Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky včera večer sem dělala velkej uklid skříní a šuplíků , nu a našla sem rozbitej rtutovej teploměr, vubec nevim jak dlouho tam takhle byl, rtut sem nikde nenašla, když sem koukala na celej ten teploměr zdá se mi že je rozbitá jen ta trubička kde je ta rtut , problem je ten že ani tam nikde tu rtut nevidim a, nu a já ted nevim co mam delat. doma Malýho chlapečka bojim se aby z toho enco neměl, vim jak je rtut nebezpečná
ale ta rtut tu fakt nikde neni, tak co ted?? poradíte??? a co s tim teploměrem kam ho dát, vim , že do odpadu ne,ale kam to taky nevim
sem z toho dost vystrašená
nevím kam do kategorie tak sand takhle na vadí…
Teploměr odnést do lékárny, oni ho zlikvidujou… Malej takhle před cca měsícem rozbil rtuťovej teploměr, tak jsem tu rtuť posbírala, naházela do zkumavky, zbytek teploměru s tou zkumavkou jsem zavázala do dvou pytlíků a odnesli jsme to do lékárny… ![]()
kate02 píše:ok dam ho do lékárny, ale já rtut nenašla
Teploměr odnést do lékárny, oni ho zlikvidujou… Malej takhle před cca měsícem rozbil rtuťovej teploměr, tak jsem tu rtuť posbírala, naházela do zkumavky, zbytek teploměru s tou zkumavkou jsem zavázala do dvou pytlíků a odnesli jsme to do lékárny…
jajinka veverka píše:kate02 píše:ok dam ho do lékárny, ale já rtut nenašla
Teploměr odnést do lékárny, oni ho zlikvidujou… Malej takhle před cca měsícem rozbil rtuťovej teploměr, tak jsem tu rtuť posbírala, naházela do zkumavky, zbytek teploměru s tou zkumavkou jsem zavázala do dvou pytlíků a odnesli jsme to do lékárny…
a ten teploměr je rozbitej úplně nebo jen ta trubička uvnitř? není možný, že se ta rtuť už odpařila? (když nevíš, jak je tam dlouho? ale fakt nevim…)
Myslím, že jestli je rozbitej už dlouho, tak se to už asi odpařilo, takže s tím stejně nic neuděláš. Jinak bych jěště pro jistotu všude pečlivě vyluxovala…
Může se rtuť odpařit tak, že nikde nic nezůstane
? To byl šuplík nejníž u země? Jakou máte pod tím šuplíkem podlahu?
pikesova.lucie píše:
Myslím, že jestli je rozbitej už dlouho, tak se to už asi odpařilo, takže s tím stejně nic neuděláš. Jinak bych jěště pro jistotu všude pečlivě vyluxovala…
Luxovat neeeee, rtuť se luxovat nemá, vždyť se ti to pak bude odpařovat i z toho vysavače, když jí vyluxuješ
Všude píšou, že rtuť v žádným případě neluxovat…
Rtut se odpari, takze uz si nepomuzes. V kazdym pripade se to nesmi luxovat, protoze se to jeste roznese do vzduchu…
Tak to se omlouvám za to luxování… Nevěděla jsem, že se nesmí luxovat. ![]()
kate02 píše:jajinka veverka píše:a ten teploměr je rozbitej úplně nebo jen ta trubička uvnitř? není možný, že se ta rtuť už odpařila? (když nevíš, jak je tam dlouho? ale fakt nevim…)kate02 píše:ok dam ho do lékárny, ale já rtut nenašla
nu právě jen ta trubička ale tam ji taky nevidim
![]()
pikesova.lucie píše:
to sem hned udělala a vytřala ten šuplík
meduzza píše:
Může se rtuť odpařit tak, že nikde nic nezůstane? To byl šuplík nejníž u země? Jakou máte pod tím šuplíkem podlahu?
byl hned ten horewjši a na zemi je koberec
asha píše:
Rtut se odpari, takze uz si nepomuzes. V kazdym pripade se to nesmi luxovat, protoze se to jeste roznese do vzduchu…
aha
tak teda ted nevim co ted
jajinka veverka píše:asha píše:aha
Rtut se odpari, takze uz si nepomuzes. V kazdym pripade se to nesmi luxovat, protoze se to jeste roznese do vzduchu…![]()
![]()
tak teda ted nevim co ted
Ted uz nic…hodne bych vetrala. Jestli jsi pripadne neco vyluxovala, tak se to jako aerosol dostalo do vzduchu. A co s pytlikem to nevim, zeptej se v lekarne…
Ahoj vsichni, tak me se to dnes podarilo take v obyvaku. Kulicky jsem z dlazby posbirala a pak poradne vytrela a vetram. Prolezla jsem cely obyvak s baterkou a nikde uz nic nevidim. Jsme s malym oba nemocni tak nikam nemuzeme. Je to hodne nebezpecne? Ruzne diskuze jsem cetla, ale rada si poctu nove nazory a zkusenosti na uklidnenou. Diky a hezky den