Jak říct NE!?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
15.6.11 17:27

Jak říct NE!?

Nějak jsem tu situaci doposud neřešila, ale nějak to začíná překračovat únosnou mez, a hlavně jakýsi takt a slušnost..bude to asi delší psaní, ale musí to ze mě ven, děkuji za pochopení a případnou radu.

Jde o sousedy vedle nás, mají 4 l. chlapce, který k nám z počátku chodil jen občas na návštěvy, vše se zdálo být v pohodě,byla jsem ráda, že si vyhrají společně, mám 2 děti, syna 5 l. a 2,5 l. holčičku.
Jenže..se to tak nějak stalo automaticky zvykem ze strany sousedů, když přijedou z práce, hned ho posílají k nám, a to nejen na hodinku, či dvě, ale třeba i na půl dne, o víkendech i déle :roll: , takže u nás i jí, dokonce chce už i spát 8-o .
Kámen úrazu je v tom, že není příiš vychovaný a pozoruji, že nemá moc dobrý vliv na mé děti, učí je samé „hajzlovinky“. I starší syn, už mi říkal: „Mami, ale ten XX je nějaky nevychovaný a zlobivý, že?“

Další věc, oni mají 2 psi, takže automaticky s klukem jsou na naší zahradě i jejich psi, teď když je venku pěkně grilujeme každý večer, nehnou se od nás už ani na krok, a domů nechtějí, ví, že u nás dostanou něco mlsnout, ale už mám podezření, že je schválně posílají, ať jim dáváme najíst :nevim: . Psi pořád lezou i do baráku, takže fakt teď nedělám nic jiného, než, že uklízím po psech, protože je pak cítím všude v domě, tak vytírám jak vzteklá :zed:
Naše rodina se tak rozrostla o 3 další nechtěné členy a já už fakt nemám sílu, ani chuť je všechny obletovat, podstrojovat a dohlížet na ně. Naše rodinný idylka vzala za své, i manžela to rozčiluje, ale taky…nechceme si rozhádat sousedy, ale zároveň to prostě už řešit musíme. Oba dva jsme takoví, že takové „nemilé“ věci neradi řešíme, a to bude asi ta chyba.

Jak to mám řešit :?: Sousedi mají samozřejmě pohodičku, leží si na zahradě v lehátkách, sem tam křiknou přes plot: „Všechno v pohodě ?“ Sousedčin nevinný úsměv a slova: "Nevadí Vám tam, že :?: ", už mě taky pěkně s..e. Co byste dělaly Vy :?:
Nevím, možná jsem už nějak vysazená, ale fakt už to překročilo únosnou mez a čekám, že nám je s úsměvem přibalí příští týden k moři :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
sophinka
15.6.11 17:30

jé to znám :mrgreen: ale bohužel také neumím říkat ne. když už jsem fakt nas…á tak zavolám děti domů (ty naše) a ostatní mají smůluale nedávno nám vlezla holčina v 8 večer až do bytu ,ne do pokojíku k dětem,ale do obyváku 8-o myslela jsem ,že upadnu na zem

• Citovat
  • Upravit
2673
15.6.11 17:36

Tak já bych snimi zkusila o tom promluvit,protože na jednu stranu je to veliká zodpovědnost pro tebe,když se klukoj něco stane,budeš první na koho vlítnou,že si je nehlídala.Bohužel i takové případy znám.Řekla bych jim to v dobrotě.Přece nemůžou oni doma ležet a jiný se jim starat o dítě a ještě ho živit svým způsobem 8-o Ale asi to nejsou moc dobrý rodiče,když jim je jedno co,kde atd.jejich dítě dělá.A co se týče těch psů tak ty bych hnala,od tý doby co sousedův pes pokousal na vesnici malé dítě,říkám že psi k dětem nepatří.Nebo ať to řekne manžel tomu chlapovi,chlapi si v tomhle možná víc porozumí.Ale chápu že to je hrozný,a ještě k tomu když je nevychovanej a nic užitečnýho tvý děti nenaučí :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
15.6.11 17:41

když by k nám došli psi, normálně bych řekla, že ne, psi k nám nepůjdou, že jestli si chce kluk hrát, tak klidně, ale psy ať odvede domů. JInak zkus příště třeba říct, že dneska se ti to nehodí, že tě bolí hlava, jindy, že má kluk zákaz, protože třeba neposlouchal… normálně sousedům říkám, ne dneska nechďte nehodí se mi to…Co zkusit třeba říct, jé ty si chceš hrát? Tak vem našeho (Lojzíka nebo jak se jmenuje) a běžte, až bude mít jít domů, tak ho zavolám…A neboj, od září půjde kluk do školy, ne? Tak snad bude mít víc povinností a kroužků, takže už nebude mít tolik času.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1366
15.6.11 17:45

Já moc neporadím, také neumím říkat ne. Vždy když je potřeba nějako zakročit, vysílám na souboj manžela :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
15.6.11 17:45

Jak se znám, takhle daleko by to nezašlo. A kdyby jo, vyhlásila bych doma malování celého domu nebo něco takového a pro dny příští návštěvy u sousedů včetně večeří pro dospělé zmožené prací :mrgreen: a se stejně nevinným úsměvem bych odeslala děti pro změnu k nim :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8254
15.6.11 17:49

