Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
@Vartová no tomu chci predejit, te nenavisti.. snad se shodnou na stridave peci a hlavne at je mala v pohode..je to pro ty deti tezke ![]()
@NikiNaty myslela jsem to jestli sním něco nemáš nebo si to třeba ona nemyslí. Ale už chápu jak jsi mi to vysvětlila, prostě si myslela, že budeš na její straně a naopak místo aby jsi pomáhala budeš jí pomáhat jejího budoucího exmanžela hlídat a popřípadě podrážet nohy a pomáhat jí. Takhle se na tebe naštvala, protože jsi mu pomohla. Neboj ono se to ustálí jen se do toho nepleť a vůbec dej od toho ruce pryč. kamarádce (manželce) můžeš říct, že tě to mrzí, že jsi to myslela dobře pro malou, ale že už se teda do toho nebudeš vůbec starat a, že tě mrzí, že už se nebaví holky spolu atd. To je vše pokud v tom není nic víc neřešila bych nic ty za ně nemáš zodpovědnost.
Vážená a milá Zakladatelko,
jste v docela nepříjemné situaci. Dá se vyčíst, že je to pro Vás situace docela nová, proto si dovolím pár informací.
@marguaret No to s ním fakt nic nemám
ani to neplánuju..Mám skvělého muže a jsem nad míru spokojená!! No a s tou pomocí, já jí psala kdyby cokoliv potřebovala..ale co se odstěhovala se neozvala, jako by chtěla nechat vše za sebou, ale spíše tam hraje roli její maminka, která je šťastná, že se nastěhovala k ní a bude jí mít celou už jenom pro sebe… Jinak holky se spolu baví, když jí má otec.. Já bych byla nejradši kdyby si to vyřešili sami, vím moc dobře že cpát se někam, kde nemám co dělat je největší kravina a proto se mezi ně vůbec nepletu a budu ráda, když se nějakému soudu vyhnu. Kamarád se byl poptat někde (říkal mi to jen narychlo mezi dveřmi) a že soudy pry nově spíše dávají děti do péče 50/50 a né jen matce, tak je rád a taky že jeho 8mi letá dcera už bude muset jít vypovídat k soudu…hrozné ![]()
@NikiNaty No tak to těžko vypovídat k soudu může až od 10let. Takže to je pěkná blbost.
@katalyzator děkuji moc za psaní
Když mě v září „přihlašovala“ matka dítěte na vyzvedávání stačilo pouze jméno a datum narození, tak samo my to máme ve školce.. Ale zřejmně když to jeden z rodičů zakáže, je potřeba mít to zplnomocnění.
Jinak moje dcera ještě chodí do školky a její do školy, vedla jsem tu jejich ráno společně s mou dcerou, akorát těsně před MŠ je ZŠ a tam jsem odvedla jejich dceru. Dělala jsem to pro její dobro, nechtěla jít na 6:00 do družiny..Holky se podívaly ráno na pohádku, oblékla jsem je, učesala, nasnídaly se a šlo se.. Nic co bych nedělala jen s mojí dcerou ráno, takže pro mě jediná „přítěž“ že jsem vstala o 15 min dříve abych se dala dokupy a šla k nim už nachystaná.. No je to hrozná situace, kladla jsem mu na srdce aby se šel poradit jak za právníkem, tak na tu sociálku a nečekal až mu příjde papír domů.. Snad to udělá, protože on opravdu dělá pro dceru první poslední.. Tím nechci říct že matka je špatná, to určitě ne!! ale nikam nechodí, nejezdí..Jen zřídka kdy, spíše mi to příjde že teď, co se odstěhovaly s dcerou, aby na ní zapůsobila.. ale to je jen můj názor..Nikdy dříve nikam nechtěla jít, byli jsme jednou s holkama v divadle na pohádku, jinak se prostě neúčastní čehokoliv, kam jsme jeli my. Ještě jednou díky! ![]()
@marguaret no prý je to nově.. Toto mu neřekl právník, ale právnička matce, že je to teď od 8mi let, že si jí tam nechají samotnou aby nebyla ovlivněná ani maminkou ani tatínkem
@NikiNaty Fakt jooo, tak to se na to musím podívat to mi něco uniklo. Tak snad se to brzy vyřeší jsou teda blbci, že se neumí normálně domluvit ach jo!!!
@marguaret právě že manžel nedělá žádné naschvály.. alespoň podle toho co říká a co vidím, když jdeme na návštěvu.. Doma jí nic nesbalil, nevyměnil zámek, nedělá scény, neřve, vše v klidu..Jí to asi překvapuje, asi čekala větší peklo.. v něm to asi dost vře (mimo jiné prodala auto co bylo sice psané na ní, on do něj vložil jen 40-50 tisíc a ona 90-100 (každý říká jinou částku proto ten rozdíl
) ale za těch 9 let co byli spolu ho přece financovali spolu, kola, technické, opravy atd atd.. ale to je mu fuk, nechalo ho to klidným, i když to rozdýchával těžce!! ) a že ta dcera prostě prý musí jít k soudu i kdyby byli domluvení, že to teď tak je.. Nevím, proč by mi lhala, říkala to ještě než se odstěhovala a byla se prvně poradit s právníkem..
Pro @NikiNaty
@katalyzator díky moc! dneska na něj klepnu a poptám se jestli už byl ![]()
@NikiNaty Ja to robila hlavne kvôli tomu dieťaťu, samozrejme pani manželka ma teraz neznáša ťažko!