Snížený draslík

18
19.7.23 17:09

Snížený Draslík

Ahoj, po rozboru krve mi zjistili draslik 3,41 je to malinko pod minimální hranici ktera je 3,80. Mam jist více potravin bohate na draslík. Ale četla jsem, že pri nízké hladině může dojít k zástavě srdce, tak mam docela obavy jestli je moje hodnota ještě bezpečná.
Jestli nebude lepší rovnou nasadit tablety. Mate někdo s tím zkušenosti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7977
19.7.23 17:16
@Slečna.a píše:
Ahoj, po rozboru krve mi zjistili draslik 3,41 je to malinko pod minimální hranici ktera je 3,80. Mam jist více potravin bohate na draslík. Ale četla jsem, že pri nízké hladině může dojít k zástavě srdce, tak mam docela obavy jestli je moje hodnota ještě bezpečná.

zástava srdce hrozí spíše u vysoké hodnoty draslíku. U lehce nižší hodnoty nehrozí nic, u hodně nízkých hodnot je riziko srdečních arytmií. Ale pokud jsi jinak zdravá a nebereš žádné léky, tak bych tvojí hodnotu také řešila jen stravou bohatou na draslík. Nebereš něco na odvodnění? třeba i nějaký volně prostředek? Pokud ano, tak to vysaď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20920
19.7.23 17:17
@Slečna.a píše:

Jen jestli stihneš pro ty tablety dojít hele.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
19.7.23 17:22

@Lucka1111 právě že žádné léky neberu, myslím, že je to horkem, dost se potim a asi nestíhám doplňovat vodu. A byla jsem ve stresu kdy jsem vůbec nejedla a dost jsem zhubla. Děkuji Ti za odpověď. Zítra samozřejmě hodnoty proberu s obvodním lékařem, test jsem si delala sama, protože jsem se necítila dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1794
19.7.23 17:30

Já mám také mírně snížení draslík pod normálem a také mi bylo řečeno, ať jím banány. Chodím k různým doktorům a radši je na to upozorňuji. Beru hodně léků. Teď v sprnu mi budou dělat další krevní testy. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
19.7.23 17:33

@Alexandria Nixia mám také zkusit potraviny a za měsíc si nechat udělat další testy, a k tomu testy na cukr a ledviny. S ničím se nelecim tak mě hodnoty docela zaskocily

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
19.7.23 17:34

@Cenarius proč myslíš? :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20920
19.7.23 17:49
@Slečna.a píše:
@Cenarius proč myslíš? :?

Tak sama jsi to popsala jako jistý rozsudek smrti, jen je to otázkou brzkého času. Tak je asi zbytečný umřít při cestě pro prášky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.7.23 21:40
@Slečna.a píše:
@Lucka1111 právě že žádné léky neberu, myslím, že je to horkem, dost se potim a asi nestíhám doplňovat vodu. A byla jsem ve stresu kdy jsem vůbec nejedla a dost jsem zhubla. Děkuji Ti za odpověď. Zítra samozřejmě hodnoty proberu s obvodním lékařem, test jsem si delala sama, protože jsem se necítila dobře.

A jak hodně solíš? Nevím, jestli se nepletu, ale málo draslíku může vznikat nadbytkem sodíku (když tak si to vygoogli, nejsem si jistá).
V těle je důležitá nejen samotná hodnota nějakého minerálu nebo vitamínu, ale také to, jak je v rovnováze s ostatními.

• Citovat
  • Upravit
18
20.7.23 14:29

Ostatní minerály jsem měla v pořádku je Cl jsem měla zvýšený a ten draslik snížený

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí