Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
mám něco podobného! naštěstí sem jezdí jen na víkendy, ale plánují se sem stěhovat natrvalo! největší zlost mám protože mému synovi je dva a pět měsíců a jejich nevychované´mu klukovi bylo už šest! neumí si spolu hrát! vše mu bere… a je fakt zlý a nevychovaný!
bojím se vylézt na zahradu protože je tu v tu chvíli! ale pokud nezakročíš.. bude to stále! a to já zas nesnesu!
raději bych se se sousedy rozhádala než toto trpěla.. vydržím hodně… ale až ten kýbl přeteče.. bude zle! a vím, že mě pak už sousedka ani nepozdraví!!
jdi do toho!!! normálně řekni ne!! vše bych vysvětlila.. bohužel i takovíto bezohlední lidé mezi námi žijí a vůbec je nenapadne, že je něco špatně!!!! DO BOJE!!! NENECH SE! ![]()
Liduš88 píše:
A co kdyby děti řekli prostě nechcem si stebou hrát,běž domu nebo tak?Místo užívání domečku a relaxu takový nervy.No s mojí povahou by byl rychle klid
To se už stalo, dokonce jsem ho napomínala několikrát, že když si nechce pěkně hrát a zlobí, ať jde tedy domů, ale je splachovací
, nemám na to, „chytnout ho za vlasy“ a vyhodit za branku ![]()
Jak jsem kliďas, tak jsem po něm i pořvala, čekala jsem, že si postěžuje mamince, ale asi je na to zvyklý, slyším, jak ona po něm ječí furt.
Ještě perlička, když je u nás návštěva, např. ségra s malým /1,5 r./, tak i to je u nás nasáčkovaný.
Prostě to v sobě s manželem nemáme a neumíme říct: „A DOST, to by stačilo…“
Asi navštívíme nějaký kurz asertivity či co ![]()
Jo, ještě dodám, že si přistavěli domek a nastěhovali se před půl rokem, do té doby Luxus idyla, ach jóó ![]()
Macík74 píše:
mám něco podobného! naštěstí sem jezdí jen na víkendy, ale plánují se sem stěhovat natrvalo! největší zlost mám protože mému synovi je dva a pět měsíců a jejich nevychované´mu klukovi bylo už šest! neumí si spolu hrát! vše mu bere… a je fakt zlý a nevychovaný!
bojím se vylézt na zahradu protože je tu v tu chvíli! ale pokud nezakročíš.. bude to stále! a to já zas nesnesu!
raději bych se se sousedy rozhádala než toto trpěla.. vydržím hodně… ale až ten kýbl přeteče.. bude zle! a vím, že mě pak už sousedka ani nepozdraví!!
jdi do toho!!! normálně řekni ne!! vše bych vysvětlila.. bohužel i takovíto bezohlední lidé mezi námi žijí a vůbec je nenapadne, že je něco špatně!!!! DO BOJE!!! NENECH SE!
Tak to jsem ráda, že nejsem sama
![]()
Taky ještě 1 věc, ona je úřednice na FÚ, paní inženýrka, a i to hraje roli v tom, že „zatím“ nic neřešíme, nikdy člověk neví, koho si znepřátelí, zvláště z FÚ, když oba podnikáme ![]()
Tak jestli to nechceš řešit přímo, ještě před dovolenou bych vyřešila psy. Řekla bych, že mám zjištěnou alergii (nebo ještě líp tvoje dítě), ať se nezlobí, ale zdraví je pro tebe přednější, tak ať si je nechají na své zahradě. A po dovolené bych začla těžce omezovat syna.....že chcete víc soukromí atp. Když se zeptá přes plot, jesli nevadí, tak jednoduše říct, že ano. Na přímou otázku přímá odpověď ![]()
Anonymní píše:
Nějak jsem tu situaci doposud neřešila, ale nějak to začíná překračovat únosnou mez, a hlavně jakýsi takt a slušnost..bude to asi delší psaní, ale musí to ze mě ven, děkuji za pochopení a případnou radu.Jde o sousedy vedle nás, mají 4 l. chlapce, který k nám z počátku chodil jen občas na návštěvy, vše se zdálo být v pohodě,byla jsem ráda, že si vyhrají společně, mám 2 děti, syna 5 l. a 2,5 l. holčičku.
Jenže..se to tak nějak stalo automaticky zvykem ze strany sousedů, když přijedou z práce, hned ho posílají k nám, a to nejen na hodinku, či dvě, ale třeba i na půl dne, o víkendech i déle, takže u nás i jí, dokonce chce už i spát
.
Kámen úrazu je v tom, že není příiš vychovaný a pozoruji, že nemá moc dobrý vliv na mé děti, učí je samé „hajzlovinky“. I starší syn, už mi říkal: „Mami, ale ten XX je nějaky nevychovaný a zlobivý, že?“Další věc, oni mají 2 psi, takže automaticky s klukem jsou na naší zahradě i jejich psi, teď když je venku pěkně grilujeme každý večer, nehnou se od nás už ani na krok, a domů nechtějí, ví, že u nás dostanou něco mlsnout, ale už mám podezření, že je schválně posílají, ať jim dáváme najíst
Jak to mám řešit. Psi pořád lezou i do baráku, takže fakt teď nedělám nic jiného, než, že uklízím po psech, protože je pak cítím všude v domě, tak vytírám jak vzteklá
Naše rodina se tak rozrostla o 3 další nechtěné členy a já už fakt nemám sílu, ani chuť je všechny obletovat, podstrojovat a dohlížet na ně. Naše rodinný idylka vzala za své, i manžela to rozčiluje, ale taky…nechceme si rozhádat sousedy, ale zároveň to prostě už řešit musíme. Oba dva jsme takoví, že takové „nemilé“ věci neradi řešíme, a to bude asi ta chyba.Sousedi mají samozřejmě pohodičku, leží si na zahradě v lehátkách, sem tam křiknou přes plot: „Všechno v pohodě ?“ Sousedčin nevinný úsměv a slova: "Nevadí Vám tam, že
", už mě taky pěkně s..e. Co byste dělaly Vy
Nevím, možná jsem už nějak vysazená, ale fakt už to překročilo únosnou mez a čekám, že nám je s úsměvem přibalí příští týden k moři
ahojky, je to těžké, ale co si postěžovat na nějakou nemoc, jakože máš (nebo syn,muž,…) být v klidu, apod. To ho k vám snad nepošlou, ne?
Ale chápu, že jako podnikatelé si to nechcete rozházet s FÚ, ale ona paní inženýrka toho pěkně zneužívá ![]()
No asi se musíte oba dva s manželem pochlapit a buď říct NEEEEEEE anebo si vymyslet nějaké omezení …
Hodně štěstí přeji!! ![]()
No koukám že to máte fakt zapeklitý,ještě když má takovou pozici
No ale snad není tak blbá a nějak to pak proti vám používala.I když jeden nikdy neví dneska.Ale bohužel jinak než že to řekneš i za cenu toho že se rozhádáte se ho nezbavíš.To je jak u nás,taky jedna tady má vysokej post,a děti ráno vypadnou z baráku a přijdou až večer.Je jim asi 7.
ivik21 píše:
ahojky, je to těžké, ale co si postěžovat na nějakou nemoc, jakože máš (nebo syn,muž,…) být v klidu, apod. To ho k vám snad nepošlou, ne?Ale chápu, že jako podnikatelé si to nechcete rozházet s FÚ, ale ona paní inženýrka toho pěkně zneužívá
No asi se musíte oba dva s manželem pochlapit a buď říct NEEEEEEE anebo si vymyslet nějaké omezení …
Hodně štěstí přeji!!
To je těžké
, to bych musela i děcka mít zavřené doma, kdybych se vymlouvala na nemoci apod. a když je pořád pěkně jsme na zahradě co přijedem z práce domů.
Nejhorší, že mám fakt strach, že něco provede byť nechtíc dětem, když je tak divoký.
Přijde mi, že doma ani nic moc nedostane najíst
, fakt nevím, protože u nás slupne všechno co vidí a nachystám, a když se zeptám co měl doma na oběd, večeři, tak je to pořád chleba s máslem ![]()
Párky říkal, že nikdy nejedl, šunku taky ne… ![]()
Jsem už tak „zdeformovaná“, že když nakupuji, tak počítám i jeho ![]()
uplne normalne bych vysvetlila, ze deti rada uvidim, ale ne denne, ze s manzelem a detmi chcete mit take soukromi a ty psi bych nepovolila uz od zacatku a kdyz to nepochopi tak co jako ? To jako, ze je z FU tak se z ni posadite na zadek? Jinak doporucuju knizku
" Asertivitou proti stresu" me ohromne pomohla
Ja ze sebe muzu rict, ze bych vse resila… slusne, ale razantne… jako prvni bych vyhodila psy. Jednoduse jim rekla (rodicum ne diteti) ze si psy na sve zahrade neprejete, ze tam delaji hromadky, ze lezou do bytu a ze se jich bojim. Konec tecka. To si myslim, ze je v norme.
Pokud chcete s pani urednici zustat v pratelskem kontaktu, na ditko bych sla sice opatrneji, ale se stejnou duslednosti, a urcite bych se nevymlouvala na nemoci a tak - to by byla ostuda pri provaleni!!!
V sedm je vecere, takze pekne zavolat sve deti domu a LOJZIKA poslat k mamince. Mame rodinny program na zahrade, venovat se detem a LOJZIKA poslat zase k mamince a tak dale, cim dal casteji…
A souhlasim se rcenim - na primou otazku, prima odpoved.
No tak to vypadá, že rodiče-sousedé si z vás udělali hlídací centrum
Jsou zřejmě dost pohodlní a užívají si pohody na zahradě i doma, hlavně bez dítka.
Tak to nevím
asi fakt řešit, no ale když Tebe nebo Tvého muže bude trápit JAKOBY choroba, tak děcka lítat po zahradě můžou,ne?
BaraDolezal píše:
Ja ze sebe muzu rict, ze bych vse resila… slusne, ale razantne… jako prvni bych vyhodila psy. Jednoduse jim rekla (rodicum ne diteti) ze si psy na sve zahrade neprejete, ze tam delaji hromadky, ze lezou do bytu a ze se jich bojim. Konec tecka. To si myslim, ze je v norme.
Pokud chcete s pani urednici zustat v pratelskem kontaktu, na ditko bych sla sice opatrneji, ale se stejnou duslednosti, a urcite bych se nevymlouvala na nemoci a tak - to by byla ostuda pri provaleni!!!
V sedm je vecere, takze pekne zavolat sve deti domu a LOJZIKA poslat k mamince. Mame rodinny program na zahrade, venovat se detem a LOJZIKA poslat zase k mamince a tak dale, cim dal casteji…
A souhlasim se rcenim - na primou otazku, prima odpoved.
Jj, psí hovínka, to je kapitola sama pro sebe ![]()
Jinak, to zní velmi rozumně, jak na to..jen to dokonat ![]()
Nic, „Lojzík“ už odešel, tak jdeme koupat a pohádkovat
Děkuji všem za příspěvky, možná si necháme čas na rozmyšlenou a po dovolené vše zřejmě pozvolna pořešíme ![]()
No, fakt bych doporucila neco delat, aby potom rodice nechodili parit a nejezdili na welnes vikendy a LOJZIK nebyl u Vas ![]()
Hodne zdaru a kdyztak pisni jak jste dopadli!
Tak za sebe to vidím takto:
Když mě na zahradu vlítl sousedův pes (a já viděla, že tam soused venku je a vidí to), nahlas jsem zakřičela něco jako - jedeš ty potvoro, kdo má ty hovna po tobě uklízet, jdi se vy… domů
. Ani nevíte, jak krásně mi to šlo z pusy.
U dětí jednoduše říct - dneska ne, nebo dneska se to nehodí, dneska mám program, dneska už máme jednu návštěvu. Hlavně to nerozvádět, žádné „tak jen na chvilku“ atd.
U dospělých - dlouho mě pobolívalo v krku, dělali mi výtěr a vypadá to na streptokoka
, takže minimálně dva týdny žádné návštěvy.
Já jsem vždycky byla splachovací a tyhle stresy jsem si hrozně tutlala v sobě. Vrátilo se mi to po zdravotní stránce, tak jsem si už párkrát dupla a je to o mnoho lepší. Fakt bych zkusila nějaký kurz nebo knížku o asertivitě.