Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj všem, máme problém s plotem. ![]()
Postavili jsme dům v mediteránním stylu (středozemním), ani jsme to neplánovali, prostě během stavby to tak nějak samo…
… A teď už asi tři měsíce řešíme, jaký plot vymyslet. ![]()
Napadla mě suchá zídka (ale ne uplně suchá, použili bychom beton).
Nemáte s tímto někdo zkušnosti? Nemá tu někdo místo klasického pletiva/dřeva/kovu normálně jen suchou zídku?
Plánujeme cca metr vysokou, jen před dům (zahradu nám kryje pak z boku živý plot).
Moc děkuju za případné příspěvky!!! ![]()
Tak proč ne, když se to hodí k domu… Myslím, že by to mohlo být moc hezké, třeba do mezer nějaké skalničky, nechat něčím oplazit…
Akorát jsem teda myslela, že se suché zídky dělají proti svahu…? Ale proto byste dali asi ten beton, že? ![]()
Toto třeba vypadá hezky, i když vy byste ji měli vyšší…
Jinak teda jsem spíš myslela, že mediteránní (fuj, to je slovo) styl je něco takového…? Takové ty tepané půůtky a tak… Ale cena je teda asi pak trochu jinde
![]()
http://www.universalironworks.com/img/e.jpg
http://potterartmetal.com/…alk-gate.jpg
Angua
to jo, cena je tam o fousínek jinde, než jsou naše možnosti.
Ale na oko pěkné.
My bysme zvolili hladší strukturu zídky (taková ta naoko kamenná se spíš hodí k venkovským zahradám…), ten metr by byla max. výška… Máme nízkej baráček, ani si tam neumím představit nějakej vyčáhlej plot…
Musím ještě pouvažovat, co jinýho zvolit, ale suchá zídka by asi byla nej (kov teda ještě víc, ale máme rohovou parcelu, čili plotíme dost velkej kus). Dřevo by u nás vypadalo jako pěst na oko… ![]()
Manžel se jenom živýho bojí.
Ačkoliv by živej plot odradil víc než jen pitomá zídka. ![]()
Nevím, vypadá to, že budeme dál přemýšlet.
A dřív nám spadne barák, než to vymyslíme.
Ideál by byla zeď a kování před domem, no jo ale na to našetříme tak za 40 let. ![]()
To si aky myslím, živý nepřeskočíš
MM nechce pro změnu vůbec žádný ![]()
A co třeba vypěstovat něco takového? Je to živý plot z habrů, skorosoused ho má jenom osekávaný srpem tikrát ročně. Zakrývá tím plot z pletiva. A hustý je opravdu dost. Tímhle nikdo neproleze.
Metrovou zidku preleze velice snadno kde kdo, ale ten zivy plot z habru (fotka od Jury) to neprolezes i kdyby tam nebylo pletivo (jedine se prosekat).
Otazka je jestli ten plot ma plnit pouze estetickou funkci nebo spis ochrannou…