Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
Jako že řekne někomu, aby si osvojil jeho dítě někdo jiný a on se nemusel starat? To přece ne, to snad víš. A nedělala bych nic, ať si to dá na soud a ten rozhodne, podle jeho platu.
Jestli chce snižovat ať zažáda soud. Kolik vydělává a kolik ti platí? Manžel taky platí na dvě děti a spolu máme dítě.
@Anonymní píše:
@Veru1987 @vokishka Alimenty máme dohodou, soudkyně mi ještě řekla, že jsem si mohla žádat o mnohem vyšší částku vzhledem k příjmům a výdajům.
Záleží kolik má příjem. Tak at si zažádá o snížení a může se mu lehce stát že mu je soudkyně zvýší.
@Anonymní píše:
@Veru1987 @vokishka Alimenty máme dohodou, soudkyně mi ještě řekla, že jsem si mohla žádat o mnohem vyšší částku vzhledem k příjmům a výdajům.
Nedej se. A požádej o pevnou částku alimentů. Tvůj ex je s prominutím debil. ![]()
Má si pořídit jenom tolik dětí, kolik zvládne uživit. Postupuješ správně - ať to řeší legální cestou a obrátí se na soud. Jo a hodit vyživovací povinnost na tvého přítele, tak to už je kousek hodný mistra.
Příspěvek upraven 26.12.20 v 10:28
Jak píšou holky, ať to dá k soudu a uvidí. Podle jeho přístupu by to bylo vhodné i pro tebe.
A s tím osvojením. No je vy..nej jak díra do sněhu.
@karkarka píše:
To je debil, ten ať radši nesouloží, když na to nemá.
Spis at se necha sterilizovat/kastrovat, ale uz se stihl rozmnozit, tak zel smula. ![]()
Zakladatelko urcite neustupuj a v zadnem pripade nesouhlas se snizenim. Je to slusne hovado, pry osvojit, ze to bude pro nej nejlepsi.
Dobrej hnusak.
Ja bych si s takovym jednanim jeste zazadala o vyssi castku
jeho problém, ze si dela dalsi decko, kdyz jedno neuzivi. Prece nebude jedno jeho dite zivorit a druhe mit vse
temer jiste mu ali nesnizi, zalezi jaky ma plat, ale taky jak je vase dite staré, jestli jste to řešili treba pred par lety, tak by mohlo mit nárok i na vyšší alimenty.
Pokud máte alimenty pouze dohodou, podala bych na tvém místě žádost o stanovení alimentů na soud sama a žádala vyšší částku.
@Anonymní píše:
Jaký má příjem a jaké platí alimenty? je dost možné, že by už byla i situace pro zvýšení, protože dítko roste a jeho potřeby se zvyšují ![]()
Bývalý mi oznámil, že čeká další dítě a chce snížit alimenty na naše dítě, pokud možno tak na úplné minimum. Pak se naštval, když jsem mu řekla, že si to má řešit přímo se soudem, ale já s tím teď nesouhlasím. Něco si navařil, tak ať si toho hezky sní a jestli soud uzná za vhodné je snížit, tak pak to budu brát vážně a budu s tím souhlasit. Nakonec to dorazil tím, že si má teda přítel po svatbě osvojit naše dítě, že je to pro něj nejlepší řešení.
Nějak jsem ztratila řeč a už jsem na to nereagovala.
Jak teď s tím naložit? Má právo se takhle zbavit svého dítěte?