Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
Spíš bych se snažila vztah zachránit, děti jsou fakt malé a ty na mateřské, není to sranda. Po narození dětí má spousta párů krizi a vy máte dvě děti rok po sobě, krizi se není co divit. Snaž se to spíš zachránit, než zničit..
Deti ti sveri do pece neboj, jsi na materske a celodenne o ne pecujes, tak ma tatik smulu. Jsou to silacke reci, jen aby ses bala a nerozvedla ses. Drzim palce
Standardem je stridava pece. Pokud otec chce pecovat a je schopny pecovat, tak neni duvod, proc by nemohl plnohodnotne a rovnopravne o deti pecovat. Tedy stridavka nebo jina forma rovnomerne pece. Matka neni vic nez otec.
Nejsou to tvoje deti, jsou to vase deti! Nemas zadne pravo si je privlastnovat a chtit jim sebrat otce. Ano, tedka kdyz jsou male, tak pravdepodobne zustanou s tebou, ale jak trochu povyrostou, tak je klidne muze vysoudit do pece on. Nebo stridavou peci apod.
@migmina píše:
Deti ti sveri do pece neboj, jsi na materske a celodenne o ne pecujes, tak ma tatik smulu. Jsou to silacke reci, jen aby ses bala a nerozvedla ses. Drzim palce
A nebo jen otec nechce prijit o svoje deti, ktere mu chce zena sebrat. Zalezi na uhlu pohledu.
@Anonymní píše:
Zdravím všechny!Nějakou dobu už nám to s manželem neklape, je to takový vztah, že já spím rok v obýváku, nemluvíme na sebe, nechybí nám to, nespíme spolu a oběma to očividně vyhovuje. Nicméně já už takový vztah nechci, chci se posunout dál a být s někým, kdo mě bude mít rád. Jsem jak puberťačka, já vím, a přitom je mi 30. Dnes jsem manželovi oznámila, že se chci rozvést, po půlhodinové hádce mi řekl, že dobře, ať jdu, ale o děti že se bude starat on. Dětem jsou 2 a 1 rok, jsou malé, jsem ještě na mateřské. Můj dotaz zní - je možné, že když se začneme rozvádět, svěří děti do péče otci? Protože to bych nezvládla, to bych tady s ním radši ještě 18 let žila na hromádce. Vůbec nevím, jak to funguje, co udělat a neudělat, abych to neudělala špatně. Peníze a byt ať si nechá, ale děti budou moje. Děkuji všem a omlouvám se za anonym, je to pro mě důvěrná informace.
To ti řekl jen proto žes mu řekla že chceš rozvod…překvapilas ho a naštvala tak ti řekl tohle…Myslíš že by byl schopen se o takhle malé děti postarat? jak by to udělal když chodí do práce?
Takto malé děti se většinou svěří matce, ale za rok/dva si může zažádat o střídavou péči a s největší pravděpodobností ji dostane. Měli byste se spolu dohodnout, spolu vám to sice nefunguje, ale děti jsou vaše. Mělo by vám jít společně o blaho dětí, nedělat si naschvály, nesnažit se druhému skrz děti ublížit, ale táhnout za jeden provaz, aby děti nepocítily, že nejste spolu, ale každý zůstal rodičem.
Tady se, bohužel, těžko čte mezi řádky. Proč spolu nemluvíte? Proč jsi hned vyrukovala s rozvodem? Proč půlhodinová hádka? Proč si nemůžete sednout v klidu a promluvit si, jak vám bude nejlépe a co bude nejlepší pro děti? Pokud neumíte mluvit spolu, co poradna?
A pokud cítíš, že se ti to hnusí a nic z toho nechceš, tak rozvod je možnost, ale v tomto případě ideálně do střídavé péče. Je mi líto, že má manžel najednou po nějaké půlhodinové smršti přijít o děti. Zkuste to znovu a vklidu.
Příspěvek upraven 01.01.21 v 19:49
@cernaselma píše:
Standardem je stridava pece. Pokud otec chce pecovat a je schopny pecovat, tak neni duvod, proc by nemohl plnohodnotne a rovnopravne o deti pecovat. Tedy stridavka nebo jina forma rovnomerne pece. Matka neni vic nez otec.
nicméně je dost důležitý věk, u ročního dítka bych si opravdu netroufla tvrdit, že dostane na 100% střídavku. To opravdu ne. U takto malého dítěte je to dost nepravděpodobné…
Podobným rozvodem si prochází kolega a je na něm vidět jak je nešťastný, že žena odešla.
Ale oni jsou domluveni na střídavé péči.
Jsou to vaše děti, ne jen tvoje, přeci.
I chlap je plnohodnotný rodič.
Mediátor nebo poradna by vám nepomohla?
@Keyllah píše:
nicméně je dost důležitý věk, u ročního dítka bych si opravdu netroufla tvrdit, že dostane na 100% střídavku. To opravdu ne. U takto malého dítěte je to dost nepravděpodobné…
To je pravda. Ale s přibývajícím časem to bude čím dál pravděpodobnější, a on si zřejmě opravdu zažádá.
Máte roční dítě a rok spolu nespíte. proč? co se tehdy stalo? nějak, něčím ti ublížil nebo jsi byla psychicky mimo a „odstavila“ jsi ho?
nebo jsi ho nemilovala nikdy a jen chtěla děti? a jak bylo splněno, tak chlapa nepotřebuješ?
@Galitea A já bych do střídavé šla…alespoň si žena odfrkne a chlap uvidí jaké to je starat se o 2deti.
Hele, šanci má absolutně minimální. U takhle malinkých dětí spíš žádnou. Čím menší ty děti jsou, tím menší má šanci. Jsou to jen silácké řeči, nic víc.
Zdravím všechny!
Nějakou dobu už nám to s manželem neklape, je to takový vztah, že já spím rok v obýváku, nemluvíme na sebe, nechybí nám to, nespíme spolu a oběma to očividně vyhovuje. Nicméně já už takový vztah nechci, chci se posunout dál a být s někým, kdo mě bude mít rád. Jsem jak puberťačka, já vím, a přitom je mi 30. Dnes jsem manželovi oznámila, že se chci rozvést, po půlhodinové hádce mi řekl, že dobře, ať jdu, ale o děti že se bude starat on. Dětem jsou 2 a 1 rok, jsou malé, jsem ještě na mateřské. Můj dotaz zní - je možné, že když se začneme rozvádět, svěří děti do péče otci? Protože to bych nezvládla, to bych tady s ním radši ještě 18 let žila na hromádce. Vůbec nevím, jak to funguje, co udělat a neudělat, abych to neudělala špatně. Peníze a byt ať si nechá, ale děti budou moje. Děkuji všem a omlouvám se za anonym, je to pro mě důvěrná informace.