Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Anonymní píše:
Nisso, koukám, že to máš taky silné kafeVčera jsme se s manželem rozhodli, že s platností od dnešního dne nastolíme nový režim co se týče sousedů, jejich synátora a pejsků.
Mám takovou představu.
Z práce přijedu s dětma kolem 16 h., děti si půjdou hrát na zahradu, je vedro tak i koupat do bazénku. Soused dorazí s malým obdobně, jakmile uslyším otevírání branky, vrhnu se tam a slušnou formou sdělím, že se nám to dnes nehodí, nebudu zdůvodňovat proč, ani se omlouvat..
Protože však do 20 h. pořád zbývá dost času..a sousedka jezdí domů kolem 17-18 h., můj manžel také tak, budu stále ve střehua nic neponechám náhodě, co kdyby tam nějak přece jen Lojzík proklouznul
. Protože předpokládám, že sousedka zkusí svou taktiku Alá nevinný úsměv..obrním se i před tímto a zopakuji, co jsem již řekla předtím sousedovi, to už bude manža doma, takže když tak se ke mě přidá
Co se týče psisek, jakmile je uvidím, že se podhrabávají dírou pod plotem /má to ale soused dobře vymyšlené/, v tomto budu již drsnější, pěkně nahlas zvolám: Fuj zase samé hovna všude, to už není možné…nebo něco na ten způsob.
No mám to pěkně naplánované, teď už jen dokonat, že![]()
Každopádně jsme odhodlaní vytrvat a aplikovat co nejčastěji, ať jim to dojde
Drzim vsechny palce
![]()
Jak to tady ctu,tak cucim jako puk.My to meli taky,ale ne v takove mire…
![]()
taky držím palce ať to klapne! a večer určitě napiš jak to dopadlo!!!! a jestli u vás nakonec byl nebo ne! ![]()
Dám vědět k večeru ![]()
Jedno je jisté, že to bude zajímavé, a docela se na to těším, až uvidím reakci v jejich obličeji, doufám tedy, že nepřijde z jejich strany nějaký ostrý komentář..a nevykopeme válečnou sekeru, to bych fakt nechtěla nějaké dusno, pomluvy apod.
Anonymní píše:
Dám vědět k večeru
Jedno je jisté, že to bude zajímavé, a docela se na to těším, až uvidím reakci v jejich obličeji, doufám tedy, že nepřijde z jejich strany nějaký ostrý komentář..a nevykopeme válečnou sekeru, to bych fakt nechtěla nějaké dusno, pomluvy apod.
Hlavně se nenechej zviklat. Bože, drzost některých lidí je strašná. Fakt to nechápu
Nezvládla, nic se nekonalo, nebyli doma, a když dorazili k večeru nešli ven, to se snad ještě nestalo ![]()
Jsem z toho měla normálně šok
, ale ten boží klídek, hurááá ![]()
nooo bylo by to jedině dobře!!! nemám takový „druh“ lidí ráda, pro které je vše automatické, jsou bezohlední, nevnímaví, a tupí! protože i snad i blb musí vidět, že tohle je opravdu obtěžující a bezohledné! a trošku se nad sebou zamyslet ne?? ![]()
Dobré ráno holky,
inspiroval mě jeden článek s titulkem „když chceš změnu, začni u sebe“.
Proto jsem se rozhodla, se trošku změnit aby se mi lépe žilo. Neustále ze sebe dělám pitomce a slovo ne, je mi dost cizí
Jde hlavně o „kamarádky“. Pořád se snažím někomu pomáhat, i když to „kamarádky“ neocení. Snažím se být s každým za dobře, každému vyhovět, pomoct. Jenomže tyhle moje kamarádky toho začaly dost zneužívat. Takže jsem poslední měsíce fungovala jako chůva a banka v jednom.
Našla jsem si opravdovou kamarádku a díky ní jsem zjistila co kamarádství opravdu je a, že tyhle „kamarádky“, které se ozvou jen když něco potřebujou jsou obyčejný vy**aný mrchy.
Jenomže stále jim nedokážu řící ne. Chtěla bych se od těhlech lidí odtrhnout, přetrhat kontakty a nefungovat pořád jako charita, když toho sama moc nemám
Nechci jim narovinu říct co si o nich myslím ale zároveň chci, aby pochopily, že nejsem ta, která ze sebe bude pořád dělat vola. Jak se tohohle „syndromu“ zbavit? ![]()
Nezlob se, ale nemuzu hlidat tvy deti, uz neco mam.. Reknes to 3× a daj ti pokoj..
@Anonymní píše:
Dobré ráno holky,
Proto jsem se rozhodla, se trošku změnit aby se mi lépe žilo. Neustále ze sebe dělám pitomce a slovo ne, je mi dost cizíJde hlavně o „kamarádky“. Pořád se snažím někomu pomáhat, i když to „kamarádky“ neocení. Snažím se být s každým za dobře, každému vyhovět, pomoct. Jenomže tyhle moje kamarádky toho začaly dost zneužívat. Takže jsem poslední měsíce fungovala jako chůva a banka v jednom.
Našla jsem si opravdovou kamarádku a díky ní jsem zjistila co kamarádství opravdu je a, že tyhle „kamarádky“, které se ozvou jen když něco potřebujou jsou obyčejný vy**aný mrchy.
Jenomže stále jim nedokážu řící ne. Chtěla bych se od těhlech lidí odtrhnout, přetrhat kontakty a nefungovat pořád jako charita, když toho sama moc nemámNechci jim narovinu říct co si o nich myslím ale zároveň chci, aby pochopily, že nejsem ta, která ze sebe bude pořád dělat vola. Jak se tohohle „syndromu“ zbavit?
je to o sebevedomi, pokud ho dostatecne nemas, nedokazes rict ne, uz proto, ze co si o tobe pak reknou, reknou to i jinym, uz nebudu ta dobra..jenze tohle je cesta do pekel, lidi te budou jen zneuzivat..a je to taky cesta k vyhoreni. Delala jsem totez…onemocnela pak celkove, takze uz ne rikat umim, naucilo me to moje telo.
@Anonymní píše:
Dobré ráno holky,
Proto jsem se rozhodla, se trošku změnit aby se mi lépe žilo. Neustále ze sebe dělám pitomce a slovo ne, je mi dost cizíJde hlavně o „kamarádky“. Pořád se snažím někomu pomáhat, i když to „kamarádky“ neocení. Snažím se být s každým za dobře, každému vyhovět, pomoct. Jenomže tyhle moje kamarádky toho začaly dost zneužívat. Takže jsem poslední měsíce fungovala jako chůva a banka v jednom.
Jenomže stále jim nedokážu řící ne. Chtěla bych se od těhlech lidí odtrhnout, přetrhat kontakty a nefungovat pořád jako charita, když toho sama moc nemámNechci jim narovinu říct co si o nich myslím ale zároveň chci, aby pochopily, že nejsem ta, která ze sebe bude pořád dělat vola. Jak se tohohle „syndromu“ zbavit?
Pokud bude manžel souhlasit, svedla bych to na něj a řekla už nemůžu hlídat vaše děti a půjčovat vám peníze, manžel si to nepřeje a důrazně mi řekl, že to nehodlá už tolerovat. Za ním nepůjdou, to si netroufnou jako na tebe. Můj by to dovolil svést na něj když by mi to pomohlo…
@Anonymní píše:
Dobré ráno holky,
uplne normalne, byla jsem natom jak ty, myslela sem si, ze jsou to kamosky, a taky mne znaly, jen kdyz potrebovali pohlidat, nakoupit atd. Delala sem vola 15.let a pak uz mne vyuzivali kde dalo, tak jsem si rekla dost, jeste na mne svalili vinnu, ktera nebyla pravda a pohar trpelivosti za 15.let pretekl. Prestala sem se bavit, schazet a mam 3.roky klid!!Nikdo uz mne nezneuziva!!A uz bych se ani nenechala!!Tak hlavu vzhuru a zij v klidu!!