Rp + hpp lze?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
6895
11.7.14 13:17

rp + hpp lze?

Ahoj,
mám možnost nastoupit do zaměstnání na HPP (jiný není možný), zároveň pobírám PR, který mám do dubna příštího roku… Hlídání mám zajištěné soukromou osobou…lze pobírat PR a zároveň být na HPP? Děkuji za odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101525
11.7.14 13:18

@kacabus Ano, jde, prakticky ozkoušeno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6895
11.7.14 13:20

@j.a.n.i1 dík moc, tak už jen aby to vyšlo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6842
11.7.14 13:32

Ano, lze.
Po 2. roce dítěte bez omezení.
Do 2 let věku dítěte nesmí být dítě ve školce, musí býz hlídání zajištěno jinak, pokud školka, tak zaniká RP.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9022
11.7.14 13:40
@subsomi píše:
Ano, lze.
Po 2. roce dítěte bez omezení.
Do 2 let věku dítěte nesmí být dítě ve školce, musí býz hlídání zajištěno jinak, pokud školka, tak zaniká RP.

což ale platí o státní školce, která na dítě dostává dotace. Pokud je dítě v nedotované soukromé, pak je to ok.
Jinak já beru plný RP při HPP už rok a naprosto v pohodě :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12862
11.7.14 13:52
@cell píše:
což ale platí o státní školce, která na dítě dostává dotace. Pokud je dítě v nedotované soukromé, pak je to ok.
Jinak já beru plný RP při HPP už rok a naprosto v pohodě :-)

Platí to pro všechny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9022
11.7.14 13:55

@mag : to se mi nezdá, opakovaně jsem se na to ptala, než jsem syna umístila do soukromých jeslí a toto je info z úřadů. Jaký je rozdíl, jestli si platíš kompletně hlídání u soukromé osoby nebo v soukromém zařízení?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6895
11.7.14 14:16

Tak hlídání mám zajištěno mojí sestrou, takže v poho…školka je až příští rok v září, ale to už budu bez RP. :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6895
11.7.14 14:19

@j.a.n.i1 a ještě jsem se chtěla zeptat, jsem zaměstnaná ještě u jiné FY, ale tam nenastoupím (nedrželi mi místo - i když je to ze zákona a celkově se mnou ani nepočítají, budu tam mít ale nárok na odstupné..), musím podat výpověď, nebo můžu být zaměstnaná i tam…(samo jde mi o to odstupné, je tam smlouva na neurčito…)
a hlásí se někde že nastupuji na HPP?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101525
11.7.14 14:57

@kacabus Můžeš mít kolik chceš prcovnívh poměrů, pokud to budeš stíhat a nebude to střet zájmů ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101525
11.7.14 14:58
@cell píše:
@mag : to se mi nezdá, opakovaně jsem se na to ptala, než jsem syna umístila do soukromých jeslí a toto je info z úřadů. Jaký je rozdíl, jestli si platíš kompletně hlídání u soukromé osoby nebo v soukromém zařízení?

Logiku to nemá, ale v zákoně je jasně definováno, že dítě nesmí chodit do školky nebo jiného obdobného zařízení, o tom, zda toto zařízení pobírá dotace či ne zákon nehovoří a nijak je dle toho nerozlišuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat