Rodičovská dovolená a dohoda o pracovní činnosti

15
11.7.14 12:09

Rodičovská dovolená a dohoda o pracovní činnosti

Ahojky holky, chci se zeptat jsem na RD a nastoupila jsem zpátky do stejného zaměstnání jen na dohodu o pracovní činnosti. Jde o to že stát za mě platí zdravotní a sociální ale zaměstnavatel mi to platí znova. Tím pádem to mám dvkrát placené. nebo je to v pořádku a nebo mi to vrátí za rok na daních? Nevíte? Někde jsem četla že, když si vydělám do 10tis tak nic nestrhává a nad strhává ale měla jsem pod a strhly my to i tak…:( tak už jsem zmatená. Je tu někdo kdo my to vysvětlí jak to je? Děkuji moc…:D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101958
11.7.14 12:11

@Ancicacekk Ten limit 10 000,– platí pro dohodu o provedení práce, pro dohodu o pracovní činnosti je to 2500,– a jinak je to správně a při daních ti zaplacené sociální a zdravotní nevrátí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
myšák1187
11.7.14 12:21

@j.a.n.i1 týká se mě to samé jako zakladatelky, takže prostě nemám šanci nějakým potvrzením doložit že už to jednou platím a budou mi to strhávat pořád??

• Citovat
  • Upravit
688
11.7.14 12:23
@Ancicacekk píše:
Ahojky holky, chci se zeptat jsem na RD a nastoupila jsem zpátky do stejného zaměstnání jen na dohodu o pracovní činnosti. Jde o to že stát za mě platí zdravotní a sociální ale zaměstnavatel mi to platí znova. Tím pádem to mám dvkrát placené. nebo je to v pořádku a nebo mi to vrátí za rok na daních? Nevíte? Někde jsem četla že, když si vydělám do 10tis tak nic nestrhává a nad strhává ale měla jsem pod a strhly my to i tak…:( tak už jsem zmatená. Je tu někdo kdo my to vysvětlí jak to je? Děkuji moc…:D

Jde o to, že z příjmu se odvést musí, ale pokud by jsi nebyla na RD, tak bys musela doplácet do minima, takto nemusíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6021
11.7.14 12:25

@Ancicacekk Taky záleží, kolik odpracuješ hodin. DPP je do 300 hodin ročně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101958
11.7.14 12:27

@myšák1187 Ale vždyť ty to už jednou neplatíš, tak co bys chtěla dokládat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
myšák1187
11.7.14 12:38
@j.a.n.i1 píše:
@myšák1187 Ale vždyť ty to už jednou neplatíš, tak co bys chtěla dokládat.

no asi jsem nějak zabedněná, ale sociální a zdravotní za dobu RD za mě platí stát a platí i když chodím na brigádu na smlouvu DPČ a z výdělku mi to taky strhávají, protože mám víc než 2500 měsíčně :think: :think:

• Citovat
  • Upravit
101958
11.7.14 12:42

@myšák1187 Stát ale žádné sociální a zdravotní po dobu RD neplatí (myšleno ve smyslu tak jak ho platí zaměstnavatel), sociální vůbec a z pohledu zdravotního patříš pouze do kategorie státní pojištěnec, což znamená, že pokud nebudeš mít žádný příjem, tak si ho nemusíš platit jako samoplátce a uhradí ho ten stát, pokud budeš mít příjem nízký, tak za tebe doplatí ten rozdíl a pokud budeš mít příjem nad minimální mzdu, tak za tebe nehradí nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
myšák1187
11.7.14 12:45

@j.a.n.i1 aháá, no prostě zabedněnec na MD :roll:, díky za vysvětlení :mrgreen: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
101958
11.7.14 12:48

@myšák1187 Není zač, ono se to dost často takhle blbě prezentuje a pak vznikají zmaty ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat