Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
U nás to bylo podobně, měla jsem pár takových vtíravých kamarádek. Také nevěděly kdy mají vypadnout. Nenápadné narážky nezabíraly, takže jsem nasadila těžší kalibr. Začala jsem se chovat velice odměřeně a nepříjemně. Nejdřív k nim a potom jsem začala vychovávat a pokřikovat na jejich dětičky a po třech takových vyžíracích návštěvách bylo po kamarádství.
![]()
U nás to bylo podobně, měla jsem pár takových vtíravých kamarádek. Také nevěděly kdy mají vypadnout. Nenápadné narážky nezabíraly, takže jsem nasadila těžší kalibr. Začala jsem se chovat velice odměřeně a nepříjemně. Nejdřív k nim a potom jsem začala vychovávat a pokřikovat na jejich dětičky a po třech takových vyžíracích návštěvách bylo po kamarádství.
![]()
peggy.sl píše:
U nás to bylo podobně, měla jsem pár takových vtíravých kamarádek. Také nevěděly kdy mají vypadnout. Nenápadné narážky nezabíraly, takže jsem nasadila těžší kalibr. Začala jsem se chovat velice odměřeně a nepříjemně. Nejdřív k nim a potom jsem začala vychovávat a pokřikovat na jejich dětičky a po třech takových vyžíracích návštěvách bylo po kamarádství.![]()
Díky, to možná zkusím, jim se to určitě nebude líbit, protože jejich děti jsou nej..... ![]()
Nissa píše:peggy.sl píše:Díky, to možná zkusím, jim se to určitě nebude líbit, protože jejich děti jsou nej.....
U nás to bylo podobně, měla jsem pár takových vtíravých kamarádek. Také nevěděly kdy mají vypadnout. Nenápadné narážky nezabíraly, takže jsem nasadila těžší kalibr. Začala jsem se chovat velice odměřeně a nepříjemně. Nejdřív k nim a potom jsem začala vychovávat a pokřikovat na jejich dětičky a po třech takových vyžíracích návštěvách bylo po kamarádství.![]()
peggy.sl píše:
Přesně to super matky nesnáší, okřikovat jejich andílky… A když jsem na Honzíčka zařvala, když se jal vytrhávat čerstvě zasazený stromky u živého plotu : ,, to snad Honzo do prdele nemyslíš, vážně, táhni kurva od toho nebo ti urazím pracky,, kamarádka přestala dýchat a už NIKDY nepřišla…
![]()
Omlouvám se za sprostá slova, ale to bylo jediné co mi na ty tři sůvy pomohlo. Musela jsem zakročit, protože to došlo tak daleko, že manžel když přijel z práce a viděl je u nás vysedávat tak ani nešel domů a rovnou odjížděl pryč.
Nissa píše:peggy.sl píše:Díky, to možná zkusím, jim se to určitě nebude líbit, protože jejich děti jsou nej.....
peggy.sl píše:
Přesně to super matky nesnáší, okřikovat jejich andílky… A když jsem na Honzíčka zařvala, když se jal vytrhávat čerstvě zasazený stromky u živého plotu : ,, to snad Honzo do prdele nemyslíš, vážně, táhni kurva od toho nebo ti urazím pracky,, kamarádka přestala dýchat a už NIKDY nepřišla…
![]()
Omlouvám se za sprostá slova, ale to bylo jediné co mi na ty tři sůvy pomohlo. Musela jsem zakročit, protože to došlo tak daleko, že manžel když přijel z práce a viděl je u nás vysedávat tak ani nešel domů a rovnou odjížděl pryč.
peggy.sl píše:Nissa píše:peggy.sl píše:Díky, to možná zkusím, jim se to určitě nebude líbit, protože jejich děti jsou nej.....
