Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Já jsem byla na rentgenu krku ve 12tt, když jsem nevěděla, že jsem těhotná. Doktor mě strašně seřval, ale na genetice mi dr řekla, že pokud nebyla ozářená přímo pánev, tak velké riziko není. Máme krásnou zdravou a chytrou šestiletou holčičku. Tak držíme palečky, ať je vše v pořádku
![]()
Taky jsem byla v 16tt na rtg kotníku. Mám z toho taky hlavu jak pátrací balon
, teď jen doufám, že to bude všechno v pořádku
Ahojky holky,
taky se přidávám se svou obavou, byla jsem před 3 týdny na rentgenu hlavy( no přesněji mi dělali rentgen obličeje - kvůli zánětu dutin) pár dní před tím než jsem šla na rentgen mi skončila menstruace, takže jsem něpředpokládala, že bych mohla být těhotná, a proto neměla ani tu vestu, no jenže teď mám spoždění a celkově se cítím divně, i když těhot. test v ponděli vyšel negativně a další zkusím zítra. Až tak moc jim nevěřím -vyšly mi negativní i u syna. Tak mám teď příšerný strach. ![]()
Zdravím všechny, když jsem byla poprvé těhotná, tak jsem prodělala rtg pánve kvůli kyčlím, a byla jsem cca v 5 týdnu těhotenství. Takže rtg bez pláště a pánve. Mám zdravého, chytrého klučinu, dnes již 9 let..:)
Ahoj, holky je možné být nějak ozářena přes zeď? Můj zubař dělá RTG velký (celé čelisti) pro celý kraj, tak tam je docela šumec a já v tu dobu co tam půjdu nevim zda nebudu těhu. Mám strach, abych nedostala zbytečně nějakou dávku. RTG je tak vzdušnou čarou 2,5metru odemně a mezitím je ta zeď. Všude čtu, že by měly mít stěny nějakou clonu, ale nikde to nepíši na pevno a někde uvádí, že je důležitý nějaký rozestup. V čekárně budu od RTG vzdušnou čarou 4metry dle odhadu.
Ja myslim, ze te nijak nezasahne - paprsky jdou snad jen jednim smerem a jeho intenzita u zubare nebude tak velka, aby dosla az k tobe
pokud by tomu tak bylo - tak chudak doktor by uz byl sileny z toho vetsnyho ozarovani
@Measmille no chudak doktor by uz po tme asi svetelkoval
Ne, vazne, tohohle bych se fakt nebala, verim tomu, ze i v zajmu vlastniho zdravi dodrzuje tvuj zubar nutne predpisy.