Rozvod rodicaku

Anonymní
5.2.22 08:26

Rozvod na rodicaku

Ahoj. Rozváděl se zde někdo při rodičovském příspěvku, když měl malé děti? Děti máme dvě, manžel mě začal psychicky, a bohužel i fyzicky týrat, ponižovat, a začal dost pít. Nájmy jsou u nás za male 2+1 cca 9500kc i s energiemi. RP pobírám 10 000kc. Dá se to s nějakými příspěvky (samozřejmě po té co budu rozvedena) nějak zvládnout? Starší dcera by snad mohla od září do školky. Mladší mi bohužel ještě nikde nevezmou, a jesle u nás nejsou. V domě mám 80% vybavení, včetně účtenek před manželstvím, není problém to obhájit. Nicméně jsem byla tak hloupá, a celé roky platila bydlení (jen energie, dům je jeho)+ jídlo. Vše mám zaznamenané na účtu, všechny platby. Myslíte že je možné vymáhat i nějakou částku, třeba polovinu z těch plateb? Nikdy mi nedal ani korunu, z rodičáku mi zbyla občas jen stovka či dvě. Vím jaký si to uděláš, takový to máš… Co dělal se svojí výplatou kloudne nevím, chodil dost i do mínusu, ma kontokorent. Jelikož nedávno prodal pozemek, peníze teď má.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Jolka86
5.2.22 08:30

Zažádat o alimenty na děti a do 2 let mladšího i na sebe.

• Citovat
  • Upravit
37278
5.2.22 08:41
@Jolka86 píše:
Zažádat o alimenty na děti a do 2 let mladšího i na sebe.

V manželství to není do dvou let.
Příspěvky záleží dle alimentu. Co rodiče, ty pohlídat nemůžou aby si si mohla přivydělat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4731
5.2.22 08:42

No zvladnout se to urcite a gratuluju ti, ze ses rozhodla odejit, mnoho zen tento krok neudela a ze strachu s nasilnym partnerem zustane. Budes mit narok na alimenty, na deti i na sebe a pak jiste i na dalsi soc davky, alimenty asi nepujdou do desetitisicu, takze prispevek na bydleni a na dalsi se muzes zeptat na UP..moznost je jit take do mensiho bytu, s dvema malymi detmi 1+1, do vetsiho treba, az zacnes chodit do prace…nemyslim, ze bys mela narok na nejake platby zpetne..jste manzele, mate SJM..takze asi ti nebude vracet zpetne pulku z nakupu jidla a energii a nabytku, ale zase mas jiste narok na jine veci, podle toho, jaky majetek nabyl manzel behem vaseho manzelstvi. Drzim palce a hodne stesti do noveho zivota

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.2.22 08:43
@JancaS84 píše:
V manželství to není do dvou let.
Příspěvky záleží dle alimentu. Co rodiče, ty pohlídat nemůžou aby si si mohla přivydělat?

Asi ano, hlavně mě zajímá jestli mám nárok požadovat polovinu peněz co jsem do chodu domu nasypala (energie, jídlo)… A jestli se dá na těch dávkách trochu důstojne přežít. To že jsem si udělala děti s blbcem vím.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.2.22 08:46

@Melodie91 Zatím vše jen bedlivě propocitavam. Zásadní krok jsem ještě neudělala. Strašně se bojím toho co bude. Je mi to všechno hrozně líto, ale už nechci dělat kus hadru. Byla jsem i u vztahový poradkyně, mám nulovou sebeúctu, sebevědomí, nejím, nespím, je mi pořád špatně. Každej večer vstavam a budím se se strachem. A nejhorší je, že mohu špatnou náladu odsiraji děti.

• Citovat
  • Upravit
Jolka86
5.2.22 08:48
@Anonymní píše:
Asi ano, hlavně mě zajímá jestli mám nárok požadovat polovinu peněz co jsem do chodu domu nasypala (energie, jídlo)… A jestli se dá na těch dávkách trochu důstojne přežít. To že jsem si udělala děti s blbcem vím.

Energii a jídlo jsi snad využívala.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.2.22 08:50
@Jolka86 píše:
Energii a jídlo jsi snad využívala.

Psala jsem povinu. On neplatil nikdy nic. Jeho pojištění baráku jsem platila taky já…

• Citovat
  • Upravit
33280
5.2.22 08:53

Máš své děti blízko u sebe. Kam se podel zbytek prvního rodičáku? Z toho nějakou rezervu nemáš?

Budeš mít alimenty (otázkou je, aby ex platil), asi dosáhneš na přídavky na děti. Možná zkusit příspěvek na bydlení.
Nicméně všechny dávky se vyplácí zpetne. Takže musus mít něco si začátku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66871
5.2.22 08:55
@Anonymní píše:
Asi ano, hlavně mě zajímá jestli mám nárok požadovat polovinu peněz co jsem do chodu domu nasypala (energie, jídlo)… A jestli se dá na těch dávkách trochu důstojne přežít. To že jsem si udělala děti s blbcem vím.

je dum na hypoteku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.2.22 08:58
@matkabagristy píše:
je dum na hypoteku?
Ne, dostal ho darem i s pozemkem za manželství.
@Svistice píše:
Máš své děti blízko u sebe. Kam se podel zbytek prvního rodičáku? Z toho nějakou rezervu nemáš?Budeš mít alimenty (otázkou je, aby ex platil), asi dosáhneš na přídavky na děti. Možná zkusit příspěvek na bydlení.
Nicméně všechny dávky se vyplácí zpetne. Takže musus mít něco si začátku.

Propadl státu, lhůtu do které se člověk musí vejít jsme nestihli. Na první tři měsíce nájmu peníze mám, nějakou dobu jsem si táhne přeposílala částky z penech za pozemek. Mám přístup k účtu.

• Citovat
  • Upravit
33280
5.2.22 08:59

Teoreticky nad nárok na půlku toho, co se za manželství ušetřilo/pořídilo.
Na to, co jste zkonzumovali fakt ne.
Jenže pokud ani nevíš, kolik vydělá, kde má co ušetřeno, i do z uctu apod., tak budeš tahat za ten kratší provaz. On má velky prostor „odklánět“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.2.22 09:00
@Svistice píše:
Teoreticky nad nárok na půlku toho, co se za manželství ušetřilo/pořídilo.
Na to, co jste zkonzumovali fakt ne.
Jenže pokud ani nevíš, kolik vydělá, kde má co ušetřeno, i do z uctu apod., tak budeš tahat za ten kratší provaz. On má velky prostor „odklánět“.
Účet kde jsou peníze spravuju já, mám k němu přístup. Díky tomu jsem si tajne poreposilala abych měla aspoň na první tři nájmy.
  • Citovat
  • Upravit
66871
5.2.22 09:02

No, a z toho, co sis tajne preposilala, ma on narok na pulku. Vyplatit te z toho, co jsi spotrebovala, nema duvod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33280
5.2.22 09:02
@Anonymní píše:
Propadl státu, lhůtu do které se člověk musí vejít jsme nestihli. Na první tři měsíce nájmu peníze mám, nějakou dobu jsem si táhne přeposílala částky z penech za pozemek. Mám přístup k účtu.
Škoda toho rodicaku. Nějak nechápu, jak si někdo může dovolit to nechat propadnout, když od chlapa nevidí ani korunu. :lol:
Pokud máš přístup k účtu, tak snad vidíš, kolik mu chodí výplata. Určitě si vyjed a schovej výpisy. Nebo podniká?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí