RTG v těhotenství

Napsat příspěvek
Velikost písma:
35326
6.4.11 09:31

Klid, jsem rentgenolog a ja i vsechny me kolegyne mame zdrave deti…samozrejme, jsme chodily do zareni do zjisteni tehotenstvi(to bychom jinak ani nemohly pracovat) a jedna moje kolegyne to zjistila az skoro ve tretim mesici :lol: nosila samozrejme zasteru, dite je uplne normalni…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1553
6.4.11 10:26

Ahoj,

já jsem byla na rtg pánve kvůli kyčlím, a pak jsem zjistila, že jsem těhotná ! Narodil se mi krásný a zdravý syn, a jak vidíš v metříku, v září už jde do školy.
V době kdy jsem byla na rtg, jsem mohla být tak 2 nebo 3 tt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17013
6.4.11 11:13

Buď v klidu, dříve chodily nastávající maminky na rengen plic a měly děti zdravé, rengen zubů miminko jistě neohrozil :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1076
7.4.11 20:18

Děkuji holky za odpovědi, ale stejně se na to asi vyprdnu. Je to jen takový ten roční preventivní RTG… doktor asi bude naštvanej :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
12.4.11 19:30

Ked RTG nema vplyv na miminko, tak asi nebude mat nezaduce ucinky na vajicko. Mala som podobne otazky, a radsej som na RTG zubu nesla, ale potom som si precitala clanok o tom, ze zena by mala mat zuby v poriadku, lebo kazy ci zapaly tiez nie su pri tehotenstve idealne, tak som nakoniec isla na RTG a dala si zuby do poriadku.

Treba mysliet aj na to, ze otehotniet nie je tak jednoduche, a niekedy treba skusat niekolko mesiacov. Takze kym sa podari otehotniet, a potom kym sa miminko narodi, to chce cas, takze lepsie si dat zdravie do poriadku co najskor.

bye!

PS: uz mi 10 dni meska menstruacia :) zajtra mam vysledky z krvi, ci som tehotna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1076
12.4.11 19:59

MAriMat, tak moc držm palce, aby byly testy úspěšné. :wink: Co se týče toho RTG, tak mám jít jen na preventivní RTG plic (dělá se jednou za rok). Nu, pokud tento měsíc nic, tak tam zajdu hned jak dorazí MS. To slibuju :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
970
26.1.12 12:14

Ahoj, chtěla bych se zeptat na jednu věc. Jsem těhotná a musela jsem s dcerou (5 let) na rentgen plic. U okýnka jsem to nahlásila, dceru vyslekla v čekárně a šupla ji do kabinky. Já čekala v té čekárně před kabinkou. Myslíte, že může nějak vadit pobyt tam? Asi je to blbý dotaz, ale tak mě to cestou domů napadlo :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4780
26.1.12 12:17

Určitě ne. Na snímkovně jsou olověný zdi, tudíž záření ven do čekárny nejde. Buď v klidu… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
970
26.1.12 12:23
Anabellka píše:
Určitě ne. Na snímkovně jsou olověný zdi, tudíž záření ven do čekárny nejde. Buď v klidu… :)

jůů, to jsi mě teda potěšila. To víš, člověk v těhu řeší každou blbinu, dokonce jsem přemýšlela zda když sestra otervřela ovladatelnu tak nemohlo něco vyletět ven :mrgreen: Pak jsem si říkala, že by mě snad vykázali z té čekárny kdyby to vadilo.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4780
26.1.12 12:28
Enoulik píše:
Anabellka píše:
Určitě ne. Na snímkovně jsou olověný zdi, tudíž záření ven do čekárny nejde. Buď v klidu… :)
jůů, to jsi mě teda potěšila. To víš, člověk v těhu řeší každou blbinu, dokonce jsem přemýšlela zda když sestra otervřela ovladatelnu tak nemohlo něco vyletět ven :mrgreen: Pak jsem si říkala, že by mě snad vykázali z té čekárny kdyby to vadilo.....

Neboj, já pracuju na rtg, tak to vím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
970
26.1.12 12:32
Anabellka píše:
Neboj, já pracuju na rtg, tak to vím.

aha, takže přímo od zdroje :lol: snad mají ty zdi všude :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4780
26.1.12 12:55

Určitě mají, jinak by tam nemohli mít rtg. To je daný zákonem.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
970
26.1.12 13:35
Anabellka píše:
Určitě mají, jinak by tam nemohli mít rtg. To je daný zákonem.....

tak to jsem v klidu, díky moc :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
334
31.5.12 12:36

Já jsem byla včera s dcerou a manželem na rentgenu v Brně v Bílém domě. Je to tam jinak než minule a tak jsem byla taková zmatená, na rentgen šla dcera, přidržoval ji manžel, já byla za prvními zavřenými dveřmi,ani jsem těhotenství nehlásila. Nějak mi nedošlo, že bych asi měla jít radši až na chodbu. Byla jsem zkrátka v místnosti vedle rentgenu, ale ne až v čekárně. Jsem 20. týden těhu, myslíte že je to OK?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
514
31.5.12 13:26
@mistakemm píše:
Já jsem byla včera s dcerou a manželem na rentgenu v Brně v Bílém domě. Je to tam jinak než minule a tak jsem byla taková zmatená, na rentgen šla dcera, přidržoval ji manžel, já byla za prvními zavřenými dveřmi,ani jsem těhotenství nehlásila. Nějak mi nedošlo, že bych asi měla jít radši až na chodbu. Byla jsem zkrátka v místnosti vedle rentgenu, ale ne až v čekárně. Jsem 20. týden těhu, myslíte že je to OK?

Myslim,ze to bude dobre.Ona ta mistnost s rentgenem je nejak odizolovana.Ted si teda nemuzu vzpomenout presne cim,ale to neni podstatne.Ty lidi,co tam pracuji musi byt take chraneni.Jinak by za den dostali hodne toho zareni.Bud v klidu.I za tim sklem by to melo byt bezpecne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí