Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
Však všechny tvoje výpovědi jsou určitě zase v jeho neprospěch. Takže jste si kvit.
@Cenarius píše: Více
Bohužel jsem je neuvedla, viz jak píši..
Dokonce to minimum, co jsem na svoji obhajobu řekla, není ani vše uvedeno v zápisu, což je mi divné.
Podívej se dnes na Seznam.cz, je tam příběh ženy, která lživě očerňovala manžela. Opravdu si nemůže manžel dovolit vše. Řešila bych přes právníka jen spravedlivé vypořádání SJM, zbytek jsou jen kecy.
@Anonymní píše: Více
Co to bylo za právníka? Vždyť tě tedy vůbec nehájil, nic si neřekla, a na jeho popud si na sebe nechala nakydat špínu, které se tedˇuž těžko zbavíš. Proč si k tomu prostě neřekla svoje?
A zeptala ses na tohle svého právníka, když se tady ptáš nás? Myslím si, že on by ti měl poradit nejlépe, na co ho jinak máš?
Nechápu ten důvod, proč manžel při rozvodu dělá takové problémy, o co mu jde? Píšeš, že stejně budete rozvedení, takže to mu nestačí, proč tě chce tak pošpinit a shodit?
SJM je vždycky problém, nechápu proč si lidi v dnešní době automaticky neudělají předmanželskou smlouvu a neupraví si režim třeba oddělených jmění ![]()
Pak brečí u rozvodu, že vypořádat SJM bude problém, jako sorry, fakt sorry, ale za tohle si můžeš sama. Měli jste se o majetku bavit před svatbou ![]()
Tak ke všemu snad existuje nějaká lhůta pro vyjádření a soud by měl slyšet obě strany.
Takže pokud tě z něčeho nařkl, tak bys měla mít možnost se k tomu nařčení v nějaké lhůtě vyjádřit, poradit se s právníkem, atd., dokud není pravomocně rozhodnuto.
V tom případě napadni, že to není v zápisu.
Průběh soudu se myslím zaznamenává na hlasový záznam.
A poradit ti má tvůj právní zástupce, od čeho ho platíš?
Hlavně nepíšeš, v jakém stavu řízení je. Pokud je vynesen rozsudek a vzdali jste se odvolání, tak je vcelku pozdě něco měnit. Pokud ale ještě nebyl vynesen rozsudek, máš řadu možností jak reagovat.
A rozsudek o rozvodu může mít vliv na rozhodování o vypořádání. Takže bych to úplně nepodceňovala.
V případě, že ti kvůli postupu tvého advokáta vznikne újma, můžeš se domáhat náhrady škody způsobené radou. Jsou na to pojištěni, ale není úplně jednoduché toho dosáhnout.
@eumedon píše: Více
V zápise (protokolu) nemusí být vše, navíc pokud se protokolovalo nahlas, měl namítat vady v protokolaci její advokát v průběhu protokolace.
Naším soudům je ale šumák, jestli se rozvádite proto, že on zahořel vášní ke stavení Lega nebo ty potkala pana svalnateho, ne? Nejsme v Americe, kde ten, kdo podváděl, bude platit alimenty až do konce života..
Jestli máte vypořádáné děti a rozvedli vás, tak už jen vypořádání SJM a na tom se ideálně domluvite, horší bude, pokud ne. A na vypořádání bude mít vliv, kdo kam co vložil a ne, jak to bylo mezi vámi (I když ti to muze připadat nefer).
Ostatne rozsudek o rozvedení manželství jsem nikdy nikde už nepoužila, ani uz nevim, co tam je napsane…
A o co ti tedy konkrétně jde? Proběhlo už nějaké jednání? Vypovídalas před soudem? Máte už rozsudek o rozvodu? Ne/vzdali jste se odvolání?
Jestli je to ve fázi odročení jednání nebo před prvním jednáním, máš možnost sama za sebe napsat vyjádření k věci a to buď poslat na soud ke spisu, nebo předložit při dalším jednání. Pokud jsi vypovídala a lhala, nebo už je rozsudek hotový, nic s tím nenaděláš. Odvolat se můžeš pouze do výroku, tzn., že nesouhlasíš s rozvodem. To ale podle všeho nechceš. Takže to už musíš nechat být. Ale jestli ti právník radil, ať si necháš nakydat špínu na hlavu a neřešíš to, tak před jednáním o vypořádání SJM bych si určitě najala nového.
Jsem v hrozných emocích po rozvodu, manžel uvedl samé lži, účelově proti mne a já téměř vůbec nic, přitom tolik závažných věcí, které vlastně naše manželství rozvrátilo - nevěry, alkoholismus manžela, agrese, psych. a fyz. násilí.
Manžel vše jen účelově o financích, lži kolik vložil do manželství apod..
Můj právník chtěl rozvod v klidu a že nemám nic říkat, že jsme na rozvodu domluveni. Že budeme stejně rozvedeni /manžel rok již nežije v mé domácnosti/. Já jsem byla takto připravena a pak jsem byla v rozpacích, zda mám reagovat jinak a bohužel nereagovala.
Nyní čtu zápis a je mi z toho na nic. Jenže co s tím? Je to důležité, co je zde ve výpovědích? Kvůli tomuto se odvolává? Nedovedu si to představit.
Bohužel ale nejsme domluveni na vypořádání SJM a zatím netuším, zda se domluvíme nebo bude vedeno soudně, čehož se obávám, že bude.
Všechny ty výpovědi manžela jsou účelově připraveny v můj neprospěch. Bude to již bráno v potaz, či pak bych v následujích soudních jednáních obhájila jeho lži a proč já jsem neuvedla všechny ty skutečnosti?
Děkuji, kdo máte zkušenost, za reakce..