Rtuť v teploměru

69
24.8.16 21:32

Rtuť v teploměru

Dobrý den, nemáte někdo zkušenost z rozbitým rtuťovým teploměrem? Včera se mi rozbil, nenašla jsem žádné kuličky…vyhodila za hodinu otevřela okno páč jsem nevěděla, že jsou z toho nějaké výpary… bojim se, že jsem se nadýchala těch výparů, ikdyž byl rozbitý ne ze strany z které to stoupá, ale z tý druhý, už jsem jen koukla, že ta diagonála byla křivo, ale asi celá…tím pádem, že jsem těhotná se bojím… :,( :,( :,( Slyšela jsem, že je to hodně nebezpečné… já větrala ještě dnes celý den a budu i celou noc… děkuji hezký den :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1142
24.8.16 21:40

Pokud jsi ho koupila behem poslednich cca 6 let rtut uz v nem neni, nesmi se prodavat. Pokud byl starsi, skutecne to muze byt nebezpecne, mrkni na google, urcite najdes rady, jak to uklidit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69
24.8.16 21:43

@Moucharda no našla, ale takové jako že je to nebezpečné :,( byl hooodně starý ikdyž rtut v něm šla blbě vidět… spiš se bojim, že jsem ji na zemi přehledla a jen smetla.. ikdyž každý píše že to jde vidět dobře…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43030
24.8.16 21:43
@Helousek22 píše:
Dobrý den, nemáte někdo zkušenost z rozbitým rtuťovým teploměrem? Včera se mi rozbil, nenašla jsem žádné kuličky…vyhodila za hodinu otevřela okno páč jsem nevěděla, že jsou z toho nějaké výpary… bojim se, že jsem se nadýchala těch výparů, ikdyž byl rozbitý ne ze strany z které to stoupá, ale z tý druhý, už jsem jen koukla, že ta diagonála byla křivo, ale asi celá…tím pádem, že jsem těhotná se bojím… :,( :,( :,( Slyšela jsem, že je to hodně nebezpečné… já větrala ještě dnes celý den a budu i celou noc… děkuji hezký den :think:

ta rtut zustala uvnitr? Pokud tedy je to vubec rtut, je to stribrne? Bude to OK.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69
24.8.16 21:44

@Pudloslava jo určo je to rtut je hodně starý a kuličky nikde nebyli byl praskly jen jakoby vrch…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43030
24.8.16 21:49
@Helousek22 píše:
@Pudloslava jo určo je to rtut je hodně starý a kuličky nikde nebyli byl praskly jen jakoby vrch…

a v tom rozsirenem konci (spicce) rtut zustala?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69
24.8.16 21:50

@Pudloslava právě, že mě praskla ta širší strana ne ta od které to stoupá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13750
24.8.16 21:55

No a ta rtut vevnitr zustala? Mohla tam zustat, v tom pripade bych teplomer zavrela do nejake krabicky a zitra odnesla do lekarny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43030
24.8.16 21:57
@Helousek22 píše:
@Pudloslava právě, že mě praskla ta širší strana ne ta od které to stoupá

teplomer tvori dve trubicky. Rtut je v te vnitrni. Pokud praskla jen ta vnejsi, je to v pohode. Ta vnitrni je nejsirsi v tom miste, kde je ta vnejsi nejslabsi - v te spicce je rozsireni, zasobnicek na rtut, z te to stoupa. Zustala ta rtut v te spicce? To by melo byt videt. Je spicka stribrna, nebo pruhledna?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69
24.8.16 22:02

@Pudloslava no já to neprohlížela rovnou vyhodila, praskl ten vnější obal ta širší strana jinak ta slabá ten zasobnicek byla myslím celá… A ten konec byl stříbrný ale to je normálně ikdyz to naměří

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69
24.8.16 22:09

@Pudloslava hele a pití co bylo na chodbě za rohem tomu nic není ne když se to nestalo u toho ale tak 3 metry od a za rohem :D já už mám strach i to pití pit aby nebylo od těch výparů ikdyz vetram malim oknem… ale i tak ho piju žízeň :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43030
24.8.16 22:10
@Helousek22 píše:
@Pudloslava no já to neprohlížela rovnou vyhodila, praskl ten vnější obal ta širší strana jinak ta slabá ten zasobnicek byla myslím celá… A ten konec byl stříbrný ale to je normálně ikdyz to naměří

to bude v pohode, nejspis se neodparilu vubec nic a i kdyby byla narusen ten slaby konec vnitrni trubicky, odparilo by se jen zcela nepatrne mnozstvi - odparovani zavisi a velikosti povrchu a ten by byl dany jen prumerem te trubicky. Rtut by sama od sebe nevytekla, drzi ji povrchove napeti, musela bys ji vyklepat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69
24.8.16 22:12

@Pudloslava ja si říkala že ty kuličky bych viděla… Uvidíme když mi bude zle půjdu k doktorovi.. teď jdu spát ráno vztavam

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43030
24.8.16 22:13
@Helousek22 píše:
@Pudloslava hele a pití co bylo na chodbě za rohem tomu nic není ne když se to nestalo u toho ale tak 3 metry od a za rohem :D já už mám strach i to pití pit aby nebylo od těch výparů ikdyz vetram malim oknem… ale i tak ho piju žízeň :D :D

piti urcite nic neni, ale jestli te to ma nervit, tak ho vylej, jestli to teda neni neco ultravzacneho :-) Kamoska si takhle jednou v tehotenstvi nasbirtala houby (dobre se vyzna), ocistila je a pak je vyhodila - proste kdyz mas z neceho mit nervy, tak to nedelej, nestoji to za to. Ale urcite tomu nic neni ani tobe ani miminu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43030
24.8.16 22:14
@Helousek22 píše:
@Pudloslava ja si říkala že ty kuličky bych viděla… Uvidíme když mi bude zle půjdu k doktorovi.. teď jdu spát ráno vztavam

nebude ti zle :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová