RS bez nalezu MG

1906
19.7.23 21:25

RS bez nalezu MG

Ahoj,

nejakou dobu se mi nezda moje telo… dle MG zadne nalezy v mozku ani krcni mise nejsou, ale odber mozkomisniho moku se nedelel, je presto mozne bez tohoto odberu vyloucit Roztrousenou sklerozu?

dnes jsem se docetla ze RS vznika i z viry herves a podobne, na tyto viry trpim nespocetne od detstvi vcetne :roll:

poruchy citi mam a brnwni taky… zitra jsu na kontrolu na neurologii uz nevim jak dal… bojim se, ze mi neuveri… ale treba pocit citlivosti se mi smad i zborsuje nevim zda to priznat nebo jiz zatajit 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
78491
19.7.23 21:27
@MilujicislecnaT píše:
Ahoj,

nejakou dobu se mi nezda moje telo… dle MG zadne nalezy v mozku ani krcni mise nejsou, ale odber mozkomisniho moku se nedelel, je presto mozne bez tohoto odberu vyloucit Roztrousenou sklerozu?

dnes jsem se docetla ze RS vznika i z viry herves a podobne, na tyto viry trpim nespocetne od detstvi vcetne :roll:

poruchy citi mam a brnwni taky… zitra jsu na kontrolu na neurologii uz nevim jak dal… bojim se, ze mi neuveri… ale treba pocit citlivosti se mi smad i zborsuje nevim zda to priznat nebo jiz zatajit 8o
:cert: :zed: :zed: :zed: :zed: baví tě to furt? asi ano, ale nás už ne
myslíš, že v šedesátéosmé stejné diskusi se dozvíš něco jiného, než v těch předchozích?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1906
19.7.23 21:30

@stinga opravdu by me to zajimalo :roll: zda proste nekdo neco nepodcenil :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78491
19.7.23 21:35
@MilujicislecnaT píše:
@stinga opravdu by me to zajimalo :roll: zda proste nekdo neco nepodcenil :?

tak si vyžádej lumbálku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1906
19.7.23 21:38

@stinga bez toho se RS da asi tezko vyloucit ze? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
463
19.7.23 21:38

Já se klidně vsadím, že si tu LP vydupe

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
19.7.23 21:39
@stinga píše:
tak si vyžádej lumbálku

Jen to ne. Kazda neindikovana lumbalka dopadne blbe. Akorat tam bude hystercit, bude ji bolet hlava a krk a vymysli si neco jinyjo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
944
19.7.23 21:40

Kdo hodnotil snímky z MR? Jestli obyč neurolog, zajistila bych si konzultaci (po domluvě!!!) v nejbližším RS centru. Jestli někdo z RS centra, tak roztroušenou sklerozu prostě nemáš. Odběr z moskomíšnímu moku se dělá až na základě nálezu z MR, neslyšela jsem o případu, že by to bylo naopak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78491
19.7.23 21:40
@Baba píše:
Jen to ne. Kazda neindikovana lumbalka dopadne blbe. Akorat tam bude hystercit, bude ji bolet hlava a krk a vymysli si neco jinyjo.

tak aspoň ji bude něco bolet chvíli doopravdy :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
463
19.7.23 21:41
@Baba píše:

Ano, ideální adeptka na postpunkční syndrom :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
944
19.7.23 21:42

@MilujicislecnaT

RS vylučuje čistý nález z magentické rezonance. Lumbálka pak jen potvrzuje, jestli léze na mozku jsou od RS nebo je to něco jiného. Ty žádné léze na mozku nemáš, proto je nesmysl dělat lumbálku na potvrzení něčeho, co nemáš. Chápeš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78491
19.7.23 21:42
@moof píše:
Kdo hodnotil snímky z MR? Jestli obyč neurolog, zajistila bych si konzultaci (po domluvě!!!) v nejbližším RS centru. Jestli někdo z RS centra, tak roztroušenou sklerozu prostě nemáš. Odběr z moskomíšnímu moku se dělá až na základě nálezu z MR, neslyšela jsem o případu, že by to bylo naopak.,

ale ona zoufale hledá nějakou nemoc, potřebuje ji a doktoři pořád ne a ne nic najít, podstoupila x magnetických rezonancí a další kopu cétéček - a ti doktoři jsou pořád laxní a ne a ne něco najít,
a ona brní a googlí, kterou nemoc ještě nezkoumali

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1906
19.7.23 21:43

@moof neurolog, ale bez nalezu :roll: pry :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78491
19.7.23 21:43
@moof píše:
@MilujicislecnaTRS vylučuje čistý nález z magentické rezonance. Lumbálka pak jen potvrzuje, jestli léze na mozku jsou od RS nebo je to něco jiného. Ty žádné léze na mozku nemáš, proto je nesmysl dělat lumbálku na potvrzení něčeho, co nemáš. Chápeš?

ale určitě má, ale doktoři to přehlédli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78491
19.7.23 21:44
@MilujicislecnaT píše:
@moof neurolog, ale bez nalezu :roll: pry :zed:

no vždyť to píšu, prý :mrgreen:, navštiv ještě 9 dalších neurologů, to by bylo, aby některý konečně něco nenašel

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí