Rozbitý rtuťový teploměr

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
7142
16.6.11 11:24

rtutový teploměr

Ahoj holky včera večer sem dělala velkej uklid skříní a šuplíků , nu a našla sem rozbitej rtutovej teploměr, vubec nevim jak dlouho tam takhle byl, rtut sem nikde nenašla, když sem koukala na celej ten teploměr zdá se mi že je rozbitá jen ta trubička kde je ta rtut , problem je ten že ani tam nikde tu rtut nevidim a, nu a já ted nevim co mam delat. doma Malýho chlapečka bojim se aby z toho enco neměl, vim jak je rtut nebezpečná :cert: ale ta rtut tu fakt nikde neni, tak co ted?? poradíte??? a co s tim teploměrem kam ho dát, vim , že do odpadu ne,ale kam to taky nevim :-? sem z toho dost vystrašená :nevim: :nevim: nevím kam do kategorie tak sand takhle na vadí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
26093
16.6.11 11:28

Teploměr odnést do lékárny, oni ho zlikvidujou… Malej takhle před cca měsícem rozbil rtuťovej teploměr, tak jsem tu rtuť posbírala, naházela do zkumavky, zbytek teploměru s tou zkumavkou jsem zavázala do dvou pytlíků a odnesli jsme to do lékárny… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7142
16.6.11 11:34
kate02 píše:
Teploměr odnést do lékárny, oni ho zlikvidujou… Malej takhle před cca měsícem rozbil rtuťovej teploměr, tak jsem tu rtuť posbírala, naházela do zkumavky, zbytek teploměru s tou zkumavkou jsem zavázala do dvou pytlíků a odnesli jsme to do lékárny… :nevim:
ok dam ho do lékárny, ale já rtut nenašla :-(
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
16.6.11 11:54
jajinka veverka píše:
kate02 píše:
Teploměr odnést do lékárny, oni ho zlikvidujou… Malej takhle před cca měsícem rozbil rtuťovej teploměr, tak jsem tu rtuť posbírala, naházela do zkumavky, zbytek teploměru s tou zkumavkou jsem zavázala do dvou pytlíků a odnesli jsme to do lékárny… :nevim:

a ten teploměr je rozbitej úplně nebo jen ta trubička uvnitř? není možný, že se ta rtuť už odpařila? (když nevíš, jak je tam dlouho? ale fakt nevim…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4246
16.6.11 12:09

Myslím, že jestli je rozbitej už dlouho, tak se to už asi odpařilo, takže s tím stejně nic neuděláš. Jinak bych jěště pro jistotu všude pečlivě vyluxovala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10141
16.6.11 12:09

Může se rtuť odpařit tak, že nikde nic nezůstane :think: ? To byl šuplík nejníž u země? Jakou máte pod tím šuplíkem podlahu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
16.6.11 12:13
pikesova.lucie píše:
Myslím, že jestli je rozbitej už dlouho, tak se to už asi odpařilo, takže s tím stejně nic neuděláš. Jinak bych jěště pro jistotu všude pečlivě vyluxovala…

Luxovat neeeee, rtuť se luxovat nemá, vždyť se ti to pak bude odpařovat i z toho vysavače, když jí vyluxuješ 8-o Všude píšou, že rtuť v žádným případě neluxovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
16.6.11 12:16

Rtut se odpari, takze uz si nepomuzes. V kazdym pripade se to nesmi luxovat, protoze se to jeste roznese do vzduchu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4246
16.6.11 12:45

Tak to se omlouvám za to luxování… Nevěděla jsem, že se nesmí luxovat. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7142
16.6.11 12:53
kate02 píše:
jajinka veverka píše:
kate02 píše:
a ten teploměr je rozbitej úplně nebo jen ta trubička uvnitř? není možný, že se ta rtuť už odpařila? (když nevíš, jak je tam dlouho? ale fakt nevim…)

nu právě jen ta trubička ale tam ji taky nevidim :nevim: :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7142
16.6.11 12:54
pikesova.lucie píše:

to sem hned udělala a vytřala ten šuplík

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7142
16.6.11 12:55
meduzza píše:
Může se rtuť odpařit tak, že nikde nic nezůstane :think: ? To byl šuplík nejníž u země? Jakou máte pod tím šuplíkem podlahu?

byl hned ten horewjši a na zemi je koberec

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7142
16.6.11 12:56
asha píše:
Rtut se odpari, takze uz si nepomuzes. V kazdym pripade se to nesmi luxovat, protoze se to jeste roznese do vzduchu…

aha :pocitac: :pocitac: :pocitac: tak teda ted nevim co ted

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
16.6.11 13:07
jajinka veverka píše:
asha píše:
aha :pocitac: :pocitac: :pocitac: tak teda ted nevim co ted

Ted uz nic…hodne bych vetrala. Jestli jsi pripadne neco vyluxovala, tak se to jako aerosol dostalo do vzduchu. A co s pytlikem to nevim, zeptej se v lekarne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
389
6.3.18 16:09

Ahoj vsichni, tak me se to dnes podarilo take v obyvaku. Kulicky jsem z dlazby posbirala a pak poradne vytrela a vetram. Prolezla jsem cely obyvak s baterkou a nikde uz nic nevidim. Jsme s malym oba nemocni tak nikam nemuzeme. Je to hodne nebezpecne? Ruzne diskuze jsem cetla, ale rada si poctu nove nazory a zkusenosti na uklidnenou. Diky a hezky den

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová