Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
Ahoj, nejdříve se moc omlouvám, jestli už na stejné téma je někde diskuze, ale našlo mi to jen témata rozbitých rtuťových teploměrů. Můj dotaz se ale týká Vašich názorů na používání klasického rtuťového teploměru pro miminko.
Jak jsem dopořídila výbavičku, tak jsem zjistila, že mi vlastně chybí teploměr. No, chybí, celou dobu jsem předpokládala, že budu používat klasický rtuťový, který je prostě nejpřesnější, ať si říká, kdo chce, co chce. Jenže když jsem to občas zmínila, lidé divně koukali, tedy ženy spíše. Protože teď prý frčí speciální dětské, ohebné, bezdotykové, digitální…s žabičkou ![]()
Teploměr je respektive i v seznamu mé porodnice co sebou pro miminko. Má otázka tedy je, jestli mě personál požene s rtuťovým teploměrem do háje, že je to pro miminko nevhodné či jestli je to v pohodě a některá z Vás jej používá/používala také. Ostatně…já s ním taky vyrostla ![]()
Všem moc děkuji za pomoc ![]()
@annie_tab No, pokud nemáš rychloběžku, tak je sice krásné, že je nejpřesnější, ale mimino fakt nebude držet 10 minut, než ho s ním změříš.
@annie_tab A jak ho chceš tomu miminu držet 5 minut v říti, nez ti to náměstí teplotu? I za našeho dětství se pro miminka používal teploměr rychlobezka.
Kup digitální s ohebnou spickou.
@j.a.n.i1 jej, omlouvám se, že to není zmíněno. Je to rychloběžka ![]()
Já teda teploměr vůbec nepoužívám (když má dítě horečku, tak počkám, až přejde a je mi celkem jedno, kolik má), ale taky si umím u mimina představit jenom rychloběžku (kterou ale dneska těžko seženeš).
Teoreticky, pokud budeš měřit v zadečku a dítě se nebude moc bránit, tak by to neměl být problém… a zas tak často se nerozbíjí, ale je to sklo a rtuť, ani s jedním by dítě do kontaktu přijít nemělo, takže bych zvážila jestli to chceš risknout… ![]()
@annie_tab Tak rychlobezka urcite není rtutova. A musi se u ni umet rychle odecitat, což je u hemziviych deti trochu problém.
Ale skleneny teploměr s tvrdou spící bych teda miminu cpala do konečníku jen ve stavu nouze.
Já mám teda problém naměřit i digitálem s ohebnou špičkou. Furt se kroutí, hýbe…rtutovým si to neumím představit. Koupila jsem bezdotykový a jsem spokojená ![]()
Není nic lepšího než bezdotykový teploměr. Prostě bzzz jednou na čelo a jednou za ucho je je vyřešeno. Když dítě spí, ani ho to nevzbudí. Asi nejlepší vynález pro rodiče.
Já jsem ten rtuťový používala. Měla jsem dva digitální a každý měřil jinak, takže jsem v nouzi sáhla po rtuťovým. Ale měla jsem klidný miminko, nedovedu si představit, jak bych ho používala s nějakým malým drakem. Kup si do začátku nějaký obyč. digitální a teprve, pokud by byl mrňousek častěji nemocný, se vyplatí investovat do kvalitnějšího.