otce pečovat, ať už je to vyzvedávat dítě že školy, vodit ho tam, dopravovat na kroužky, zajišťovat lékaře…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7375
7.1.21 17:33
@Lama Lama píše:
No tak potlačit jsem to musela hlavně v době manželství. Pak už jsem jen trvala na tom, aby to tak zůstalo tak, jak to je.
Případy myslím to, kdy matka( nebo jiná autorita) dotaci otce pečovat, ať už je to vyzvedávat dítě že školy, vodit ho tam, dopravovat na kroužky, zajišťovat lékaře…

To neumím vůbec posoudit, protože nemám v povaze někoho do něčeho nutit. Výjimka byl syn, kterého jsem musela nějak vychovat a úkoly za něj se mi psát nechtělo :mrgreen: Manžela požádám, pokud bych zjistila, že mi běžně nevyhoví, došla bych k závěru, že bez něj mi bude líp. Ani nevím, jak bych měla dospělého chlapa k nečemu přinutit. Jak se to dělá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81529
7.1.21 17:58
@Akinee píše:
To neumím vůbec posoudit, protože nemám v povaze někoho do něčeho nutit. Výjimka byl syn, kterého jsem musela nějak vychovat a úkoly za něj se mi psát nechtělo :mrgreen: Manžela požádám, pokud bych zjistila, že mi běžně nevyhoví, došla bych k závěru, že bez něj mi bude líp. Ani nevím, jak bych měla dospělého chlapa k nečemu přinutit. Jak se to dělá.

NO, tak znovu řikám, žáleží, čemu řikáš „nutit“. Za mě je tosituace, kdy on chce, abych to dělala já. A já prostě řeknu, že to dělat taky nechci. A ať si to vezme na starost on, protože jsou to i jeho děti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna