Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj,
nejakou dobu se mi nezda moje telo… dle MG zadne nalezy v mozku ani krcni mise nejsou, ale odber mozkomisniho moku se nedelel, je presto mozne bez tohoto odberu vyloucit Roztrousenou sklerozu?
dnes jsem se docetla ze RS vznika i z viry herves a podobne, na tyto viry trpim nespocetne od detstvi vcetne ![]()
poruchy citi mam a brnwni taky… zitra jsu na kontrolu na neurologii uz nevim jak dal… bojim se, ze mi neuveri… ale treba pocit citlivosti se mi smad i zborsuje nevim zda to priznat nebo jiz zatajit ![]()
@MilujicislecnaT píše:
Ahoj,nejakou dobu se mi nezda moje telo… dle MG zadne nalezy v mozku ani krcni mise nejsou, ale odber mozkomisniho moku se nedelel, je presto mozne bez tohoto odberu vyloucit Roztrousenou sklerozu?
dnes jsem se docetla ze RS vznika i z viry herves a podobne, na tyto viry trpim nespocetne od detstvi vcetne
poruchy citi mam a brnwni taky… zitra jsu na kontrolu na neurologii uz nevim jak dal… bojim se, ze mi neuveri… ale treba pocit citlivosti se mi smad i zborsuje nevim zda to priznat nebo jiz zatajit
@stinga opravdu by me to zajimalo
zda proste nekdo neco nepodcenil ![]()
@MilujicislecnaT píše:
@stinga opravdu by me to zajimalozda proste nekdo neco nepodcenil
tak si vyžádej lumbálku
@stinga píše:
tak si vyžádej lumbálku
Jen to ne. Kazda neindikovana lumbalka dopadne blbe. Akorat tam bude hystercit, bude ji bolet hlava a krk a vymysli si neco jinyjo.
Kdo hodnotil snímky z MR? Jestli obyč neurolog, zajistila bych si konzultaci (po domluvě!!!) v nejbližším RS centru. Jestli někdo z RS centra, tak roztroušenou sklerozu prostě nemáš. Odběr z moskomíšnímu moku se dělá až na základě nálezu z MR, neslyšela jsem o případu, že by to bylo naopak.
@Baba píše:
Jen to ne. Kazda neindikovana lumbalka dopadne blbe. Akorat tam bude hystercit, bude ji bolet hlava a krk a vymysli si neco jinyjo.
tak aspoň ji bude něco bolet chvíli doopravdy ![]()
@Baba píše:
Ano, ideální adeptka na postpunkční syndrom ![]()
RS vylučuje čistý nález z magentické rezonance. Lumbálka pak jen potvrzuje, jestli léze na mozku jsou od RS nebo je to něco jiného. Ty žádné léze na mozku nemáš, proto je nesmysl dělat lumbálku na potvrzení něčeho, co nemáš. Chápeš?
@moof píše:
Kdo hodnotil snímky z MR? Jestli obyč neurolog, zajistila bych si konzultaci (po domluvě!!!) v nejbližším RS centru. Jestli někdo z RS centra, tak roztroušenou sklerozu prostě nemáš. Odběr z moskomíšnímu moku se dělá až na základě nálezu z MR, neslyšela jsem o případu, že by to bylo naopak.,
ale ona zoufale hledá nějakou nemoc, potřebuje ji a doktoři pořád ne a ne nic najít, podstoupila x magnetických rezonancí a další kopu cétéček - a ti doktoři jsou pořád laxní a ne a ne něco najít,
a ona brní a googlí, kterou nemoc ještě nezkoumali
@moof píše:
@MilujicislecnaTRS vylučuje čistý nález z magentické rezonance. Lumbálka pak jen potvrzuje, jestli léze na mozku jsou od RS nebo je to něco jiného. Ty žádné léze na mozku nemáš, proto je nesmysl dělat lumbálku na potvrzení něčeho, co nemáš. Chápeš?
ale určitě má, ale doktoři to přehlédli
@MilujicislecnaT píše:
@moof neurolog, ale bez nalezupry
no vždyť to píšu, prý
, navštiv ještě 9 dalších neurologů, to by bylo, aby některý konečně něco nenašel