Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj všem, co používají chůvičku Philips ![]()
Stava se vam, ze najednou ta, co ji mate jako rodice, vysila takove hlasite ruchy? Jako kdyby na druhe strane mimco do te druhe vysilacky kopalo. Obcas, kdyz mam chuvu dost nahlas a zacne to delat, tak az nadskocim, jak se leknu. Proste ty zeleny svetylka vybehnou na maximum a udela to takove nechutne radiove CHRRRRRRRRRR…Nekdy to dela, nekdy ne, cim to, pro boha, muze byt?????
DIKY MOC!!!!
Ahoj!
my ji mame taky a dela nam to same. Ono to dela vzdycky, kdyz zaregistruje zvuk. Takze kdyz to chrci, tak reaguje na zvuk a kdyz je zvuk dlouhudobejsi (v tomto pripade je to ale v radu vterin), tak ho teprve slysis v repracku.
Takze, kdyz nase mala zakvici, tak slysim jen to „chrrr“
, kdyz spusti plac, tak po „chrrr“ uz slysim ji ![]()
Porouchany to teda podle me nemate.
hezky vecer !
A.
tak tak jsem to nemyslela, jasne, chrci, kdyz mimi vyda jakykoli zvuk, ale ono to dela strasne kratky hlasity ruchy, kdyz Kuba tvrde chrni, vis? Jako kdyby byla nekde nejake rusicka, co rusi signal te chuvy. A to prave nevim, cim je.
Oops, tak v tom pripade fakt nevim. Tusim, ze nam to udelalo jednou taky. Rikam to ted manzelovi a on povida, ze si vzpomina a ze tam preladil ty kanaly.
Tak bohuzel, vic ti neporadim ![]()
A.
Ahoj Nat,
možná má někdo ve vašem okolí nastavenou Phillipsku na stejný kanál jako vy a vzájemně se rušíte
. Zkus přeladit na jiný kanál, s největší pravděpodobností to úplně přestane ![]()
Katka a spol., kterým v minulém místě bydliště rušila signál sousedka
![]()
Ahoj, nám to chůvička taky dělá. Někdy pípá třeba minutu, pak je hodinu ticho, 3 pípne atd. Pořídili jsme jí před 2 lety, když se měly narodit holky. Když jsme je pak měli doma, tak čas od času pípala chůvička, pípali nám monitory dechu, protože jsme tam třeba holky nedaly pořádně a ještě jsme byli v novém bytě, kde nám třeba pípal sporák, že je dovařeno. Vždycky jsme oba vyletěli, co se děje. Teď na to vzpomínám se smíchem, předtím to bylo na pěst. A tak jsme hledali, proč ta chůvička pípá a někde jsme nakonec vyštrachali, že je to potvrzení toho, že funguje. Takže nás to nechává v klidu. Akorát nám u toho nebliká to zelené světýlko. Moje kamarádka má jinou značku a ta tam normálně chytá vysílačky, co mají třeba řidiči. Nedávno jsme holky přestěhovaly do vedlejšího pokoje, tak jsem nám tam na noc dala chůvičku, tu noc pískala snad každou půlhodinu, vůbec jsme se nevyspali, takže druhý jsem jí dala zase do obýváku a nechávám si otevřené dveře, alespoň se vyspím. Martina a kvíďata
Ahoj Nat,
máme taky Philipsku a dělá nám to samé!
V našem baráku nikdo nemá dítě pod 10, proto předpokládám, že jediná chůvička jsme my
.
Nevím čím to je, jsou období, kdy to nedělá vůbec a období, kdy ruší každou chvíli. Podezřívám sousedy z nějaké vysílačky
.
E.
Ahoj,
nám to taky dělá. Vždycky, když je bouřka, tak na jednom kanále to chrčí. Když přepnu na druhý, tak je klid. Taky máme asi 50 metrů od baráku zesilovač pro mobilní telefony a tak se nám docela často stává, že „chytáme“ cizí děti… Když přiběhnu do ložnice, tak holky spí a nebo si je svým příchodem vzbudím… ![]()
Chrčení ale vždycky zatím souviselo s počasím…
Pavla
My mame sice jinou znacku, ale dela nam to taky. Mame tri male deti v dome, to nas asi nekdo rusi. Na jinou chuvicku jsem zase chytala (hodne zkreslene a z dalky) taxisluzbu
Kdyz tu byly kolotocari, tak jsme je tam meli.
Pepsi
Ahojky,
nám to dělá Phillips taky, máme tu 467. Ten zvuk je nezávislý na jiných chůvičkách a není to při tom, když dítě krátce zapláče. Prostě někdy…už jsem si zvykla. Horší je, že není spolehlivá, že přenese pláč, nebo hlasité povídání
. Už se mi několikrát stalo, že malý volal mami, mami a chůva NIC
. Slyším to přes byt… Dneska v noci se mi dokonce stalo, že jsem v tom šumění chůvy slyšela pláč jiného dítěte (u nás v domě to být nemůže) žádné tu není…tak nevím
Sendy
Ahoj, mě to dělá taky, ale jenom, když dělám na počítači nebo telefonuju mobilem!
Možná je to tím ![]()
Abaja
Uf, parada, diky moc za odpovedi!!!! My jsme na ni jeste nechytili nic, ani taxikare ani kolotocare, ale reknu vam, chlamala jsem se tady statecne, co vsechno na to jde chytit
Mozna chytime MARTANYYYYY ![]()
No nic, zkusim to preladit, jinak notebooky nam doma frci dva temer nepretrzite, tak pokud je to proto, tak holt se neda nic delat a chuva bude chrcet dal. Kolem je spousta miminek, tak nas take muzou rusit cizi chuvy, no, nejak se s tim poperem ![]()
Jinak nase chuva je tak 3 mesicni a funguje spolehlive, pokud ji Kuba nezalehne, coz uz se taky stalo, to pak neni slyset nic.
DIKY VSEM JESTE JEDNOU!!!
Ahojkky,
máme taky Philips a hádej - dělá to též. Ale určitě to máme rušené někým v domě, protože tam v pozadí slyším řeč dospěláků … Přeladili jsme na druhý kanál a zatím dobrý. Horší je, že pláč přenese dobře, ale povídání nee (zatím to neva, malá jaksi nepovídá, ale když jsem u ní a chci něco říci manželovi do obýváku, moc to nefunguje. Tak uvidíme, co bude dál.)
Hanka
Ahojka, já mám chůvičku jen obyč. od Sencoru, a dělá mi to taky. Dokonce jeden den mi chrčela pořád. Jako krátký chrrrr po pár minutách, musela jsem to dát hodně potichu páč už mi to lezlo na nervy. A někdy dokonce na to chytám nějaký rádio, či co.
Nejlepší bylo, že taťka byl na pívu, tak chůvičku zapojím do koupelny, a jdu se sprchovat.už jsem pěkně namydlená a najednou se ozve pláč - co pláč - řev.Tak jsem se honem honem osprchla a hodila přes sebe ručník a letím do ložnice - a tam ticho.Vrátím se - řev. Jdu do ložnice - ticho. Chytala jsem jinou chůvičku.Ale sranda je, že bydlíme na okraji města, a široko daleko tu žádné mimi není
.
Jinak ty chůvičky jsou všechny na stejný frekvenci, takže můžou chytat signál jedna od druhý, pokuď je druhá poblíž. V návodu je, že jí můžou rušit i mobily …
Mám i takovou zkušenost, že mi kluk spal venku, a když brečel, tak nic. Až když brečel potřetí, tak byl slyšet, ale to už šel za mnou děda, že ho dvakrát uspával, a že jsem ho neslyšela. Je fakt že foukal docela silný vítr, tak jestli to bylo tím. Jinak na to že mám jen obyč, si na ní nemůžu stěžovat.
A.
Jo, a ještě - já mám na chůvičce (na té co je u mimi) 2 stupně na zvuk. Jeden chytá zvuk jen kousek od mimi, a druhý je jako citlivější, a chytne i slabý zvuk.