Tak to je šílené 8-o -oni jsou holt lidi kterým podáš prst a utrhnout ti ruku :roll: ale za mě upřímnost,jak to cítím tak to řeknu-jen mám nepříjemný pocit,že až vypěníte a řeknete jim to,tak asi budete ty nejhorší,ale takhle by to tedy nešlo-asi je dobrý nápad,aby si promluvili chlapi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.6.11 17:52

Jejich klučina už chodí do MŠ. Ještě, že ne do stejné, jako náš :mrgreen:
V poslední době to u nás vypadá tak, že oba jedeme z práce s nechutí, netěšíme se domů, z víkendů máme hrůzu, tak co nejvíce plánujeme výlety, možnost být na chalupě..,ale o tom to přece není :roll: Máme nový domek s krásnou zahradou, vyžití pro děti super, pískoviště, klouzačka, houpačka…možná i proto nám ho „posílají“ :nevim:
Dnes je zase tu, když jsem ho viděla jak se začíná věšet na závěsy v obýváku, šly na mě mdloby :cert:

Manžel s ním zkusí pormluvit, tykají si, snad to pochopí a nedopadne to tak, že se nedej bože nějak rozhádáme. Možná to oni ani tak nevnímají, myslí si, že je to normální, běžné :nevim: , pak bych se jich to mohlo dotknout. Jsem blbec, že, přemýšlím nad tím, ať se jich to nedotkne :roll: :?:

• Citovat
  • Upravit
17715
15.6.11 18:02

8-o 8-o to je hrůza, ale jak tu někdo psal, poslala bych chlapa, taky bych neuměla říct ne, prostě ať taktně vysvětlí, že se to nehodí, psy bych řešila i sama…no a děti bych posílala na střídačku k nim, když by už nebylo jiné řešení :nevim: nemám ráda vlezprdelky :lol: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23919
15.6.11 18:04

A co to říct přesně tak, jak to popisuješ? Můžou chodit na návštěvy, ale ne tak často.. A nebo, že si chcete někdy odpočnout a co kdyby si někdy hráli děti u nich..?? Tedy pokud se nebojíte.. :think: Jinak už nevím.. ono stejně i když se to budeš snažit říct nebo naznačit všelijak - pochopí to stejně tak, že je tam nechcete tak často a o to jde.. Tak to prostě jen slušně říct, s úsměvem na tváři - klidně si to 3× nacvič před zrcadlem :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27006
15.6.11 18:09

já byhc držela pusu a až by mě to fakt točilo ozvala byhc se pěkně narovinu že už se ti nelíbí že se o jejich dítě staráš spíš ty a o psi nemluvě,že chcete mít taky klid užívta si jen spolu !Když by nebralia kluk chodil dál prostě bhc mu řekla že dneska si cchcete užívta jen vaše rodina spolu den tak at přijd ejindy :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4190
15.6.11 18:17

Hele a co na oplátku poslat svoje děti k nim…
jeden den si budete hrát u nás, bez psů, druhý den u nich…když nemáš náladu, tak dítko klidně pošli domů, že máte rodinný program ať se o něj maminka postará…buď to budou chtít pochopit a pochopí, nebo jim prostě vyhovuje,že mají odpolední školku bez starostí a zadarmo…
asi bych sousedy pozvala na kávu a promluvila si o tom s nimi v klidu, že občas není problém, ale každý den, že to prostě nejde…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27006
15.6.11 18:21

ono pokud je to fakt lump tka se jim nedivím já byhc staršího tay někdy klidně ráda udala na celé odpoledne :lol: a jim vyhovuje že mají klid a nemusí se starat chce to si promluvit že bud jendou onu vás po druhé tvoje děti u nich ale psi tea neee že nehodláš po nich uklízet.Mně to asi brzo čkeá jelikož se budme stěhovat a naproti kamarádka se stejně starou holčičkou si už plánuje jako děsím se těch svých dovu rarachů mám nad hlavu ale nějak se vytřídáme no hlavně se bojím nést zodpovědnost na cizí dítko a i svoje se bojím…jako jen tak sousedům bych ani staršího nesvěřila abyhc se válela :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.6.11 18:22
yweta píše:
Hele a co na oplátku poslat svoje děti k nim…
jeden den si budete hrát u nás, bez psů, druhý den u nich…když nemáš náladu, tak dítko klidně pošli domů, že máte rodinný program ať se o něj maminka postará…buď to budou chtít pochopit a pochopí, nebo jim prostě vyhovuje,že mají odpolední školku bez starostí a zadarmo…
asi bych sousedy pozvala na kávu a promluvila si o tom s nimi v klidu, že občas není problém, ale každý den, že to prostě nejde…

Upřímně, děti se k nim nějak nehrnou, a pokud to ona nenabídne, tak nemám povahu se vnucovat, ale jestli to tak bude pokračovat dále, tak to asi udělám, možná ho už pak u nás neuvídím, a bude vyřešeno nikdy :dance: :mrgreen: :dance:

• Citovat
  • Upravit
2673
15.6.11 18:28

A co kdyby děti řekli prostě nechcem si stebou hrát,běž domu nebo tak?Místo užívání domečku a relaxu takový nervy.No s mojí povahou by byl rychle klid :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová