RTX boty - vrátit?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
592
7.4.14 15:36

RTX boty-vrátit?

Zdravím, dnes jsem v obuvi, kde mají široký výběr dětské certifikované obuvi a kde už jsem několikatery boty koupila, narazila na celokožené sandálky, pěkné, pevné, kvalitně šité za 190 Kč. Nejdříve jsem myslela, že je to překlep, ale paní mi řekla, že je to poslední pár, že cena platí, Původně byly za 590. Hned jsem se jí ptala, jestli mají nějaký certifikát, ona že to mají u nich všechny boty, že dovozce je český ale odkud to vozí neví…Tak jsem je vzala, pro 2-letou dceru. Jelikož si na boty dost potrpím a kupuji je kvalitní, české a boty kupuji zásadně nové, hledala jsem tu značku na netu a našla jsem, že někdo píše, že to jsou obyč levné šuntky od číňáků. Oblečení je mi jedno, ale boty bych u vietnamců nikdy nekoupila, tak mě to štve. Ta cena je super, ale bojím se, abych jí nějak nezničila nohu. Druhé boty má pegresky, kožené se žirafou, a ještě koupím tenisky, takže bude mít i kvalitní a sandálky asi zas tolik neunosí, ale…Máte s těmito boty zkušenosti? Opravdu jsou od vietnamců? Nebo je mám nechat? Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Ve-ru
7.4.14 15:42

Já bych taky řekla, že je to od vietnamců, tuším, že jako dítě jsem boty této „značky“ měla :think:
Vrátit bych je šla spíš z principu, než kvůli toho, že by měly nějak poškodit nohu, ještě když je budeš střídat :think:

• Citovat
  • Upravit
2590
7.4.14 15:54

@Kulišanda Rozhodne by pani prod. nemela vydavat obuv bez certifikatu a z Ciny za vyrobek z CR a certifikovany…Jak pise @Ve-ru z principu, lhala Ti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3157
7.4.14 15:55

U bot bych dala na osobní dojem z té boty, kvality zpracování atd. TO jak má bota pro batole vypadat, najdeš na netu.. Certifikát já osobně nepovažuji za kdovíjakou záruku.
Ale jak v principu by mě naštvalo to, že ti prodavačka botu prodala s tím že je kvalitní, česká a certifikovaná, pokud tomu tak není. :nevim:
Jinak si nemyslím že dítěti zkazíš nohu, kolik času v té botě stráví, pár měsíců než jí vyroste noha, kolik hodin denně? Nedělala bych z toho drama v tomto směru.

Jinak my teda nikde poblíž žádný čínany nemáme, ale nedávno jsem pře jednu tržku procházela a docela jsem byla překvapená že některé boty vypadaly fakt slušně..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
592
7.4.14 16:03

No právě že je to fakt pěkná, pevná, kvalitní celokožená bota, já bych jí střelila od oka cenu tak 800, proto jsem jí vzala, i když jsem značku neznala. Ten dovozce je opravdu česká firma, to mi nelhala, ovšem nejspíše to dovezla z číny apod. Splňuje všechno, co by měla, tak jí asi nechám. Navíc má i krásnou barvu…Za tu cenu, snad nám poslouží…Ale štve mě to, boty od Vietnamců nemám ráda. z principu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3157
7.4.14 16:09
@Kulišanda píše:
No právě že je to fakt pěkná, pevná, kvalitní celokožená bota, já bych jí střelila od oka cenu tak 800, proto jsem jí vzala, i když jsem značku neznala. Ten dovozce je opravdu česká firma, to mi nelhala, ovšem nejspíše to dovezla z číny apod. Splňuje všechno, co by měla, tak jí asi nechám. Navíc má i krásnou barvu…Za tu cenu, snad nám poslouží…Ale štve mě to, boty od Vietnamců nemám ráda. z principu

Já tě chápu, taky větváky nemusím z principu. Ale asi to chce posuzovat kus od kusu. Švagrovka jednou koupila malýmu tričko u Vietnamců, já jsem teda nadšená fakt nebyla. ALe musím říct že je hezký a že fakt drží, příjemnej matroš, nepoznala bych že je od nich až na ten jakejsi ulítlej obrázek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
colafit
7.4.14 16:39

@Kulišanda mamka koupila tyhle boty v lékárně. Má je jako boty na ven u babičky. Vůbec by mě nenapadlo, že v lékárně prodávají boty od Vietnamců. Vracet je nebudu, nejsou špatné, ale příště si dám určitě pozor.

• Citovat
  • Upravit
17609
7.4.14 17:29
@Kulišanda píše:

Otázka je, jestli to je bota kožená. Dneska laik a ono ani kolikrát odborník nepozná ušeň od ekokůže tj. umělé kůže alias koženky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7241
7.4.14 19:10

Já nekupuju podle značky, ale podle zdravého rozumu. Pokud by bota bylo ok, nechala bych si ji - koupila jsi výhodně, kvalitu za levno.
Pokud ti ale jde o princip, že prodavačka lhala, to naprosto chápu. Šla bych boty brátit a pokud by to nešlo, už bych tam nechodila, nenakupovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
592
7.4.14 19:41

Díky moc, mě nevadí oblečení od vietnamců, proti tomu nic nemám, ale myslím, že boty jsou prostě hodně důležité a často se pak zdravé/nezdravé obouvání podepíše na celém životě. Osobně oblečení mám naopak ráda děděné, z bazárků atd., nesnáším plýtvání a vyhazování věcí, taže oblečení jemi u dětí fuk. Ale boty jsou botyu, a do těch prostě 2× za rok investuju. K těm botám…Myslím že ekokůže to není, snad to poznám, navíc je tam ten znáček kůže. ASi to řeším zbytečně moc, jsou fakt pěkné a vypadají kvalitně, tak snad i nějaký ten měsíc vydrží. Díky :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna zdravého obouvání

Ikona - Eva Žáková

Ing. Eva Žáková