peggy.sl píše:Přesně to super matky nesnáší, okřikovat jejich andílky… A když jsem na Honzíčka zařvala, když se jal vytrhávat čerstvě zasazený stromky u živého plotu : ,, to snad Honzo do prdele nemyslíš, vážně, táhni kurva od toho nebo ti urazím pracky,, kamarádka přestala dýchat a už NIKDY nepřišla…
![]()
Tak to máš můj obdiv ![]()
Já už jsem třeba ani nevylezla ven, když jsem viděla tu samovlezlou kámošku na zahradě a tak jsem byla v kuchyni a dělala dětem puding a manža se se všema 4 dětma koupal v bazéně a ona si otevřela okno do obývákokuchyně a povídá mi: víš, že budeme dneska grilovat? a já ne, u Vás a ona: ne u Vás…
a pak ještě dodala: Ty nepůjdeš ven???? Prostě je úplně mimo, trošku jednodušší typ, jí nikdy náznaky nedojdou nebo možná ani nechce aby jí to došlo… ![]()
Ale co chceš od ženský, který nepřijde divný, že chlap táhne na ryby a dovede je jako k nám abysme jim udělali náhradní rodinku? A ona ho tolik miluje a nic mu nevyčítá… Např. zítra jede s chlapama na ryby pod stany až do soboty večer, takže se děsím, že jí tady hned budeme mít… Naštěstí já mám zítra v 5 holičku, takže pešek, ale jí to neva a bude tady klidně i s chlapem, hlavně, když Vendulka bude mít děti a vyžití, no už jsem chlapa varovala, at si najde program mimo domov ![]()
Nissa píše:peggy.sl píše:Tak to máš můj obdivNissa píše:peggy.sl píše:Díky, to možná zkusím, jim se to určitě nebude líbit, protože jejich děti jsou nej.....
peggy.sl píše:Přesně to super matky nesnáší, okřikovat jejich andílky… A když jsem na Honzíčka zařvala, když se jal vytrhávat čerstvě zasazený stromky u živého plotu : ,, to snad Honzo do prdele nemyslíš, vážně, táhni kurva od toho nebo ti urazím pracky,, kamarádka přestala dýchat a už NIKDY nepřišla…
![]()
Já už jsem třeba ani nevylezla ven, když jsem viděla tu samovlezlou kámošku na zahradě a tak jsem byla v kuchyni a dělala dětem puding a manža se se všema 4 dětma koupal v bazéně a ona si otevřela okno do obývákokuchyně a povídá mi: víš, že budeme dneska grilovat? a já ne, u Vás a ona: ne u Vás…a pak ještě dodala: Ty nepůjdeš ven???? Prostě je úplně mimo, trošku jednodušší typ, jí nikdy náznaky nedojdou nebo možná ani nechce aby jí to došlo…
Ale co chceš od ženský, který nepřijde divný, že chlap táhne na ryby a dovede je jako k nám abysme jim udělali náhradní rodinku? A ona ho tolik miluje a nic mu nevyčítá… Např. zítra jede s chlapama na ryby pod stany až do soboty večer, takže se děsím, že jí tady hned budeme mít… Naštěstí já mám zítra v 5 holičku, takže pešek, ale jí to neva a bude tady klidně i s chlapem, hlavně, když Vendulka bude mít děti a vyžití, no už jsem chlapa varovala, at si najde program mimo domov
Když ti lezou do bazénu tak začni u toho. Začni Vendulku okřikovat, že tam tahá trávu, že moc křičí, že moc cáká. A vůbec začni pozvolna na ní být nepříjemná. Kamarádce řekni ať koupí do bazénu chemii, že je to drahý a že už toho máš dost.
Postupně bych přidávala na intenzitě a nakonec bych na Vendulku použila slovník čtvrtě cenové… mně se to vyplatilo…
![]()
peggy.sl píše:Nissa píše:Když ti lezou do bazénu tak začni u toho. Začni Vendulku okřikovat, že tam tahá trávu, že moc křičí, že moc cáká. A vůbec začni pozvolna na ní být nepříjemná. Kamarádce řekni ať koupí do bazénu chemii, že je to drahý a že už toho máš dost.peggy.sl píše:Tak to máš můj obdivNissa píše:peggy.sl píše:Díky, to možná zkusím, jim se to určitě nebude líbit, protože jejich děti jsou nej.....
![]()
Já už jsem třeba ani nevylezla ven, když jsem viděla tu samovlezlou kámošku na zahradě a tak jsem byla v kuchyni a dělala dětem puding a manža se se všema 4 dětma koupal v bazéně a ona si otevřela okno do obývákokuchyně a povídá mi: víš, že budeme dneska grilovat? a já ne, u Vás a ona: ne u Vás…a pak ještě dodala: Ty nepůjdeš ven???? Prostě je úplně mimo, trošku jednodušší typ, jí nikdy náznaky nedojdou nebo možná ani nechce aby jí to došlo…
Ale co chceš od ženský, který nepřijde divný, že chlap táhne na ryby a dovede je jako k nám abysme jim udělali náhradní rodinku? A ona ho tolik miluje a nic mu nevyčítá… Např. zítra jede s chlapama na ryby pod stany až do soboty večer, takže se děsím, že jí tady hned budeme mít… Naštěstí já mám zítra v 5 holičku, takže pešek, ale jí to neva a bude tady klidně i s chlapem, hlavně, když Vendulka bude mít děti a vyžití, no už jsem chlapa varovala, at si najde program mimo domov
Postupně bych přidávala na intenzitě a nakonec bych na Vendulku použila slovník čtvrtě cenové… mně se to vyplatilo…![]()
Peggy, teda ty jsi expert
. Chtěla bych vidět , jak se ta tvoje známá tvářila, když si ji takto seřvala syna. Jinak k tématu, já jsem k nám často zvala návštěvy kvůli dceři, aby si zvykla na děti a pak, až půjde do školky, tak aby nebyla tak vyplašená. Ale nesnesla jsem, když přišel někdo bez ohlášení. Toto dělala jedna maminka od nás z vesnice. Nikdy se předem neohlásila a když jsem ji zahlédla z okna, že jde k nám, tak jsem se rychle oblékla, jakože musím někam odjet, takže kamarádka se otočila a šla domů. Takto jsem to musela udělat asi tak 5×, než ji to nejspíš došlo a už k nám nechodí
Ahoj ![]()
Já bych děcko těch sousedů poslala zas domů, jak by přišlo..
Ale otázkou je, zda by poslechlo
Přijde mi to jako sprosťárna a mě osobně by to bylo blbý, kdyby moje dítě bylo u sousedů každý den - nebo třeba ob den.. a na dlouhou dobu.. To se nesluší..
Nečetla jsem diskuzi, ale věřím, že tu nesčetněkrát padlo, že si máte se sousedy promluvit, taky bych to udělala, pokud by to jejich dítě neodešlo - jak bych ho poslala domů
Dala bych mu třeba hodinku, dvě - aby si pohráli děti spolu, ale pak Je čas jít domů..
no jak říkám - zkusit tohle a pak teprve ty rodiče.. No a nebo nee… S rodiči bych promluvila tak jako tak ![]()
Pejsánci
My máme doma psa.. Už od malička, takže na somrování jsem zvyklá a odolat tomu dokážu.. A cizí pes ode mne tuplem nic nedostane, jednak ho tedy nebudu krmit a pak - nevím čím ho krmí doma a jestli by mu tohle neudělalo zle, když je třeba zvyklý jen na granulky.. ![]()
Tak snad odjedete na tu dovču sami ![]()
![]()
nepřihl. Karinka píše:peggy.sl píše:Peggy, teda ty jsi expertNissa píše:Když ti lezou do bazénu tak začni u toho. Začni Vendulku okřikovat, že tam tahá trávu, že moc křičí, že moc cáká. A vůbec začni pozvolna na ní být nepříjemná. Kamarádce řekni ať koupí do bazénu chemii, že je to drahý a že už toho máš dost.peggy.sl píše:Tak to máš můj obdivNissa píše:peggy.sl píše:Díky, to možná zkusím, jim se to určitě nebude líbit, protože jejich děti jsou nej.....
![]()
Postupně bych přidávala na intenzitě a nakonec bych na Vendulku použila slovník čtvrtě cenové… mně se to vyplatilo…![]()
. Chtěla bych vidět , jak se ta tvoje známá tvářila, když si ji takto seřvala syna. Jinak k tématu, já jsem k nám často zvala návštěvy kvůli dceři, aby si zvykla na děti a pak, až půjde do školky, tak aby nebyla tak vyplašená. Ale nesnesla jsem, když přišel někdo bez ohlášení. Toto dělala jedna maminka od nás z vesnice. Nikdy se předem neohlásila a když jsem ji zahlédla z okna, že jde k nám, tak jsem se rychle oblékla, jakože musím někam odjet, takže kamarádka se otočila a šla domů. Takto jsem to musela udělat asi tak 5×, než ji to nejspíš došlo a už k nám nechodí
Já vím, že to nebyl zrovna slovník princezny, ale to už se nedalo. Ona je z těch maminek co její synáček doma nesmí na nic sáhnout, ale u cizích jí to nevadí a kdyby mi skákal po hlavě tak je jí to jedno.
Bylo to drsné, ale účinné. Kamarádka se velice urazila a řekla mi, že nebudu traumatizovat jejího synáčka…a už nikdy nepřišla… ![]()
Romik píše:
Já bych začala s těmi psy, až půjde Lojzík na návštěvu, tak řekni, že pejskové ne, nevysvětluj proč, nehledej výmluvy, je to tvůj dům a tvoje zahrada, nepotřebuješ se ospravedlňovat. Chce to prolomit ten ostych někomu říct ne, ale pokud to neuděláš teď, tak jednou vybouchneš a vmeteš jim to všechno pěkně bez obalu a oni možná do té doby ani nebudou tušit, že tobě se něco nelíbí.
Přesně tak. A hlavně žádné: promiňte, mě se to dneska moc nehodí. Prostě říct: dneska ne, maximálně: tenhle týden se to nehodí, možná po neděli.
Taky je pravda, že oni možná žijí v tom, že vám to fakt nevadí, když se nikdy ani trochu neozvete
. Do vás nevidí, že to ve vás bublá a pak by to mohla být hodně nepříjemná konfrontace.
Nissa píše:
Už se děsím léta, ta jedna se mě ptala, kdy budu mít dovču, že by si ji naplánovala stejně a pak mi řekla a budeme podnikat výlety spolu s dětma. Jenže ona má jedno, já tři, což je dost velký rozdíl někam s nima sama jet. Její Adámek je nedotknutelnej a nej, já s ní někam nerada jezdím, mám pocit, že mi vychovává děti, asi jí přijdou oproti Adámkovi rozjívené a neposlušné a ukřičené. Mně přijdou v poho, prostě si potřebují vydobýt svoji pozici a snaží se v konkurenčním prostředí prosadit svoje......
Takže je úplně jasné, že ona navrhne výlet, jak řeknu, že ne, že sama s dětma nejedu a ona se nasáčkuje k nám.
A co jí s milým úsměvem říct díky za snahu, ale my už máme svoje plány. A když bude dotírat, že se jako vetře, tak že jedete třeba na návštěvu ke kamarádce, k příbuzným, máte s někým sraz. A dodat, to víš, u nich se návštěvy musí předem hlásit, tam si každý nemůže chodit, jak se mu zachce. Třeba jí to dojde (ale podle popisu myslím, že spíš ne). Hlavně neustupovat, ty se nemáš za co omlouvat.
No já nevím, přijde mi jednodušší si to vyřídit s dospělým než křičet po dětech. Prostě jí řekni, že ne, na nic se nevymlouvej. Nejhorší bude začít, pak už to půjde.
taky nevidim duvod proc to resit prez jejich lojzika,,vzdyt ma ctyri ne?stejne to nepochopi a jen bude z toho smutny ze teta ho nechce
normalone bych zasla za jeho rodicema a natvrdo jim rekla,ze si neprejes delat chuvu at se na tebe nezlobi ale ze mas hodne povinnosti i tak…jejda hlavne zadne okliky,normlane to ztrni hned ted,,,nevim na co cekat..kamaradi budme ALE odtud potud ![]()
Nisso, koukám, že to máš taky silné kafe ![]()
Včera jsme se s manželem rozhodli, že s platností od dnešního dne nastolíme nový režim co se týče sousedů, jejich synátora a pejsků.
Mám takovou představu.
Z práce přijedu s dětma kolem 16 h., děti si půjdou hrát na zahradu, je vedro tak i koupat do bazénku. Soused dorazí s malým obdobně, jakmile uslyším otevírání branky, vrhnu se tam a slušnou formou sdělím, že se nám to dnes nehodí, nebudu zdůvodňovat proč, ani se omlouvat..
Protože však do 20 h. pořád zbývá dost času..a sousedka jezdí domů kolem 17-18 h., můj manžel také tak, budu stále ve střehu
a nic neponechám náhodě, co kdyby tam nějak přece jen Lojzík proklouznul
. Protože předpokládám, že sousedka zkusí svou taktiku Alá nevinný úsměv..obrním se i před tímto a zopakuji, co jsem již řekla předtím sousedovi, to už bude manža doma, takže když tak se ke mě přidá ![]()
Co se týče psisek, jakmile je uvidím, že se podhrabávají dírou pod plotem /má to ale soused dobře vymyšlené
/, v tomto budu již drsnější, pěkně nahlas zvolám: Fuj zase samé hovna všude, to už není možné…nebo něco na ten způsob.
No mám to pěkně naplánované, teď už jen dokonat, že
Každopádně jsme odhodlaní vytrvat a aplikovat co nejčastěji, ať jim to dojde ![]()