Ručně malované obrázky na tričku
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Ručně malované obrázky na tričku
Ahoj holky.Všimla jsem si že spustu z vás je tady děsně manuálně zručných.Chtěla jsem se zeptat jestli některá z vás umí namalovat jakýkoliv obrázek na tičko a zafixovat ho tam?
Binky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
já jsem to už dělala musíš si koupit ve výtvarnických potřebách barvy na textil jsou různé druhy.
Po namalování to necháš zaschnout a zažehlíš.
Je to poměrně jednoduché
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To bych nezvládla Dacanko,neumím kreslit,ale našla jsem na internetu posutp jak to udělat pomocí předloh a pečícího papíru.
Binky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
BINKY,
zkus fixy na textil - to je děsně jednoduchý a mají je skoro v každým papírnictví. Jen si mezi to tričko dej papír, aby se ti to neprosáklo na záda. Zažehlovat se to nemusí. Předlohu si udělej tužkou a pak to obtáhni. My něco takovýho taky plánujeme vyrábět mimču - něco originálního!
Grizley
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A nebo ubrouskovou techniku. Koupíš pěkný ubrousek, popř. z něho vystřihneš jen to, co bude na tričku, sundáš tu horní vrstvu, položíš na tričko a natlapkáš speciálním lepidlem, které se dá koupit v papírnictví. Necháš zaschnout. Do trička je dobré vložit nějakou folii, ať se lepidlo nepropije na druhou stranu. Makina PS: nejsem si teď jistá, jestli se to nemá po uschnutí přežehlit
. Dělaly jsme to v MC někdy před rokem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky a nevíte některá,kde se dají koupit barvy na porcelán?
Chtěla bych pomalovat bílé porcelánové obaly na květináče.
Je to pracné?
- Citovat
- Upravit
Barvy na porcelán mají buď ve výtvarnických potřebách nebo v dobře vybyvených supermarketech. Pokud vím, tak Tesco je má snad každý. Já je kupovala v Brně a byly podstatně levnější než ve speciálkách pro výtvarníky. Mají tam mimochodem i barvy na textil, sklo a hedvábí. Jsou sice značkové Marabu, takže se zdají dražší, ale jsou podstatně kvalitnější a déle vydrží než ty neznačkové, takže ve finále vyjdou fakt levněji. Malovat na porcelán je stejné jako na sklo a možná jednodušší než na textil, protože se tam barvy nerozpíjejí. Jen je potřeba dávat pozor, aby jich nebyla silná vrstva naráz, aby nestékaly. Pro sytější barvu je někdy potřeba víc vrstev, ale to už určitě poznáš. Na http://manasci.wz.cz najdeš nějaké typy na vzory na malování na sklo Jsou to moje staré stránky, spoustu věcí z toho už nedělám, ale jako inspirace se můžou hodit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
makina píše:
A nebo ubrouskovou techniku. Koupíš pěkný ubrousek, popř. z něho vystřihneš jen to, co bude na tričku, sundáš tu horní vrstvu, položíš na tričko a natlapkáš speciálním lepidlem, které se dá koupit v papírnictví. Necháš zaschnout. Do trička je dobré vložit nějakou folii, ať se lepidlo nepropije na druhou stranu. Makina PS: nejsem si teď jistá, jestli se to nemá po uschnutí přežehlit. Dělaly jsme to v MC někdy před rokem.
Makino,cos myslela tím:sundat horní vrstvu?A kde se kupuje to lepidlo a jaký má název?
Díkymoc.Gabka
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky,
pokud některá malujete na trička, nemáte nějaké předlohy na poslání? Já nějaké mám, ale dochází mi materiál.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, doufam, ze jsem predchozi prispevky cetla pozorne a nebudu se opakovat
Jsou slupovaci barvicky na textil TEX COLOR, pouziti je stejne jako u slupovacek na sklo - namalujes na folii konturu, vybarvis, preneses po zaschnuti na textil a pres pecici papir zazehlis. nebo se to da pry primo malovat na ten pecici papir. vic o technice na www.brydova.cz
Ja jsem to jeste nezkousela, ale protoze jsem marne shanela cernou konturu a slysela jsem, ze se tak daji pouzit i tyto barvy, tak jich par doma mam a chystam se na ne. Vyhoda mi prijde velka v tom, ze nemaluju primo na textil, takze zdyz neco zkazim, nic se nedeje a hlavne pro ty, co nenakresli obrazek z hlavy - kreslis podle predlohy. Na Brydove jsou i odkazy na predlohy. A koupila jsem je v papiraku, kde maji i nejake vytvarne potreby.
At se dari ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jeste pro Gabuli - pri ubrouskove technice se vyuziva jenom ta nejhornejsi vrstva ubrousku z obrazkem, takze ty spodni 2-3 se odloupnou. Na strankach Moniky Brydove je vic i tomto, ma i obchudek (aspon budes vedet, co na to budes potrebovat).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já barvy mám a triček jsem namalovala taky spoustu, ale nějak mi docházejí nápady, tak jsem se jenom chtěla zeptat, jestli nemáte někdo nějaké předlohy - obrázky, které bych mohla nakreslit malé na tričko. Nechci kreslit na různé velikosti stejný motiv.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jó a ta Brýdová tam nic moc nemá. Hotové trička jo, těch je spousta, ale šablon je žalostně málo, spíše na savování.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Citovat
- Upravit
Díky za typa. Nádherné obrázky, už mě svrbí ruce. Až namaluju tak vám je určitě ukážu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit