Ex bude mít další dítě, chces snížit alimenty

Anonymní
26.12.20 10:01

Ex má bude mít další dítě, chces snížit alimenty

Bývalý mi oznámil, že čeká další dítě a chce snížit alimenty na naše dítě, pokud možno tak na úplné minimum. Pak se naštval, když jsem mu řekla, že si to má řešit přímo se soudem, ale já s tím teď nesouhlasím. Něco si navařil, tak ať si toho hezky sní a jestli soud uzná za vhodné je snížit, tak pak to budu brát vážně a budu s tím souhlasit. Nakonec to dorazil tím, že si má teda přítel po svatbě osvojit naše dítě, že je to pro něj nejlepší řešení. :roll: 8o Nějak jsem ztratila řeč a už jsem na to nereagovala. :zed: Jak teď s tím naložit? Má právo se takhle zbavit svého dítěte?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
26.12.20 10:03

Omlouvám se za překlep, samozřejmě tam má být „chce“

• Citovat
  • Upravit
65292
26.12.20 10:04

Jako že řekne někomu, aby si osvojil jeho dítě někdo jiný a on se nemusel starat? To přece ne, to snad víš. A nedělala bych nic, ať si to dá na soud a ten rozhodne, podle jeho platu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7674
26.12.20 10:05

Jestli chce snižovat ať zažáda soud. Kolik vydělává a kolik ti platí? Manžel taky platí na dvě děti a spolu máme dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.12.20 10:07

@Veru1987 @vokishka Alimenty máme dohodou, soudkyně mi ještě řekla, že jsem si mohla žádat o mnohem vyšší částku vzhledem k příjmům a výdajům.

• Citovat
  • Upravit
15176
26.12.20 10:07

To je debil, ten ať radši nesouloží, když na to nemá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7674
26.12.20 10:08
@Anonymní píše:
@Veru1987 @vokishka Alimenty máme dohodou, soudkyně mi ještě řekla, že jsem si mohla žádat o mnohem vyšší částku vzhledem k příjmům a výdajům.

Záleží kolik má příjem. Tak at si zažádá o snížení a může se mu lehce stát že mu je soudkyně zvýší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
26.12.20 10:11
@Anonymní píše:

Nedej se. A požádej o pevnou částku alimentů. Tvůj ex je s prominutím debil. :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
26.12.20 10:11

Z těchto chlapů se mi chce zvracet. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5633
26.12.20 10:26

Má si pořídit jenom tolik dětí, kolik zvládne uživit. Postupuješ správně - ať to řeší legální cestou a obrátí se na soud. Jo a hodit vyživovací povinnost na tvého přítele, tak to už je kousek hodný mistra.

Příspěvek upraven 26.12.20 v 10:28

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
26.12.20 10:27

Jak píšou holky, ať to dá k soudu a uvidí. Podle jeho přístupu by to bylo vhodné i pro tebe.

A s tím osvojením. No je vy..nej jak díra do sněhu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7571
26.12.20 10:36
@karkarka píše:
To je debil, ten ať radši nesouloží, když na to nemá.

Spis at se necha sterilizovat/kastrovat, ale uz se stihl rozmnozit, tak zel smula. :?

Zakladatelko urcite neustupuj a v zadnem pripade nesouhlas se snizenim. Je to slusne hovado, pry osvojit, ze to bude pro nej nejlepsi. :zed: Dobrej hnusak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37136
26.12.20 10:40

Ja bych si s takovym jednanim jeste zazadala o vyssi castku 8) jeho problém, ze si dela dalsi decko, kdyz jedno neuzivi. Prece nebude jedno jeho dite zivorit a druhe mit vse :nevim: temer jiste mu ali nesnizi, zalezi jaky ma plat, ale taky jak je vase dite staré, jestli jste to řešili treba pred par lety, tak by mohlo mit nárok i na vyšší alimenty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
26.12.20 10:47

Pokud máte alimenty pouze dohodou, podala bych na tvém místě žádost o stanovení alimentů na soud sama a žádala vyšší částku.

• Citovat
  • Upravit
41283
26.12.20 10:48
@Anonymní píše:

Jaký má příjem a jaké platí alimenty? je dost možné, že by už byla i situace pro zvýšení, protože dítko roste a jeho potřeby se zvyšují :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna