Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Proč neodpálkujete sousedy, že jen co děti uložíte, tak máte s partnerem svoji chvilku pro sebe a nechcete být rušeni, já bych rovnou řekla, že bude sex a nemám teď čas ![]()
Cizího psa v baráku bych nevydržela a vyhodila ho. To není o kamarádění, buď dítě bez psa nebo nikdo, třeba řeknou, že to radši nikdo ![]()
Nisso,
to, že ti jde holka do školy je tvoje záchrana, protože máš každodenní výmluvu- nezlob se, ale my teď návštěvy musíme omezovat, holka má hodně práce do školy a tak se jí musíme věnovat…to víš, ta první třída je hrozně náročná… No a mamky malých dětí na to nemůžou říct ani Ň, protože co ony vědí, když dítě ve škole zatím nemají, že… Takhle to můžeš opakovat prvních pár měsíců a ony se mezitím chodit odnaučí, nebo to pochopí…
Zakladatelko,
pokud by k nám Lojzík chodil sám, bez maminčina doprovodu, tak bych ho pakovala- nezlob se, dneska se nám to nehodí. Tečka, přeci se nemusíš dítěti omlouvat za to, že se ti nehodí jeho návštěva. Nebo ty máš zábrany i před tím dítětem? Pokud by ho maminka přivedla s tím, jestli nevadí, že by u nás chvíli pobyl, tak bych jí s úsměvem řekla, že nevadí a že zítra bych si potřebovala něco zařídit a tak že jí jistě nebude vadit, že bude ona pro změnu bude hlídat moje děti. A použila bych skutečně slovo hlídat, ne žádné „budou u vás“, protože o tom to je, to cizí dítě se musí hlídat, ne že tam prostě jenom je.Vzhledem k tomu, že ty máš 2 a ona jedno, tak jí to asi po čase nebude připadat jako výhodný obchod:)
me2dova píše:
Nisso,
to, že ti jde holka do školy je tvoje záchrana, protože máš každodenní výmluvu- nezlob se, ale my teď návštěvy musíme omezovat, holka má hodně práce do školy a tak se jí musíme věnovat…to víš, ta první třída je hrozně náročná… No a mamky malých dětí na to nemůžou říct ani Ň, protože co ony vědí, když dítě ve škole zatím nemají, že… Takhle to můžeš opakovat prvních pár měsíců a ony se mezitím chodit odnaučí, nebo to pochopí…
Na to se taky spoléhám, ale štve mě, že nejsem schopná to vyřešit i jinak a že se budu takhle vymlouvat, ale je pravda, že ony nebudou vědět, kolik práce s tím učením je…
Jinak já jezdím z práce ve 4 hodiny a kolikrát už byla třeba sousedka naáčkovaná.
A ten bazém, ten je v teplech hrizně přithuje, to víš koupání zadarmo a s takovým luxusem a bez práce a starostí?? ![]()
Já bych to asi řešila už před začátkem školy. Ty tvoje návštěvnice se nezdají příliš empatické, tak aby ti neřekly, že první třída nic není, budou u tebe nakýblované do šesti a ty pak budeš nahonem s Viktorkou dohánět úkoly.
Jak jako že už byla u vás sousedka nasáčkovaná když jsi přišla z práce? Asi žiju na jiný planetě… Předpokládám, že neskákala přes plot, takže jestli má klíč, zamykat, pokud nemáte plot- postavit. Nejlépe takový, přes který není vidět dovnitř a vypnout zvonek:)
Anonymní píše:Macík74 píše:
mám něco podobného! naštěstí sem jezdí jen na víkendy, ale plánují se sem stěhovat natrvalo! největší zlost mám protože mému synovi je dva a pět měsíců a jejich nevychované´mu klukovi bylo už šest! neumí si spolu hrát! vše mu bere… a je fakt zlý a nevychovaný!
bojím se vylézt na zahradu protože je tu v tu chvíli! ale pokud nezakročíš.. bude to stále! a to já zas nesnesu!
raději bych se se sousedy rozhádala než toto trpěla.. vydržím hodně… ale až ten kýbl přeteče.. bude zle! a vím, že mě pak už sousedka ani nepozdraví!!
jdi do toho!!! normálně řekni ne!! vše bych vysvětlila.. bohužel i takovíto bezohlední lidé mezi námi žijí a vůbec je nenapadne, že je něco špatně!!!! DO BOJE!!! NENECH SE!Tak to jsem ráda, že nejsem sama
Taky ještě 1 věc, ona je úřednice na FÚ, paní inženýrka, a i to hraje roli v tom, že „zatím“ nic neřešíme, nikdy člověk neví, koho si znepřátelí, zvláště z FÚ, když oba podnikáme![]()
hele to je přesné! o vikendu se bojíme vylézt na zahradu ! ale domů si ho nepustím! vyhodím ho normálně ven !! servítky si neberu prostě řeknu jo buďte .. ale na zahradě. jestli jde syn domů ty běž taky domů.. a je taky splachovací když mu vynadám tak odběhne a je tu do minuty zpátky, ale vůbec bych nekoukala co jsou rodiče… protože je to na palici! já jen toho kluka vidím klesá mi nálada pod bod mrazu!!! takže já bych to řekla, že se mi to nelíbí…
vydrž a řeš to
nebo to řekni kllukovi! jdi domů já tě tu nechci a hotovo! ty psí potvory bych vyhodila hned! zařvala bych na ně.. aby to sousedi slyšeli třeba je to trkne!
me2dova píše:
Jak jako že už byla u vás sousedka nasáčkovaná když jsi přišla z práce? Asi žiju na jiný planetě… Předpokládám, že neskákala přes plot, takže jestli má klíč, zamykat, pokud nemáte plot- postavit. Nejlépe takový, přes který není vidět dovnitř a vypnout zvonek:)
No manžel vyzvedl o půl 4 děti ze školky a ona šla zrovna kolem, když přijížděli a hned, že Vendulka viděla děti a že chce prý za nima a tak otevřela branku a zeptala se manži, jestli můžou na CHVILKU jít. Manža asi nic neodpověděl a šel domů, že se převleče a když sešel dolů viděl, že už je na zahradě a Vendy na trampolíně. Ploty máme a vysoké a dřevěné, ale to jim zřejmě nevadí. Zvonek na zahradě neslyšíme o to víc pro ně důvod jít až na terasu a pak zůstat. Branku můžeme zamykat, ale klíč musíme vyndat jinak si lze přes branku šáhnot a odemknout zevnitř. Horší je, že pak třeba našim a jiným musíme dát klíče, aby mohli jít k nám, když budeme venku a nedozvoní se. Horší když přijde někdo, kdo bude neznalý poměrů a bude jenom něco potřebovat nebo nějací známí, co pojedou kolem… Máme kolem domu cyklostezku, tak spousta kolegů a dávných kámošů zastaví a je to milé, když je i vidíme......
Nissa píše:me2dova píše:No manžel vyzvedl o půl 4 děti ze školky a ona šla zrovna kolem, když přijížděli a hned, že Vendulka viděla děti a že chce prý za nima a tak otevřela branku a zeptala se manži, jestli můžou na CHVILKU jít. Manža asi nic neodpověděl a šel domů, že se převleče a když sešel dolů viděl, že už je na zahradě a Vendy na trampolíně. Ploty máme a vysoké a dřevěné, ale to jim zřejmě nevadí. Zvonek na zahradě neslyšíme o to víc pro ně důvod jít až na terasu a pak zůstat. Branku můžeme zamykat, ale klíč musíme vyndat jinak si lze přes branku šáhnot a odemknout zevnitř. Horší je, že pak třeba našim a jiným musíme dát klíče, aby mohli jít k nám, když budeme venku a nedozvoní se. Horší když přijde někdo, kdo bude neznalý poměrů a bude jenom něco potřebovat nebo nějací známí, co pojedou kolem… Máme kolem domu cyklostezku, tak spousta kolegů a dávných kámošů zastaví a je to milé, když je i vidíme......
Ale zamykat se kvůli nim na svým pozemku je na palici
Normálně vyhodit,jinak se toho nezbavíte.Choděj si k vám jak do chlíva teda ![]()
Romik píše:
Já bych to asi řešila už před začátkem školy. Ty tvoje návštěvnice se nezdají příliš empatické, tak aby ti neřekly, že první třída nic není, budou u tebe nakýblované do šesti a ty pak budeš nahonem s Viktorkou dohánět úkoly.
Já taky, ale jak????
Už se děsím léta, ta jedna se mě ptala, kdy budu mít dovču, že by si ji naplánovala stejně a pak mi řekla a budeme podnikat výlety spolu s dětma. Jenže ona má jedno, já tři, což je dost velký rozdíl někam s nima sama jet. Její Adámek je nedotknutelnej a nej, já s ní někam nerada jezdím, mám pocit, že mi vychovává děti, asi jí přijdou oproti Adámkovi rozjívené a neposlušné a ukřičené. Mně přijdou v poho, prostě si potřebují vydobýt svoji pozici a snaží se v konkurenčním prostředí prosadit svoje...... ![]()
Takže je úplně jasné, že ona navrhne výlet, jak řeknu, že ne, že sama s dětma nejedu a ona se nasáčkuje k nám. A ted mi poradte, co jí říct, když ví, že jsem doma, mám dovču, hic jak v pr… a my máme takovej velkej bazén a Adámek se tolik musí naučit plavat bez rukávků...... ![]()
Prostě furt dokola a přece se nebudu zapírat a tvrdit, že nejsme doma.. a nejhorší je, že i když se nějak této zbavím, tak můžu čekat, že se k nám nasomruje někdo jiný… ale já nechci celé léto s dětma pendlovat pryč z baráku, chci být domy a jet, kdy sama uznám za vhodné a né kvůli sousedům…
Liduš88 píše:Nissa píše:Ale zamykat se kvůli nim na svým pozemku je na palicime2dova píše:No manžel vyzvedl o půl 4 děti ze školky a ona šla zrovna kolem, když přijížděli a hned, že Vendulka viděla děti a že chce prý za nima a tak otevřela branku a zeptala se manži, jestli můžou na CHVILKU jít. Manža asi nic neodpověděl a šel domů, že se převleče a když sešel dolů viděl, že už je na zahradě a Vendy na trampolíně. Ploty máme a vysoké a dřevěné, ale to jim zřejmě nevadí. Zvonek na zahradě neslyšíme o to víc pro ně důvod jít až na terasu a pak zůstat. Branku můžeme zamykat, ale klíč musíme vyndat jinak si lze přes branku šáhnot a odemknout zevnitř. Horší je, že pak třeba našim a jiným musíme dát klíče, aby mohli jít k nám, když budeme venku a nedozvoní se. Horší když přijde někdo, kdo bude neznalý poměrů a bude jenom něco potřebovat nebo nějací známí, co pojedou kolem… Máme kolem domu cyklostezku, tak spousta kolegů a dávných kámošů zastaví a je to milé, když je i vidíme......
Jak jako že už byla u vás sousedka nasáčkovaná když jsi přišla z práce? Asi žiju na jiný planetě… Předpokládám, že neskákala přes plot, takže jestli má klíč, zamykat, pokud nemáte plot- postavit. Nejlépe takový, přes který není vidět dovnitř a vypnout zvonek:)Normálně vyhodit,jinak se toho nezbavíte.Choděj si k vám jak do chlíva teda
Mně to taky přijde už dost ujetý, neznám nikoho, kdo by si na vesnici zamykal branku od zahrady..... ![]()
Teda já když si čtu jak to u vás chodí,tak jsem fakt naštvaná.A srovnala bych je tak,že by na to nezapoměli
Některý lidi nevědí kde jsou meze,a je potřeba jim to ukázat.Jinak za chvíli si budou chodit k vám domů jako k sobě domů,šílený teda.
Teda Nisso to je strašlivý, nechápu, jak to můžeš tak dlouho tolerovat. Se z toho zblázníš. Musíš jim holt otevřeně říct, že chcete být sami… oni by na to asi nikdy nepřišli…
Nisso, a co ti brání tuhletu ženskou s Adámkem odeslat obloukem do řiti? Já chápu, že je obtížné řešit takovýto problém se sousedy, s příbuznými, popř. s kolegy, se kterými se člověk musí i nadále potkávat, ale třeba tady ta „kámoška“ od Adámka, o co přijdeš, když se urazí a přestane s tebou mluvit, přestane k vám docházet? Beztak to žádná kámoška není- podle toho co píšeš ji příliš v lásce nemáš. Navíc kdyby to byla opravdová kámoška, tak by ses nestrachovala jí svoje pocity sdělit…tak co ti brání té paní říct- nezlob se, ale myslím si, že si toho nemáme moc co říct a raději bych svou dovolenou trávila s někým jiným? Jasně že se urazí…no a? Život je moc krátkej na to, aby ho člověk promrhal s lidma, kteří za to nestojí…
bubulina píše:
Teda Nisso to je strašlivý, nechápu, jak to můžeš tak dlouho tolerovat. Se z toho zblázníš. Musíš jim holt otevřeně říct, že chcete být sami… oni by na to asi nikdy nepřišli…
Holky, já když si to čtu, tak mám pocit, že jsem cvok, že je jasný, jak nás využívají a být to někdo jiný, tak mu radím at jim to řekne.
Ale ono to začalo vážně pomalu jetšě na MD jsem byla ráda, že jsem si pokecala, že si děti pohrají, když dvojky necchodily do školky, že je fajn, že mám takové kámošky. Jenže během toho roku, co chodím do práce se tenhle pocit začal měnit v pocit využívání naší rodiny. A já poslední 2 měsíce jsem bez chuti a nálady, podrážděná a říkám zvažuju nějaký pohovor s někým, kdo mi třeba poradí.....
Ted když to čtu, tak zkusím opravdu říct, že chceme být sami, ale jak je znám, tak jim to nedojde a přijdou jindy, nejlépe hned druhý den…
Jo a dnes jsme po dlouhatánské době byli sami jako rodina, nejhorší je, že děti se mě hned na zahradě ptají, kdo k nám dnes přijde na návštěvu a když řeknu, že asi nikdo, tak brblají… Oni to berou jiank… ![]()
me2dova píše:
Nisso, a co ti brání tuhletu ženskou s Adámkem odeslat obloukem do řiti? Já chápu, že je obtížné řešit takovýto problém se sousedy, s příbuznými, popř. s kolegy, se kterými se člověk musí i nadále potkávat, ale třeba tady ta „kámoška“ od Adámka, o co přijdeš, když se urazí a přestane s tebou mluvit, přestane k vám docházet? Beztak to žádná kámoška není- podle toho co píšeš ji příliš v lásce nemáš. Navíc kdyby to byla opravdová kámoška, tak by ses nestrachovala jí svoje pocity sdělit…tak co ti brání té paní říct- nezlob se, ale myslím si, že si toho nemáme moc co říct a raději bych svou dovolenou trávila s někým jiným? Jasně že se urazí…no a? Život je moc krátkej na to, aby ho člověk promrhal s lidma, kteří za to nestojí…
Víš, že už i o tom jsem přemýšlela..... ![]()
Ale asi jsem vychovaná ze staré školy a nedokážu to a to je můj problém. Já pořád vidím, že když jsem byla ještě na MD a chodila třeba po o pro Vikču do školky a dvojky jsem pak pouštěla z kočárku, protože už nevydržely celou cestu jenom sedět, tak ona chodila do školky s Adámkem každý den s náma a pak i zpátky k našemu baráku a pomáhala mi s dvojkama a kočárem, když třeba jelo auto nebo k našim vytlačit kočárek do kopce atd. a já to ted nedokážu už kvůli tomuhle ![]()