Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj, po rozboru krve mi zjistili draslik 3,41 je to malinko pod minimální hranici ktera je 3,80. Mam jist více potravin bohate na draslík. Ale četla jsem, že pri nízké hladině může dojít k zástavě srdce, tak mam docela obavy jestli je moje hodnota ještě bezpečná.
Jestli nebude lepší rovnou nasadit tablety. Mate někdo s tím zkušenosti?
@Slečna.a píše:
Ahoj, po rozboru krve mi zjistili draslik 3,41 je to malinko pod minimální hranici ktera je 3,80. Mam jist více potravin bohate na draslík. Ale četla jsem, že pri nízké hladině může dojít k zástavě srdce, tak mam docela obavy jestli je moje hodnota ještě bezpečná.
zástava srdce hrozí spíše u vysoké hodnoty draslíku. U lehce nižší hodnoty nehrozí nic, u hodně nízkých hodnot je riziko srdečních arytmií. Ale pokud jsi jinak zdravá a nebereš žádné léky, tak bych tvojí hodnotu také řešila jen stravou bohatou na draslík. Nebereš něco na odvodnění? třeba i nějaký volně prostředek? Pokud ano, tak to vysaď.
@Slečna.a píše:
Jen jestli stihneš pro ty tablety dojít hele.
@Lucka1111 právě že žádné léky neberu, myslím, že je to horkem, dost se potim a asi nestíhám doplňovat vodu. A byla jsem ve stresu kdy jsem vůbec nejedla a dost jsem zhubla. Děkuji Ti za odpověď. Zítra samozřejmě hodnoty proberu s obvodním lékařem, test jsem si delala sama, protože jsem se necítila dobře.
Já mám také mírně snížení draslík pod normálem a také mi bylo řečeno, ať jím banány. Chodím k různým doktorům a radši je na to upozorňuji. Beru hodně léků. Teď v sprnu mi budou dělat další krevní testy. ![]()
@Alexandria Nixia mám také zkusit potraviny a za měsíc si nechat udělat další testy, a k tomu testy na cukr a ledviny. S ničím se nelecim tak mě hodnoty docela zaskocily
@Slečna.a píše:
@Cenarius proč myslíš?
Tak sama jsi to popsala jako jistý rozsudek smrti, jen je to otázkou brzkého času. Tak je asi zbytečný umřít při cestě pro prášky.
@Slečna.a píše:
@Lucka1111 právě že žádné léky neberu, myslím, že je to horkem, dost se potim a asi nestíhám doplňovat vodu. A byla jsem ve stresu kdy jsem vůbec nejedla a dost jsem zhubla. Děkuji Ti za odpověď. Zítra samozřejmě hodnoty proberu s obvodním lékařem, test jsem si delala sama, protože jsem se necítila dobře.
A jak hodně solíš? Nevím, jestli se nepletu, ale málo draslíku může vznikat nadbytkem sodíku (když tak si to vygoogli, nejsem si jistá).
V těle je důležitá nejen samotná hodnota nějakého minerálu nebo vitamínu, ale také to, jak je v rovnováze s ostatními.
Ostatní minerály jsem měla v pořádku je Cl jsem měla zvýšený a ten draslik snížený